| Message |
|
|
|
Am montat tuburile. Pot sa va spun ca se vede diferenta cu ochiul liber. Plantele perleaza foarte intens.. Ca si culoare nu vad diferente semnificative
|
 |
|
|
|
M-am intors azi din concediu. Algele au invadat acvariul. In special GDA.
Vestea buna este ca au sosit tuburile Giesemann si pana la sfarsitul saptamanii sper sa le si montez. 2x Aquaflora si 2x Midday. Sa vedem ce iese
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Se poate inchide. Mersi
|
 |
|
|
|
Dintre cele doua "rele" as alege 942, mai ales daca e singura sursa de lumina. Parerea mea este ca mai bine ai face o comanda de pe net si ai opta pt un Aquamedic sau Giesemann
|
 |
|
|
|
Nu merg pozele. In rest, numai de bine
|
 |
|
|
Are cineva experienta cu alga asta ?
http://tinypic.com/r/343qcg1/6
|
 |
|
|
|
Asta pentru ca folosesti Manado. S-a mai discutat si s-a ajuns la concluzia ca Manado creste KH-ul
|
 |
|
|
|
Daca nu ai chef de bomba, poti baga Easy Carbo de la Easylife. La 50 de litri, nu iesi foarte scump. Cu ocazia asta vei tine si algele la distanta
|
 |
|
|
Nu stiu daca pestii apreciaza muzica, dar plantele sigur. Asta s-a dovedit experimental. Nimeni nu stie de ce, dar e o certitudine. Si se pare ca muzica clasica stimuleaza cel mai mult cresterea plantelor.
Si eu le-am pus o vreme, dar cand au inceput sa dirijeze, am oprit tot
|
 |
|
|
|
Ai pm
|
 |
|
|
|
Din experienta personala. Am observat ca la aceste valori am avut cele mai putine probleme cu algele. Nu sustin ca aceste valori se potrivesc pentru orice tip de planta si probabil ca nu sunt valorile la care plantele dau maxim, dar cred ca este un echilibru bun intre nutrienti. Daca cineva are o experienta mai mare si poate sa ne ofere o reteta mai buna sunt gata sa o primesc si sa o aplic
|
 |
|
|
|
Eu zic ca totul tine de echilibrul dintre nutrienti, lumina si CO2. Eu te sfatuiesc sa lasi no3-ul la 10, po4 la 1 si Fe la 0,1. Co2-ul sa il tii la 35 ppm. Spune-ne cate ceva si despre lumina
|
 |
|
|
|
Este fuzz
|
 |
|
|
De alge am scapat aproape integral. Iata si noii locatari, 2 bucati de creveti Amano : http://i48.tinypic.com/vmrnv6.jpg
|
 |
|
|
|
Filtrul este nou si are 3 ani garantie. Pretul este 300 lei
|
 |
|
|
|
Biofilum este mai usor decat apa, deci nu are cum sa cada pe substrat. Aerarea acvariului are un efect negativ asupra fertilizarii. Pe langa oxigenul degajat de plante, daca mai bagi oxigen cu pompa, nivelul lui va creste, iar reactiile de oxidare vor distruge microelementele si vitaminele. Eu am patit acest lucru, tocmai cand incercam sa elimin biofilmul cu aceasta metoda. Plantele pur si simplu nu mai miscau. Parca erau inghetate.
Microfilmul a disparut dupa o cura cu ceva medicament pentru pesti (tratamentul era adresat pestilor nu biofilmului) si nu a mai aparut niciodata. Am impresia ca era ceva antibiotic, dar nu imi amintesc exact.
|
 |
|
|
|
Nu prea am cum sa cresc PO4. Oricat bag, substratul il absoarbe in cateva ore
|
 |
|
|
|
Ma confrunt cu o noua problema : GSA. Iata chimia apei:
NO3= 12
PO4=0 (in continuare nu urca deloc)
Fe=0.1
Kh=2
Gh=2
Ph=6.1
Cele 4 tuburi de 45W functioneaza asa: unul 10 ore, unul 9 ore si doua 5 ore. Cu pauza de 3 ore la pranz.Temperatura 24-25 C. Pana acum singura metoda de tine algele sub control a fost blackout-ul de 3 zile. Algele apar in special pe roci si plate, mai putin pe geam
Sfaturi ?
|
 |
|
|
|
Bison este in reteaua Praktiker. Aceste tipuri de silicon sunt garantate cam 10-12 ani. Sunt convins ca in acest interval va fi atat de zgariat, incat il vei desface inainte de a expira termenul de valabilitate al siliconului
|
 |
|
|