[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sydney
Forum Index » Profile for sydney » Messages posted by sydney
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by sydney
angelinna wrote:da, un pomaceea obisnuit care in ultima vreme e total inactiv, cred ca de batranete

Poate e inactiv din cauza ca e satul pana-n gat de cat a rontait la bietul cory.
horia_ch wrote:
Vasele comunicante sunt: acvariul1 - filtru si acvariul2 - filtru (ACELASI FILTRU) si se realizeaza pe cele doua IN-uri ale filtrului.

Filtrul extern poate avea intrarea pe principiul vaselor comunicante (caz in care nu vad nici eu de ce nivelele n-ar ramane egale in cele doua acvarii afara de cazul ca se obtureaza unul dintre intake-uri), dar poate fi vorba si despre un filtru canistra unde situatia se poate schimba un pic si aici nu m-as aventura sa fac pronosticuri. Cred ca o anumita tendinta de egalizare a nivelelor va exista si in acest caz, dar nu stiu daca suficienta. Oricum in mod clar sustin si eu tubul suplimentar intre acvarii care te poate scuti de mai multe neplaceri.

Nu ca as agrea in general ideea unui filtru comun la mai multe acvarii, dar daca tot s-a deschis subiectul.
xerxe wrote:deci...sa inteleg eu am vazut la un petshop de specialitate ca erau pleco mari mari intr-un acvariu cu discusi si eu nu cred ca au probleme daca cresc de pui.

Cred ca Porcu' se referea printre altele la faptul ca s-au mai vazut cazuri in care exemplare mari de Pleco au ajuns la concluzia ca invelisul exterior de mucus al unui discus are gust mai bun decat algele de pe geam si ca atare isi mai atasau ventuza de corpul discusului si faceau cu el cate o tura prin acvariu.

Si ca sa risipesc orice dubiu citez o idee enuntata de Porcu' in data de 02.05.2006:

[quote="Porcu'"]
Pleco se pune cu ventuza pe discusi si-i terorizeaza. Sa vezi un Pleco de 30 cm plimbindu-se cu un discus matur in gura prin tot acvariu ....... si ti-a trece chefu' de astfel de asocieri .
[/quote:16fe547a4c"]

Poate ca cei de la pet shop-ul la care te referi or fi fost mai norocosi de felul lor sau poate pleco aia erau dresati , dar sunt convins ca nu vrei sa vezi asa ceva la tine in acvariu.
R3dMan wrote:@sydney5791
Crezi ca hrana liofilizata nu are nici o valoare nutritiva ?

Nu era vorba despre hrana liofilizata in general, era vorba despre purici de balta uscati.

R3dMan wrote:
Cand am avut acvariu prin '97-'98 pe piata se gasea hrana pe baza de purici de balta (daca gaseai vitamine sau dafnii vii, tubifex deja era lux) si mancau pestii si cresteau si frumosi si mari fara nici o problema.

Da, se cunoaste faptul ca dafniile uscate erau hrana de baza in era ceausista si postceausista, neexistand alternative mai bune. Dar astazi daca tot ai de unde alege de ce sa nu alegi ceva mai bun?

R3dMan wrote:
sydney5791 wrote:
Am avut ocazia sa vad niste scalari carora li s-au dat la un moment dat purici de balta uscati ei fiind obisnuiti cu granule de la tetra si nici nu s-au uitat la ei.

Si ce spuneai de acei scalari asta depinde de cum au fost invatati sa manance.

E si asta un punct de vedere, dar ma gandesc si la faptul ca un caine care a fost invatat de foame sa manance numai paine nu va refuza o bucata de carne, dar daca obisnuia sa manance regulat numai carne o sa-ti rada in nas cand ii arunci o bucata de paine.

Nu sunt eu mare nutritionist, dar am vazut pareri ale unor persoane mai vechi in bransa. Si erau mai multi care sustineau acelasi lucru, ca pestii tropicali nu trebuie hraniti cu dafnii uscate, care pe deasupra pare-se ca pot provoca si alergii la persoanele sensibile la asa ceva.

Poate ne spune cineva priceput in domeniu cat de dramatic se schimba aceasta concluzie daca vorbim despre dafnii uscate prin evaporare in vid la temperaturi scazute in loc de alte procedee mai batranesti de uscare.

Pana una alta redau mai multe pareri exprimate pe acest forum in legatura cu puricii de balta uscati:

Dolly wrote:
Nu le mai da purici de balta, ca nu au valoare nutritiva prea mare. Cumpara mincare de la Tetra sau Sera - fulgi, granule, jeleu Fresh Delica de la Tetra) - e drept ca e ceva mai scumpa, dar merita.

Dalles wrote:Arunca puricii aia in buda si uita ca exista.

Dalles wrote:
Puricii de balta sunt buni cu o singura conditie: sa fie VII. Puricii uscati sunt cea mai slaba mancare pentru pestii exotici.

Dolly wrote:
Renunta la puricii de balta pentru ca nu au nici o valoare nutritiva.

Dolly wrote:
Purecii nu fac decit sa ii ingrase. In comert se gaseste o mare varietate de hrana pentru alevini. Asa ca mai bine renunti la ei si cumperi altceva. E drept ca mincarea de firma e mai scumpa, dar face toti banii.

razvan wrote:
ce ie ăia pureci de balta? cite roti are?? la ce inaltime zboara??? parintii lor stie???? s-a inventat asa ceva?????
scoate-ti din vocabular termenul asta

Sandu wrote:
Nu stiu cati isi mai amintesc...macar dinte cei mai batrani in ale acvaristicii ca a fost greu de convins romanul sa nu mai cumpere purici de balta uscati. Cate argumente stupide de genul ...lasa ma ca asta-i mancare naturala conservanta iar fulgii de tip Sera/Tetra sunt chimicale.
Cine dracu ar mai sustine in ziua de azi asta...NIMENI, dar atunci cand lumea neinformata mai credea in povesti nemuritoare placa cu naturalu` a prins la multi

Dolly wrote:
Daca sunt pureci de balta, scoate-i din meniu. Nu sunt nutritivi.

razvan wrote:
majoritatea de aici tine acvarii "de fun", si desi inca se mai gasesc pureci uscati in piata, nu mai dam la pesti.

sp wrote:
Nu ii mai hranii cu pureci uscati deoarece nu au domle` nici o valoare nutritiva.Dale hrana de la sera,tetra,jbl sa simta si ei ca mananca, chiar daca este mai scumpa este MULT mai buna si nu cred ca 100-200 de mii pe luna <sau chiar mai mult> e o tragedie!

Dolly wrote:
Dar sunt unele persoane alergice la purecii de balta uscati, ca mine de pilda. Cum ii simt, ma apuca stranutul si imi curg lacrimile de nu mai vad nimic in fata ochilor o juma de ora.

Rochi wrote:
E bine ca unii mai au alergie la purecii de balta , poate asa se invata minte sa nu mai dea aceasta mincare la pesti

fishtecine wrote:
Eu sunt unul dintre cei cu alergie la puricii de balta. Practic la praful care rezulta prin sfaramarea puricilor, care contine multi alergeni. Treaba e veche la mine, cam de prin '83-'84. Simptomele sunt cele descrise de Dolly: iti curge nasul, ochii, dificultati de respiratie. Netratata da in astm.

The animal wrote:Nu hranesc pestii cu daphnia uscata stiu ca sunt saraci in subst nutritive,le dau troco si fulgi,ou o data pe saptamana,cat mai variat,tuby uscat
LooSeR wrote:la un acvariu mai maricel 150l 2 fosilisi ... iti curata acvariu dintr-o iesire la suprafata cat 4 sanitari intr-o zi

Dupa cum s-a mai spus, H. fossilis sunt pesti foarte controversati in acvaristica. Nu cred ca e bine sa-i recomanzi fara sa spui si care ar fi dezavantajele si potentialele pericole de a avea astfel de pesti in acvariu.
Horatius wrote:Eu am gasit un Sera CO2 Basic Set la 100 ron in magazinul online. Pe langa ce este in kit de ce mai am nevoie?

Din cate vad eu in descrierea produsului, contine numarator de bule, reactor, ventuze pentru fixare, tuburi si conectica, indicator CO2 permanent (si o periuta pentru curatare).

In cazul asta mai ai nevoie de o sursa de CO2 care sa injecteze CO2 prin numaratorul de bule pana la reactor unde va fi dizolvat in apa acvariului. Varianta scumpa este cu butelie si regulator de presiune, varianta ieftina este sa-ti faci tu un generator CO2 de exemplu dintr-o sticla de Cola. Si eu tot acvariu de 75 litri am si folosesc reteta cu zahar, gelatina si drojdie descrisa in topic-ul CO2 cu drojdie si zahar. Merge super :rulez:.
horia_ch wrote:
Acest lucru poate fi rezolvat prin principiul vaselor comunicante intre cele doua acvarii. Asta presupune insa ca cele doua acvarii sa se afle la acelasi nivel. Altfel... e de rau. Parerea mea...
Totusi, vasele comunicante nu sunt realizate din start in filtru?
Poate nu stiu bine, insa un filtru extern are doar OUT-ul cu pompa (in cazul de fata 2*OUT). IN-ul este facut cu vase comunicante, nu? Atunci de ce sa se goleasca unul dintre acvarii iar celalalt sa dea pe dinafara? Mie mi se pare ca daca filtrul are OUT mai mare la un acvariu si mai mic la celalalt, singurul lucru neplacut ce se poate intampla este ca cel care primeste apa mai putina sa fie mai putin filtrat. In rest, cel care primeste apa mai multa va si returna in filtru apa mai multa. Nu?

Da, iti dau 100% dreptate . Nu stiu de ce la post-ul anterior m-am cam grabit si am neglijat complet faptul ca cele doua acvarii comunica prin filtrul extern comun . Daca ma gandesc mai bine cred ca, asa cum spui si tu, schema poate functiona fara nici un pericol de revarsare dar numai daca cele doua acvarii sunt la acelasi nivel.
cristi_ionescu_79 wrote:poti sa incerci si fulgi ....

Eu unul am ajuns la concluzia ca in urma hranirii cu fulgi, dupa ce pestii rup fulgii in bucatele rezulta in apa particule foarte mici de hrana, particule care nu mai sunt mancate si raman in suspensie sau se depun pe plante, devenind hrana pentru alge si pentru melcii Melanoides (nu vreau sa ajung la suprapopulare cu ei).

O mica observatie offtopic: Apropo de Melanoides, am vazut aseara un melc Melanoides care purta pe cochilie un ou alb de melc Neritina! Imi pare rau ca n-am cum sa fac o poza.
aqva wrote:am si tubifex, dar nu pot sa ii tin numai cu tubifex, vreau sa le variez un pic hrana, cealalta mancare granulata, v-am zis cade foarte repede si nu se pot hrani calumea!

Opresti filtrul pe durata hranirii? Ar ajuta la marirea duratei de plutire a hranei. Eventual da-le doar cateva granule, asteapta sa le manance si repeti operatia de cate ori e nevoie in loc sa pui toata hrana de la inceput.

R3dMan wrote:
purici de balta din aia uscati asta ca sa fie asa o variatie in meniul pestisorilor :smile:

O concluzie trasa de multa lume in legatura cu puricii de balta uscati este ca nu au nici o valoare nutritiva si sunt total nerecomandabili ca hrana pentru pesti. Cred ca nici macar ca si variatie. Am avut ocazia sa vad niste scalari carora li s-au dat la un moment dat purici de balta uscati ei fiind obisnuiti cu granule de la tetra si nici nu s-au uitat la ei.
Sfarsitorul wrote:Ce credeti as putea pune 1 filtru extern la 2 acvarii?
Are cineva asa ceva?
Ma gandeam la niste T-uri la intrare si iesire.

Singurul lucru de care poti fi sigur aici este ca In1+In2=Out1+Out2 (suma debitelor la intrare este egala cu suma debitelor la iesire). Din moment ce nu poti garanta ca In1=Out1 si In2=Out2 (ma refer aici la egalitate foarte precisa, nu doar aproximativa), risti ca in timp, asa cum a spus si bilti, nivelele apei din cele doua acvarii sa se varieze in sensuri opuse, unul sa scada si unul sa creasca pana la revarsare.
aqva wrote:stiu ca intrebarea suna cam ciudat... dar stie cineva ce hrana uscata pluteste un pic mai mult?

Din experienta mea cubuletele de viermisori tubifex uscati plutesc foarte mult, cel putin cele de la Hagen. Tu ziceai in thread-ul asta ca ti-ai luat ceva cubulete tubifex de productie autohtona, sa inteleg ca ale tale nu plutesc prea mult?

aqva wrote:
eu am ceva, o sa postez o poza... la tub niste granule am 2 grnulatii 0 si 1 dar... nu prea plutesc, adica imediat cum le ating pestii, sau se misca p langa ele, pac p fundul acvariului, unde imi muradareste pietrisul si e mancata mult mai greud e pesti!

Daca ai avea niste corydoras nu ai mai avea emotii legate de acest subiect - ar face ei curatenie pe fundul acvariului.
cristi_ionescu_79 wrote:ma bag si eu ... ca melcul in acvariu ....

OK, dar puteai deschide un topic nou pe Nevertebrate de apa dulce.

cristi_ionescu_79 wrote:
m-am trezit cu cativa melcul din imagine in acvariu (de fapt sunt mai multi ....)

Probabil cand ai introdus o planta in acvariu erau si ceva melci din astia pe ea sau oua de-ale lor si i-ai introdus fara sa stii.

cristi_ionescu_79 wrote:
ce vrea de la sufletul meu? e de bine sau de rau?

E de bine (deocamdata) - dar daca au suficienta hrana se vor inmulti rapid intr-un asemenea hal incat o sa fie de rau. O sa vezi si grupari de oua de melc sub forma de mase gelatinoase transparente de cativa milimetri diametru, atasate de geamuri si de frunzele plantelor.

Vezi topicul Melci mici si rosii.
roby wrote:astazi mi-am luat acvariu nou...100x30x50

Nu vad filtrul.

roby wrote:cred ca voi pune in el 8 scalari tineri....

Cred ca e OK, dar nu vei putea sa-i pastrezi in acest acvariu pe toti. Pe masura ce mai cresc si formeaza perechi trebuie sa alegi una sau cel mult doua perechi si restul sa-i dai, altfel se vor lupta pentru teritoriu, acesta fiind limitat :scrima:. De asemenea trebuie sa ai grija ca pompa de la filtru sa nu fie supradimensionata, scalarii nu apreciaza curentii de apa prea puternici.

roby wrote:as dori sa aflu ce fel de plante as putea pune in acvariu

O planta care mie imi place foarte mult, creste repede si este nepretentioasa ar fi Ceratopteris thalictroides.
image
Ai putea pune cateva tufe de Ceratopteris in spatele acvariului.

Acvariul fiind la inceput as zice sa-l plantezi din greu deja din primele zile numai cu plante cu crestere rapida ca sa te ajute previi o eventuala explozie de alge care cam ameninta oricare acvariu mai ales in primele luni, iar mai tarziu mai poti scoate din ele pentru a introduce si plante cu crestere mai lenta daca gasesti ceva care-ti place si s-ar potrivi.

roby wrote:
acesta este acvariul...apa este cam tulbure pentru ca acuma l-am unplut pentru prima data..multumesc

Apa ar trebui sa se limpezeasca in cateva zile. Sper ca ai citit materialele despre ciclarea acvariului, nu baga in nici un caz pestii de la inceput si urmeaza sfaturile care s-au dat privitor la acest subiect.
xerxe wrote:iar demasonii de ce nu s-ar obisnui cu discusii sau restu cu discusii?

Trecand peste cerintele fundamental diferite ale conditiilor apei, demasonii poate s-ar obisnui cu discusii, nu stiu insa invers..

xerxe wrote:
Si despre plante chiar vreau un acvariu plantat dar nu foarte mult, gen olandez

Daca e plantat dar nu foarte mult nu poate fi gen olandez. Acvariul olandez este prin definitie foarte bine plantat si accentul se pune pe plante, pestii fiind putini. La tine cu o astfel de menajerie de pesti pe care ai de gand sa-i tii impreuna numai despre acvariu olandez nu va putea fi vorba.

Stiu ca iti plac mai multe specii de pesti si vrei sa te bucuri de cat mai multi dintre ei, dar gandeste-te ca ce vrei tu sa faci este in flagranta contradictie cu recomandarile care s-au facut pe acest forum de catre oameni care au multi ani de experienta acvaristica in spate.

Sigur ca poti face un acvariu superb (macar la inceput) cu plante frumoase si cu multe feluri de pesti colorati care aparent convietuiesc bine impreuna, dar pe termen lung te pot pandi multe pericole. Iar agresivitatea intre pestii care pareau sa convietuiasca fara probleme poate fi declansata abia la un moment ulterior, cine stie in urma carui eveniment care pentru noi poate parea neesential dar pentru pesti poate fi crucial.

Indiferent de alegerea ta eu iti doresc mult succes!
Porcu'"][quote:701b89d3ac="siliconu` wrote:Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?
Se da jos inainte de a se usca siliconu'

Vezi ca se scrie cu backtick (`), nu e apostrof normal ('). :-)
Sorry de offtopic.
xerxe wrote:Cateva plante, sincer nu stiu cum se cheama

Sa fie cumva Sagittaria?

xerxe wrote:
Si ca pesti am luat asa[ stiu ca am pus cam multe specii dar sunt la inceput si vreau sa vad ce comportament au si care-mi place mai mult, pe parcurs am sa mai scot din ele, sper sa nu se considere asta o greseala de incepator, dar asa am vrut ]

Este si asta o abordare (nu foarte apreciata din partea pestilor, cred), dar te sfatuiesc sa te hotarasti repede, ai acolo pesti care in mod clar n-au ce cauta impreuna sub nici o forma, asa cum ti-au spus si alti colegi de pe forum.

xerxe wrote:2 zebre- le-am luat ca una e lovita la gurita si mi-era mila de ea

Este laudabila compasiunea fata de animale desi in toate materialele despre acvaristica pe care le-am vazut eu li se recomanda incepatorilor sa NU cumpere pesti bolnavi in speranta de a-i face sanatosi.

xerxe wrote:
Pe viitor vreau sa imi mai iau 2 botia si 2 peste cutit( knife fish phantom, si..discusi.

Knife fish sunt ei timizi dar pare-se ca ajung la maturitate pana inspre jumatate de metru lungime . Cat despre discusi nu ma mai pronunt, au facut-o deja alti colegi.

xerxe wrote:
A si toti pestii pe care ii am sunt pui.

Noroc cu asta, ca altfel ai fi avut deja incidente din categoria .

xerxe wrote:
Daca imi puteti spune si marimea lor
la maturitate v-as fi recunoscator.

Gasesti usor toate datele despre pesti cu Google, mai ales ca stii cum se numesc. Nu cred ca o sa-ti faca nimeni un tabel cu toti pestii pe care i-ai enumerat si dimensiunea maxima atinsa la maturitate.

xerxe wrote:
Ce sfaturi imi dati orice astept cu cea mai mare bucurie. Ce sa mai scot, daca acesti pesti sunt compatibili cu Discusii , eu am inteles ca da.

Asa cum ti-a recomandat si INTROS, te-as sfatui si eu sa ramai pe ciclide africane si sa renunti la plante din mai multe motive:
1. ai deja niste ciclide africane care chiar iti plac mult (spuneai ca sunt senzationali)
2. ai deja acel decor in fundal care imita un perete stancos (apropo, poate sunt eu pretentios, dar mi se pare ca pe decor se vad urme de la pensula si graunte de nisip iesite in relief care luminate de sus sunt foarte vizibile, poate trebuia sa mai insisti cu ceva hartie abraziva ca sa faci suprafata cat mai neteda)
3. judecand dupa plantele pe care le-ai pus nu s-ar zice ca vrei sa valorifici potentialul plantelor pentru a realiza un peisaj in acvariul tau, poate ar fi mai bine sa continui decorarea cu pietre.

Deci as spune sa renunti la plante si la restul pestilor in afara de demasoni, corydoras si ancistrus si sa continui decorarea acvariului cu forme din piatra de diferite inaltimi. Creeaza niste grote si refugii din bucati de piatra legate intre ele cu silicon pentru acvarii, dar ai grija ca toate aceste pietre sa aiba o textura si o culoare cat mai uniforma si cat mai apropiata de decorul din fundal. Legat de ideea asta tare nu-mi place cum arata piatra mai mica de culoare rosiatica din partea dreapta a acvariului, e altfel decat celelalte si suprinde neplacut.

P.S. Intr-adevar demasonii tai sunt foarte frumosi .
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index