[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bazin 120 L  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Saptamana viitoare sper sa incep si sa finalizez construirea unui acvariu de 120 L :

*inaltime: 55 cm
*latime: 27 cm
*lungime: 85 cm

Ma gandesc ca sticla de opt ar fi de ajuns. Aveti ceva sfaturi de oferit... inainte de a ma apuca de treaba ?

Multumesc...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai multa latime(eu as zice minim 35) si sa bei berea dupa ce termini.

oricum...optimismul e lipsa de informare!
acvariul meu!
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Faza este ca 27 e pus cat intra in mobila (daca nu ash fi pus 30 suma rotunda )

Si cu berea ... he he...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Pentru o inaltime de 55cm sticla de 8mm e cam "fragila". Lasa inaltimea la 50 si foloseste sticla de 8. Plus ca poti umbla mai usor in el.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dar daca ii pun intaritori nu creste rezistenta? Oricum de pus trebuie sa pun intaritorii si pe lungime si pe latime, fiidca am nevoie la capac. Daca nu si nu, api am sa il las la 50, chestia este ca urmaream sa fac o coloana cat mai mare posibil, dar sa reziste sticla si sa-mi si incapa in mobila (sa-mi ramana loc pentru menaj). De coloana am nevoie pentru scalari...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

50 cm e suficient pentru scalari, chiar arhi-suficient. Sticla de 8mm se foloseste pana la o inaltime de 50cm. Peste 50cm foloseste sticla de 10mm. Parerea mea: 50cm pentru scalari si multi alti pesti, daca nu pentru toti e mai mult decat suficient.

[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hmmm... oki mersi... in legatura cu latimea... oare e destula ca sa fac partea din spate a acvariului cu ceva plante... si restul din fata sa ramana pestilor?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Depinde ce pesti vrei sa pui in el. Daca pui niste caracide mici atunci nu ai nici o problema. Nu prea ai zis nimic despre ce pesti vrei sa-ti populeze acvariul

[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Niste scalari (sunset blushers) si probabil ceva neoni, scalari pun cativa pana cresc si se alege singura perechea, ca apoi voi pastra doar perechea probabil (si poate inca o femela)...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Eurofighter
Member
[Avatar]

IP:

neonii nu erau hrana naturala a scalarilor?
se intampla ceva daca sunt pusi impreuna?

visand la un acvariu mare mare cu discusi
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din cate stiu, atat timp cat pui in acvariu mai intai neonii (un card) si ii lasi o zi doua sa se acomodeze, apoi pui scalarii, nu ar trebui sa fie probleme. Chestia este daca pui neonii dupa scalari smilie cum am avut si eu nefericite cazuri in care neonii erau 'goniti' efectiv prin acvariu de scalari... Saracii... Banuiesc ca scalarii ii iau drept 'hrana vie'.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
adrian_2oo5
Junior member

IP:

sal radu da-mi un PM pe yahoo mess si eu am de gand sa fac un acvariu 80Lx30lx50 atat e spatiul pe hol (ID : adrian_2oo5) ne mai ajutam cu un sfat ceva !
[Email] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din acvariul de 120, pe care, by the way, nu l-am mai facut (epuizare de fonduri ), am fost convins sa fac unul de 270L si ca sa ii mai dau si latime dupa plac, fac corpul la comanda. Acvariul este de: L: 110, l: 45, h: 50. Ma gandesc sa ii pun fund dublu (cu placa de sus mai mica decat cea de jos, ca sa joace si rol de intaritor jos pentru fete), sus pun doi intaritori pe lungime, trei pe latime, iar toata sticla sa fie de 8. E suficient, sau ar trebui sa merg pe varianta sticlei de 10?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

fa-l de 125 lungime sa iesi cu un ban in plus si stress mai putin la iluminare...
si ...sa bei berea dupa ce termini! :-)

cu atatea intaritoare e buna sticla de 8
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

chiar ma gandeam ca e mai misto de 125, din cate stiu neoane sunt 60 / 120 cm cam peste tot, deci merg pe varianta 125 lungime, restul dimensiunilor sunt ok, nu?

La iluminare ma gadeam un tld 830, aquarelle si un osram fluora, se gasesc la 120 cm ?

Si stai asa... am invatzat ceva: apoi am sa beau berea...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am facut modelul, mai trebuie vorbesc cu firma care se ocupa de mobilier, sa vad cat ma costa corpul de lemn, restul (acvariu, accesorii) se pare ca vor costa 400 ron.

image
image

image
image
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: