[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ttavi
Forum Index » Profile for ttavi » Messages posted by ttavi
Acvariul este foarte bine facut. Are etanseitate garantata la silicon 15ani, sticla este crystal clear de 10mm si fundul are 2 lipite, Stiu si eu care sunt preturile. Pe mine m-a costat 1100lei doar sticla. Inainte am avut unul 180L care dupa 1,5 ani a facut un por la imbinarea cu fundul.

nu incerc sa recuperez cat am dat pe el dar stiu ca este un acvariu care la propiu te tine o viata.
Este asemanator cu http://www.mastershop.ro/decor-fundal-acvarii-pesti-juwel-root-600-59-x-55-x-9-cm-pfp-4022573869170

Am luat 2 buc si cea mai ramas am lipt pe latura stanga a acvariului.
Filtru Tetratec EX1200 + rotor + garnitura de schimb - 350RON(folosit maxim 11 luni)
Fundal 3D tip Amazon (atasat de acvariu) - 100RON
acvariu 100x55x45cm (sticla de 1cm, fund de 2cm) realizat pe comanda (etanseitate silicon garantat15ani) - 600RON (vechime 1,2 ani)

TOTAL: 1050RON pret usor discutabil
Ma intereseaza un capac cu dim 100x50 cu sistem de iluminare pentru plante. Sa fie de culoare neagra si sa arate bine din punct de vedere estetic. Daca poate cineva sa confectioneze astept un PM daca nu poate puteti sa imi spuneti de unde as putea lua unul

o poza mai clara cu fundalul te rog daca se poate
mersi mult voi merge azi sa vad ce au acolo
Cumpar fundal stancos 3D cu dimensiunile 100x50cm
Mi s-a spus de pe un forum strain ca s-ar putea sa am de-a face cu SAPROLEGNIA (FUNGUS). As dori sa stiu si eu tratamentul exact cu eritromicina(dozajul) va multumesc.
Am fost astazi sfatuit sa folosesc eritromicina, deoarece medicamentul care il folosesc eu(ESHA 2000) nu va ucide complet bacteria din apa, doar o va slabi. Asa este? Si daca da as dori sa stiu cum sa folosesc eritromicina sau ce medicament pe baza ei sa cumpar.

Inca o intrebare: ajuta daca iau un sterilizator cu UV?
Ai putea sa-mi spui, te rog daca acest esha 2000 este bun sau ar trebui sa ii iau altceva. Mentionez ca in dimineata asta, dupa parerea mea pestele este vizibil mai bine. Arata cam asa
image
Sa spunem ca m-am linistit....oarecum, ca tocmai ma documentam despre nefastul HITH si am citit ca acele gauri sunt sapate in porii senzorilor, care, dupa cum se vede si in poza sunt fara exceptie ocoliti. Sper ca in zilele urmatoare sa am vesti bune.
Tocmai am inceput un tratament cu eSHa 2000. Am fost sfatuit de unul de un om de la unu din cele mai renumite magazine de acvaristica sin Bucuresti. Are o gama mare de boli si ciuperci pe care le trateaza. Tratamentul dureaza 3 zile si sa vedem atunci
Salut baieti. Am un acvariu de eheim de 180L si un oscar matur cam de 25cm lungime. Toate bune si frumoase pana azi. Am ajuns de la birou si am gasit asta pe pestele meu. Nu am idee ce poate fi si as vrea sa ma ajutati daca se poate. Mentionez ca apa este in parametrii normali si temp 25-27gr C MULTUMESC.
image
ca fertilizanti
am de le OCEAN NUTRITION capsule pe care le bag in substrat o dat pe luna,. La inceput am pus tot de la ei un substrat fertilizant, pe langa pietrisul de 2-3mm pe care il am si o data pe sapt introduc fier, de asemenea de la OCEAN NUTRITION.
cam de vreo 2 luni am un nou acvariu, unul de 54L, pe care l-am plantat. Ca pesti 4 molly si trei neoni. M-am documentat in legatura cu CO2, am facut un sistem. Dar vreo de
2 saptamani am observat ca fotosinteza(apar bule pe frunzele plantelor)incepe doar cand schimb apa si vreo 3 zile dupa. Pana la urmatorul schimb de apa nimic desi cantitatea de co2 introdusa este aceasi. Mentionez ca scimb in fiecare saptamana cam12-13 L de apa. De ce?
Am un oscar cam 26cm - mascul si de o sapt isi cam piersduse pofta de mancare. I-am cumparat sprot din real ca vazusem ca nu prea mai mananca ci ii dadeam eu(specific ca este vorba despre trei tipuri diferite de mancare - macare congelata pt discuss, hrana uscata, creveti). Nici sprotul nu prea il manca. De vreo 2 zile am observat ca desi nu prea mananca are totusi stomacul plin, iar fecale in acvariu foarte mici si de o culoare ciudata. Am citit pe forum ca poate fi vorba despre un parazit intestinal care netratat poate duce la boala cu gaurile in cap. Ca si comportament este si acesta usor modificat fata de normal. Isi petrece cateva ore pe zi stind pe fundul bazinului ca si cum ar dormi(posesorii de oscar stiu despre ce vorbesc), iar cand ma apropii de bazin nu mai este asa vioi ca de obicei.
Am citit despre tratamentul cu metronizadol. Voiam sa intreb daca este cazul si la mine si daca nu atunci ce se intampla.

Apa este testata de curand si este in limitele normale, iar NO2 = 0
mancarea e variata nu asta e problema. Dar mi a zis cineva si am pus si eu limba pe sprotul ala si am constatat ca este sarat. Cum il afecteaza pe oscar lucrul asta.
Acum o saptamana am terminat mixtura de inima de vita, facuta de mine. In mod normal ii dau mancare pentru discusss pe baza de inima de vita, creveti,lance fish si mancare pt ciclide. Dar am vazut ca mancarea pentru ciclide a inceput sa o scuipe, iar in congelator mai aveam doar mancare pentru discuss. Iar pe la magazine gaseam doar din aia. Si tocmai pentru a o varia i-am cumparat asemenea pesti.
Tinad cont ca nu am prea mai gasit in comert pe baza de imina de vita pentru oscarul meu, am cumparat din Real de la raionul de pesti niste sprot proaspat, pe care l-am congelat. Voaim sa intreb daca are ceva dac o perioada folosesc acest produs ca un fel de mancare pentru oscar. Mentionez ca pestii au o lungime cam de 4 cm.

Forum Index » Profile for ttavi » Messages posted by ttavi
Go to: