[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere sistem CO2 decent ca pret si eficient  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Horatius
Junior member

IP:

Salut tuturor!

Vreau sa introduc si eu CO2. Ma intereseaza sa achizitionez un sistem CO2. Nu vreau sa il fac eu pentru ca nu cred ca va arata la fel de bine ca unul gata facut, si timpul pierdut si materialele probabil ca ma vor aduce la un pret asemenator cu unul gata.

Suma de care dispun: maxim 200RON, dar daca se poate mai ieftin e OK. Nu e prea mare suma, dar trebuie sa se poata face ceva si cu atat.

Solutiile de la JBL mi se par scumpe, dar probabil ca merita. Insa nu se incadreaza in suma care as fi dispus sa o dau momentan. Acvariul complet m-a costat pana acum 300RON si nu as vrea momentan sa atarn de el o instalatie mai scumpa decat el. Acvariul e de 75litri, in el se afla cam 65 litri efectiv. Plante (momentan): hygrophila polisperma, bacopa monieri, anubias (nu stiu de care), sagitaria subulata, deci plante nu prea pretentioase. Intentionez sa mai pun ceva plante, dar nu prea ai ce alege din magazine momentan. La sagitaria si anubias nu prea le merge bine: sagitaria si-a ingalbenit frunzele, anubias a dat 2 frunze in 6 luni, dar care nu s-au dezvoltat. Intentionez sa adaug niste fertilizanti sub forma de tablete de la Sera (Florenette A).

Eu am gasit un Sera CO2 Basic Set la 100 ron in magazinul online. Pe langa ce este in kit de ce mai am nevoie?
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ce ai tu acolo, nu-ti trebuie mai mult de o sticla cu drojdie. Pentru a putea sa beneficiezi CO2 trebuie sa ai lumina minim 0.8 W/l si o fertilizare corespunzatoare. Plus ca totusi tu ai ceva probleme in acel acvariu, daca sagiatria si anubiasul nici macar nu rezista ...
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Horatius wrote:Eu am gasit un Sera CO2 Basic Set la 100 ron in magazinul online. Pe langa ce este in kit de ce mai am nevoie?

Din cate vad eu in descrierea produsului, contine numarator de bule, reactor, ventuze pentru fixare, tuburi si conectica, indicator CO2 permanent (si o periuta pentru curatare).

In cazul asta mai ai nevoie de o sursa de CO2 care sa injecteze CO2 prin numaratorul de bule pana la reactor unde va fi dizolvat in apa acvariului. Varianta scumpa este cu butelie si regulator de presiune, varianta ieftina este sa-ti faci tu un generator CO2 de exemplu dintr-o sticla de Cola. Si eu tot acvariu de 75 litri am si folosesc reteta cu zahar, gelatina si drojdie descrisa in topic-ul CO2 cu drojdie si zahar. Merge super :rulez:.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Horatius wrote:Suma de care dispun: maxim 200RON, dar daca se poate mai ieftin e OK.

Inteleg ca vrei sa achizitionezi ceva gata facut de cineva care se ocupa cu asa ceva, da' nu cred ca o poti avea o instalatie cu butelie si regulator de presiune de banii astia.

Daca vrei ca toata instalatia sa fie de firma cred ca singura solutie e sa cumperi treptat componentele. Pentru inceput numaratoru' de bule, reactoru' si indicatoru' permanent de CO2 pe care le conectezi la sticla cu drojdie. Apoi, cind poti, iei si butelia si regulatoru' de presiune.

Nu-mi permit sa-ti sugerez cirpaceala (desi un numarator de bule si un reactor eficient pentru un acvariu asa mic se pot face) pentru ca ai fost foarte clar de la inceput: "Nu vreau sa il fac eu pentru ca nu cred ca va arata la fel de bine ca unul gata facut, si timpul pierdut si materialele probabil ca ma vor aduce la un pret asemenator cu unul gata."

Poze: smilie ... Poze cu plante
Horatius
Junior member

IP:

Unde se vand in Romania separat butelie si regulator de presiune de la Sera si cu cat?

Pe siteul zooplus, parca, nu apare ca s-ar vinde separat. In brosurile Sera apare ca ar fi disponibil si separat. Am intrebat in magazinul de langa regionala din Cluj despre sisteme de CO2 de la Sera si mi-ai spus ca nu aduc si nici regulator de presiune si butelii (e drept ca nu am vazut pana acum la ei, decat ceva cu un tub de spray la vreo 60-80 ron)

Dar ce ziceti despre sistemele de la JBL? Cel mai ieftin complet ar fi la 400 si ceva de ron. Cum se compara cu unul de la Sera (700 si ceva RON)?

Daca iau reactor si numarator de bule de la Sera sunt compatibile cu un regulator de presiune de la JBL?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: