[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
XIPHO MORT IN 2 ORE  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
ttavi
Member

IP:

Salut! Imi cer scuze daca procedez asa dar nu am gasit nici un topic in care sa apara problema mea.
Acum 1luna mi am luat un acvariu 70l si l am populat cu neoni guppy si xipho. Azi dimineata am schimbat cam 20% apa(apa pastrata cam 24 ore). Dupa circa 30min vad un xipho mascul care statea pe fundul acvariului dadea repede din innotatoare si deschidea si inchidea gura repede.Nu innota ,nu cred ca putea. Am ridicat temperatura apei de la 25grade la 26 si dupa in 30min dadea semne sa isi revina. Am plecat de acasa cam o ora si cand m am intors era mort.
De specificat ca pana azi dimineata xipho-ul respectiv era activ ca intodeauna.

tavi...........MULTUMESC ANTICIPAT!
[Email] [Yahoo!]
Alokt
Member

IP:

Nu prea ai ce face, este cand prinzi cate un dop de clor de pe conducta ca-ti arde tot ce-i iese in cale. Asta este un risc pe care ni-l asumam la orice schimbare de apa. Mai exista si variante mai elevate cum ar fi metale grele si alte bazaconii, dar totusi clorul zic ca este principalul vinovat.

album1, album2, album3, album4
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca daca ar fi fost clor in apa respectiva, probabil se duceau toti pestii, nu doar unul singur ?

Chiar, ttavi, cand ai bagat pestii ?

Mai degraba cred ca au fost conditiile dificile din apa in toata perioada asta (nu cred ca a apucat sa se cicleze acvariul intr-o luna cu pesti in el deja), iar daca s-a ciclat, oricum pestii au stat multa vreme in conditii urate. Si datorita stress-ului suplimentar cauzat de schimbul apei, pestele a cedat..

De recomandat o solutie Tetra AquaSafe (sau echivalent Sera). E sub 50ron o sticla de 500ml, si se dozeaza 1ml / 2L de apa schimbati. La 20L de apa, trebuie 10ml de solutie. Adica 50 de schimburi de apa. Cu o schimbare pe saptamana, ar veni.. aproape un an :)
Si nu mai stai cu bidoane si ligheane de apa prin casa.
[WWW]
ttavi
Member

IP:

Adevarul ca am schimbat can des din apa pentru ca inceput aveam un lemn care a maronit apa si voiam sa scap de culoarea aia. Deci asta e motivul ?
Pestii i am bagat la 24 de ore dupa ce am pregatit acvariul adik acum aprox o luna1

[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

ttavi wrote:Pestii i am bagat la 24 de ore dupa ce am pregatit acvariul adik acum aprox o luna1

Asta a fost norocul tau . Ca ai facut schimburi dese de apa , ca altfel iti luai adio de la ei de multisor . Ciclarea normala a unui acvariu dureaza minim 21 zile . Tu fara sa vrei ai facut ceea ce se numeste ciclare din mers . Ai avut noroc cu carul .
Numai bine si apa limpede .
[Email] [WWW]
ttavi
Member

IP:

De ce spui ca-mi luam adio de la ei? De la lemnul care l-am avut si de la culoarea maro a apei?

[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Trebuie sa citesti despre ciclare ttavi :)

Informatii gasesti aici: http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/]Ciclul azotului

O sa vezi de ce zicem noi ca ai avut noroc.. ai avut niste super pesti care au rezistat. Daca aveai exemplare mai slabite se duceau deja [si nu vreau sa sune rau, dar ai grija ca si restul sunt foarte slabiti acum].
[WWW]
ttavi
Member

IP:

10x man

[Email] [Yahoo!]
ttavi
Member

IP:

Si inca o intrebare:
Ce sa fac pentru a-i intari, cu ce sa ii hranesc(am doar mancare uscata)?

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incearca hrana de calitate: Hikari, Sera, Tetra, JBL .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

O intrebare cam off-topic, Porcu: cam asta ar fi clasamentul calitativ al mancarii (Hikari, Sera, Tetra, JBL ) sau e pus aleatoriu?
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:cam asta ar fi clasamentul calitativ al mancarii (Hikari, Sera, Tetra, JBL ) sau e pus aleatoriu?
Categoric Hikari e pe primu' loc , restu' la nimereala .

Poze: smilie ... Poze cu plante
ttavi
Member

IP:

Tot eu cu o problema cu o xipho
Azi dimineata sanatosi innotau vioi cand am deschis jaluzelele si a intrat lumina naturala. Dupa 30min am vazut o femela de xipho pe fundul acvariului care nu prea mai avea vlaga. Am scos-0 si am pus-o separat intr-un bol cu apa cu sare si mai calda. Sa speram ca da rezultate. Este din cauza luminii? Sunt asa sensibili la lumina?

[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Mergi din greseala in greseala . Poate ca femela era gestanta si se pregatea sa elibereze puii . In plus , cind aplici un tratament care necesita o temperatura mai ridicata a apei , pestele se introduce in acvariul de tratament in care apa are aceleasi caracteristici cu cea din acvariul comun si abia apoi se incepe cresterea treptata a temperaturii . Sarea la fel , se introduce dupa punerea pestelui in acvariul de tratament . Prin ceea ce faci tu , nu rezolvi altceva decit un deces al pestelui , deces datorat socului termic si socului de ph .
Numai bine si apa limpede .
[Email] [WWW]
ttavi
Member

IP:

stai un pic
exact asa am facut. Apa in mare parte este din acvariu comun si sarea am pus-o treptat(nu am specificat pentru ca subiectul principal era boala sau gestatia, scuze). Am observat ca in dimineata asta este mai vioaie ca aseara. Dar nu cred ca este gestanta deoarece nu i se observa modificari ale dimensiunilor corpului.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: