roby wrote:astazi mi-am luat acvariu nou...100x30x50
Nu vad filtrul.
roby wrote:cred ca voi pune in el 8 scalari tineri....
Cred ca e OK, dar nu vei putea sa-i pastrezi in acest acvariu pe toti. Pe masura ce mai cresc si formeaza perechi trebuie sa alegi una sau cel mult doua perechi si restul sa-i dai, altfel se vor lupta pentru teritoriu, acesta fiind limitat :scrima:. De asemenea trebuie sa ai grija ca pompa de la filtru sa nu fie supradimensionata, scalarii nu apreciaza curentii de apa prea puternici.
roby wrote:as dori sa aflu ce fel de plante as putea pune in acvariu
O planta care mie imi place foarte mult, creste repede si este nepretentioasa ar fi Ceratopteris thalictroides.
Ai putea pune cateva tufe de Ceratopteris in spatele acvariului.
Acvariul fiind la inceput as zice sa-l plantezi din greu deja din primele zile numai cu plante cu crestere rapida ca sa te ajute previi o eventuala explozie de alge care cam ameninta oricare acvariu mai ales in primele luni, iar mai tarziu mai poti scoate din ele pentru a introduce si plante cu crestere mai lenta daca gasesti ceva care-ti place si s-ar potrivi.
roby wrote:
acesta este acvariul...apa este cam tulbure pentru ca acuma l-am unplut pentru prima data..multumesc
Apa ar trebui sa se limpezeasca in cateva zile. Sper ca ai citit materialele despre ciclarea acvariului, nu baga in nici un caz pestii de la inceput si urmeaza sfaturile care s-au dat privitor la acest subiect.