[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu nou  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
roby
Member

IP:

astazi mi-am luat acvariu nou...100x30x50 si cred ca voi pune in el 8 scalari tineri....as dori sa aflu ce fel de plante as putea pune in acvariu sau poate aveti ceva idei sa-mi dati

acesta este acvariul...apa este cam tulbure pentru ca acuma l-am unplut pentru prima data..multumesc

http://img103.imageshack.us/my.php?image=dscf00629rm.jpg
sydney
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:astazi mi-am luat acvariu nou...100x30x50

Nu vad filtrul.

roby wrote:cred ca voi pune in el 8 scalari tineri....

Cred ca e OK, dar nu vei putea sa-i pastrezi in acest acvariu pe toti. Pe masura ce mai cresc si formeaza perechi trebuie sa alegi una sau cel mult doua perechi si restul sa-i dai, altfel se vor lupta pentru teritoriu, acesta fiind limitat :scrima:. De asemenea trebuie sa ai grija ca pompa de la filtru sa nu fie supradimensionata, scalarii nu apreciaza curentii de apa prea puternici.

roby wrote:as dori sa aflu ce fel de plante as putea pune in acvariu

O planta care mie imi place foarte mult, creste repede si este nepretentioasa ar fi Ceratopteris thalictroides.
image
Ai putea pune cateva tufe de Ceratopteris in spatele acvariului.

Acvariul fiind la inceput as zice sa-l plantezi din greu deja din primele zile numai cu plante cu crestere rapida ca sa te ajute previi o eventuala explozie de alge care cam ameninta oricare acvariu mai ales in primele luni, iar mai tarziu mai poti scoate din ele pentru a introduce si plante cu crestere mai lenta daca gasesti ceva care-ti place si s-ar potrivi.

roby wrote:
acesta este acvariul...apa este cam tulbure pentru ca acuma l-am unplut pentru prima data..multumesc

Apa ar trebui sa se limpezeasca in cateva zile. Sper ca ai citit materialele despre ciclarea acvariului, nu baga in nici un caz pestii de la inceput si urmeaza sfaturile care s-au dat privitor la acest subiect.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
roby
Member

IP:

multumesc pentru sfat ,maine instaelz si pompa,doar ca la magazin omul vrea sa-mi dea o pompa de 1000 de l pe ora (jbl) iar cineva mi-a spus pe forum ca este prea mare pentru acvariul meu....am vb cu tipul la magazin si mi-a zis ca o pompa mai mica nu o sa fie buna pt acest acvariu.....asa ca nu stiu ce sa fac.....poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat....multumesc
roby
Member

IP:

inca o intrebare ce sa fac cu fundalul ....?
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

1000 l/h este mult pt 150 l. Uita-te pe ambalajele filtrelor ca sunt date volumele de apa la care se preteaza. De ex filtrele externe Tetra:
- EX 600 ...... 600l/h ...... 60-120l
- EX 700 ...... 700l/h .... 100-250l
- EX 1200 ... 1200l/h .... 200-500l

In privinta fundalului eu cred ca, din cauza latimii mici, nu are rost sa te complici. Un fundal albastru inchis (colant, hartie) este suficient, dar aici ...de gustibus...

Lumina?

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
roby
Member

IP:

cam asa arata deocamdata acvariul meu..... smilie

http://img161.imageshack.us/my.php?image=dscf00662fn.jpg
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Ce filtru ai luat pana la urma? E cumva Eheim?

Teava de retur ar trebui pusa deasupra nivelului apei - se face aerarea apei si cred ca si pompa e mai putin solicitata. (sa fiu corectat de cineva cu mai multa experienta daca spun prostii)

Poate o buturuga, o piatra...

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
roby
Member

IP:

buturuga e pe drum doar maine am s-o fierb....dar inca nu stiu cum am sa o prind ca pluteste......pina la urma am luat un filtreu jebao...acuma mi s-a spus sa-l pun in apa nu deasupra apei ca face zomot...in coltul din dreapta este si pompa de aer...acuma mai pun niste plante si mai adaug o poza.....

Forum Index » Cichlidae
Go to: