[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiu Truta
Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Pur si simplu le ignori, vor disparea dupa o vreme
Pe langa marirea nitratilor, pestii produc si o incarcatura biologica mare. Mai fac si mizerie, care trebuie aspirata. Apoi cautam leac pentru biofilm si alte probleme. Acelasi lucru il face si aditia de KNO3. Singura diferenta este ca putem doza cand vrem. Sigur si pestii ii putem hrani in functie de necesitatile plantelor, dar nu ar fi deloc in interesul lor. Mai mult KNO3 este mult mai ieftin si mai eficient decat mancare de pesti
Eu cred ca e gresit sa se foloseasca pestii pe post de producatori de fertilizanti. Dar parerea mea. Am auzit aceasta teorie si la alti acvaristi
Daca ai tine PO4 intre 1 si 1.5 ti-ar fi mult mai usor
Domnule bobiciupe, e foarte dureros pentru mine, dar din pacate, de aceasta data, te contrazic. Nu-mi face placere deloc sa te anunt ca GSA apare la PO4 mic. Hahaha. Stiu ca e un forum serios, dar nu m-am putut abtine
Doar nu l-ai baut ?!
Revin cu o poza facuta acum 5 minute, cu un aparat slab si fara editare
gengiskhan wrote:Cu alte cuvinte, la inceputul zilei, dupa fertilizare, ai 10ppm NO3 si la inceputul zilei urmatoare, inainte de refertilzare, ai 2ppm NO3. La fel si cu PO4 (1ppm respectiv 0.3ppm). Corect?

Da, e corect

gengiskhan wrote:Asta inseamna ca adaugi zilnic 8ppm NO3 si 0.7ppm PO4. Pe saptamana inseamna 56ppm NO3 si 4.9 ppm PO4. In principiu, nu ar fi chiar mult. De fapt, cel putin la NO3, e o fertilizare destul de puternica. La PO4 e normala. Dar daca ma uit la acvariul tau... nu stiu ce plante sunt asa consumatoare de nutrienti.

Nici eu nu imi dau seama ce poate consuma in halul acesta. La inceput se consumau multi fosfati, dar de o vreme incoace se consuma foarte mult azotat. Si nu inteleg cauza
Am ajuns la un consum in 24 de ore de 8 mg/l NO3 si 0.7 mg/l PO4 in 24 de ore. Masuratorile le-am facut cu schimbul la picatura oprit, mai multe zile consecutive. E firesc un asemenea consum ?
Parametrii sunt:
GH=3
KH=3
PH=6,3
NO3=10
PO4=1
Fe= 0,3
Plantele o duc foarte bine, alge verzi nu am absolut deloc, doar cateva fire de BBA ma mai chinuie, dar le opt eradica oricand cu easy carbo, ins aproblema nu a ajuns deranjanta
Nu exista acvariu care sa nu aiba alge deloc. Chiar si acvariile sterile au o cantotate mica de alge. Pune cateva poze cu frunzele sa vedem despre ce e vorba
Colegul Beni are numai pauza . Lasand gluma la o parte, eu personal am ajuns la concluzia ca o lumina mai puternica este mai buna, din toate punctele de vedere, iar pauza este sfanta
In mod cert filtrul nu este ciclat. Cand il vei curata, doar clateste-l in apa scoasa din acvariu. In 2-3 saptamani, lucrurile vor arata mult mai bine
O buna filtrare biologica se face la debit mic, intre 1 si 1,5 volumul acvariului /ora. Important este cu cate bacterii se intalneste apa pe drum. Numarul de bacterii va da ritmul in care nitritii sunt transformati in nitrati. In ce priveste filtrarea mecanica, aici sunt de acord cu tine, un debit mai mare e mai bun
Filtrarea cred ca este insuficienta
Eu zic ca mai multa lumina va aduce dupa sine necesitatea aditiei de CO2 si o fertilizare brici
da-mi mai multe detalii despre acvariu. Dimensiuni, lumina, fertilizare
Odata depasita faza de inceput, nu. Dar poti sa te lovesti pe parcurs de altele
In maxim o luna dispar de la sine. Dar daca maresti putin intensitatea luminoasa, procesul va fi accelerat
era o gluma
Deci, nu sunt chiar asa fraier.......

Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Go to: