| Message |
|
|
|
La 35 de grade Celsius metabolismul functioneaza la maxim.
|
 |
|
|
|
Faptul ca pestii respira la suprafata ma indeamna sa cred ca acvariul este neciclat/deciclat. Totodata, aceasta este si una din cauzele aparitiei algelor. Proabil ca nu ai teste de apa ca masori NH3/NH4 si NO2. Nitritii irita branhiile pestilor si limiteaza capacitatea hemoglobinei sa transporte oxigen. Ideal ar fi sa faci schimburi zilnice macar 10 zile de acum inainte, iar ulterior odata la 2 zile. In tot acest timp, poti lasa doar unul din cele doua neoane, timp de 6 ore/zi. Plantele o vor duce mai bine cu lumina putina si fotoperioada scurta, decat cu frunzele acoperi de alge.
|
 |
|
|
|
Controllerul tau nu are nici o vina. Curentii din acvariul sunt responsabili pentru variatia pH-ului. Mai exista o discutie demna de luat in calcul mai ales in cazul vietuitoarelor sensibile. E mai bine ca sa scoatem curentul din acvariu sau e mai bine ca el sa nu ajunga niciodata acolo ?
|
 |
|
|
|
Easy life Carbo:
250 ml = 25 lei
500 ml = 45 lei
1 l = 85 lei
Vand sonde Hanna Instruments, noi. Cele de plastic costa 150 de lei. Cele de sticla, sunt reincarcabile si costa 250 de lei.
Material filtrant Eheim mech pro - 20 lei/litru.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Pulitzer, vezi ca Jebao are pompa de amorsare. Este cilindrul acela urias de pe capac. Trebuie apasat cu incredere si va functiona.
|
 |
|
|
|
Visez si eu mult la o astfel de bijuterie. Si la o lampa dimabila. Pretul insa ma face sa ma culc la loc. Sper sa nu fiu offtopic, cam cat ai bagat in acvariu? Da, stiu ca e greu de socotit, dar macar asa la un calcul sumar.
|
 |
|
|
|
Intre timp, am gasit si ambalajul de la NPK. Pot Pune poze, la cerere.
|
 |
|
|
Am folosit eu. Micro si macro NPK. Mi se pare o apa de ploaie. Flacoanele au venit cu capac si in pungulita aveam pompita. Am desfacut capacul si insurabat pompa. Toate bune si frumoase, dar obisnuit sa agit solutiile inainte de folosire, am observat ca imi curge solutia pe mana. Am incercat si cealalta pompa. Exact la fel. Inchiderea nu este ermetica. In caz ca scuturi sau rastorni recipientul, va curge sigur. Aceasta observatie nu are legatura cu calitatea continutului, dar la o saptamana dupa ce am inceput sa folosesc plantele au inceput sa prezinte carente. Macro NPK este un pps pro diluat. In ce priveste micro, plantele au prezentat carenta de fier desi foloseam doza dubla recomandata. Lumina folosita a fost de 1W/litru. De doua ori am folosit, la doua setup-uri diferite si de doua ori am fost dezamagit. Eu unul nu recomand. De altfel, toata firma aquasabi.de este de fapt un singur nemtisor numit Tobias Coring. E de treaba, dar el face de toate: comezni, livrari, fertilizanti, etc
Pentru cei care vor sa studieze de mai aproape eticheta de la micro, am atasat fotografiile.

|
 |
|
|
|
Desi deviem, o sa intram in detalii.
Cercul nu are suprafata, conform definitiei:
CERC, cercuri, s. n. I. 1. Figur? geometric? plan? format? din mul?imea tuturor punctelor egal dep?rtate de un punct fix.
Discul are suprafata.
Furtunul nu poate fi un cerc. Daca taiem (sectionam) furtunul, obtinem o sectiune. Sectiunea respectiva este multimea punctelor aflate in interiorul cercului.
Eu am incercat sa iti dau o mana de ajutor, nu sa concurez la olimpiada de geometrie. Daca nu am reusit sa ma fac util, imi pare rau ca ti-am irosit timpul. In cazul in care nu poti aspira substratul asa cum iti doresti, cel mai bine ar fi sa duci produsul inapoi.
Cele bune.
|
 |
|
|
|
Coloana de apa nu conteaza. Conteaza diferenta de inaltime dintre luciul apei si capatul furtunului. In ce priveste furtunul nu inteleg care e diferenta dintre diametrul furtunului (cum ai spus tu ) si sectiunea lui (cum a spus colegul Scificuss). Bine, stiu ca primul se masoara in m si a doua in metri patrati, dar ambele se refera la grosimea furtului, pana la urma, pe intelesul tuturor.
Offtopic: Colegul Scificuss este un mebru respectabil al acestei comunitati. El a incercat sa te ajute, nu cred ca meria sa il repezi. Daca i-ai urmari posturile o perioda mai indelungata ai putea vedea ca in spatele unei exprimari mai neconformiste se ascund cele mai bune intentii si de cele mai multe ori si cele mai bune sfaturi.
|
 |
|
|
|
M-am uitat cu atentie la filmulet. Judecand dupa inaltimea femeii, as spune ca acvariul din clip are nivelul apei cam ca si tine. Substratul pare insa mult mai marunt. As zice ca e un 2-3 mm. Oare nu asta sa fie problema ?
P.S. Incearca sa folosesti piesa cu dinti.
|
 |
|
|
|
Pune galeata jos (pe podea) si furtunul in galeata, cat mai aproape de fundul ei. Ar trebui sa aspire substratul bine.
|
 |
|
|
|
Care este distanta de la sol pana la luciul de apa ?
|
 |
|
|
|
Foarte util linkul. Multumesc, nu stiam de ei. Atunci nu e chiar asa de negru dracu' cum credeam. Sper ca sa rezolve colegul Victor cat mai repede si simplu.
|
 |
|
|
|
Va fi destul de greu de gasit. Solutia standard este 3,5 M cu sau fara AgCl. Sper sa rezolvi problema, fara sa fii nevoit sa faci o comanda externa.
|
 |
|
|
|
Eu am unele indoieli ca o sonda relativ ieftina are solutie de reincarcare cu AgCl. Dar nu am nici un argument solid, in lipsa specificatiilor producatorului.
|
 |
|
|
|
Nu cunosc modelul. Imi pare rau. Nu are garantie ? 4 luni e prea putin oricum ai privi.
|
 |
|
|
|
Si un model, o serie ? Ori era prea vechi lichidul ori e sonda de proasta calitate. Daca nu afli ce model e, nu o poti reincarca, pentru ca sunt mai multe tipuri de lichid de reincarcare.
|
 |
|
|
|
Sonda trebuie golita de tot. Dar dupa 4 luni e cam curand. Ar trebui sa mearga macar 2 ani. Ce marca e ?
|
 |
|
|