[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sydney
Forum Index » Profile for sydney » Messages posted by sydney
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by sydney
aqva wrote:am gasit la piata tubifex in niste flacoane sigilate inauntru sunt niste cubulete cu latura de ~5 mm de tubifex uscati... scrie pe el ca sunt congelati rapid in vid produsi de s.c. exotic-k s.r.l. (asa scrie p flacon)

acum intrebarea mea este: sunt siguri? adica se mai pot imbolnavi pestii/sau poate si eu? ma gandesc ca prin tratamentul termic s-a cam eliminat pericolul, acum astept parerile voastre

Am luat si eu de vreo doua zile din Animax tubifex uscati tot sub forma de cubulete de la firma Nutrafin, firma in care am incredere. Dar nu stiu nici eu in ce masura doar uscarea in sine garanteaza moartea eventualilor paraziti. Numai prin congelare nu se garanteaza acest lucru din cate stiu. Firma Nutrafin sunt convins ca trateaza viermii cu substante pentru deparazitare, cat despre exotic-k srl nu stiu ce se poate spune in acest sens.

Asteptam parerea cuiva mai avizat.
horia_ch wrote:Care mai este stadiul importului de Otto in Romania? M-as baga si eu la niste killeri de alge. :-P

Subscriu si eu. Sunt foarte multumit de melcii Neritina pe care i-am luat dar vad ca spre deosebire de melcii Pomacea (cel putin in cazul meu) nu sunt mari cataratori pe plantele mai inalte, sau poate or fi prea satui ca sa le merite efortul - oricum regret ca n-am cumparat mai multi. Pe portiunile de plante care apar chiar sub tuburile fluorescente imi mai apar ceva urme de alge filamentoase si in zona asta cred ca mai mult Otocinclus m-ar putea ajuta decat Neritina.

Deci sunt si eu interesat de pestisorii Otto, iar daca vine tura a doua de melci Neritina o sa mai iau.
siliconu` wrote:Fara power-head la capatul de jos?Cred ca nu inteleg cum poate functiona, in asa fel incat sa nu fie problema in cazul penei de curent.

Pe mine m-a derutat urmatorul pasaj:

A small piece of rigid tubing was glued in the top of the weir. Airline tubing will go from that to a powerhead. This will continually draw out any air bubbles the form inside the weir, keeping it fully primed at all times.

Eu mi-am imaginat ca powerhead-ul lui o fi unul mai special care trage apa nu din masa apei in care e imersat ci printr-un alt tub pe care il infige el in varful compartimentului de trecere.
Abia acum realizez ca el prin powerhead intelegea acel gen de filtru intern la care perpendicular pe tubul prin care se pompeaza apa este o tevusca la care se poate conecta un tub de aer pentru a realiza si o aerare a apei si el la acea tevusca voia sa conecteze tubul care vine din varful compartimentului de trecere.

In cazul asta reformulez propunerea.

In cazul opririi powerhead-ului apa nu se va scurge prin furtun si deci nu va exista pericolul golirii compartimentului de trecere.

Bineinteles, spatiul respectiv trebuie dimensionat ca sa incapa powerhead-ul (care trebuie sa fie cat mai mic).
Powerhead-ul se va regla la minimum astfel incat sa traga totusi ceva prin teava de aerare.

Are sens ce am spus sau e o prostie?
siliconu` wrote:
sydney5791 wrote:O idee ar fi ca acel tub care pleaca din partea superioara a compartimentului de trecere sa nu scoata apa + eventualele bule de gaz in sump-ul de jos ci in partea inferioara a aceluiasi compartiment de trecere.

pai in daca il amplasezi in partea inferioara nu o sa traga nici macar o singura bula de aer.

Poate n-am fost eu destul de clar. Tubul trage apa din acelasi punct al compartimentului de trecere (cel mai inalt punct) - ideea e tocmai sa traga bulele de gaz care se ridica sus - dar eu propuneam ca celalalt capat al tubului sa fie nu in sump-ul de jos ci in partea inferioara a compartimentului de trecere. In acest mod nu mai apare golirea compartimentului de trecere la intreruperea de curent. Sper ca am fost mai clar acum. Daca nu, revin cu un desen.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index