| Message |
|
|
|
Orice actiune are o cauza si un efect. Care este motivul pentru care doresti sa montezi filtrul cu carbune activ si ce efect speri sa aiba acest lucru ?
|
 |
|
|
|
De la orice petshop , de la raionul "pasari"
|
 |
|
|
|
Poti sa ii hranesti cu salata verde, morcov... aproape orice leguma care poate fi taiata si/sau hrana preparata din peste. Trebuie sa incepi cu o cantitate mai mica, pe care o suplimentezi daca vezi ca au nevoie de mai mult, altfel hrana neconsumata se va transforma in reziduri.
|
 |
|
|
|
In prmul rand, metoda este una foarte costisitoare. Ca sa se simta ceva, ai avea nevoie de foarte multa apa minerala. Daca tot doresti sa ridici duritatea, exista substante speciale pentru asta. De exemplu JBL Aquadur. Daca in acvariu ai plante, acestea nu vor saluta initiativa ta, deoarece le place apa moale si acida. Eu mai degraba cred ca melcilor tai le lipseste ceva din alimentatie, decat din apa.
Cea mai ieftina solutie pentru cresterea duritatii, este introducerea de pietre calcaroase.
|
 |
|
|
|
Fierul mi se pare imens. L-am lasa la 0,5 maxim. NO3 10-15. De PO4 nu ai pomenit dar ar trebui sa fie in jur de 0.8-1.2. Temperatura din apa as lasa-o la 25 de grade, iar cea din substrat 26-26,5.
Ce incalzitor de substrat ai si ce controller ?
|
 |
|
|
|
Am in acvariu si Otto si SAE. Ii tin si nemancati. Otto e bun pentru perioada de inceput a acvariului, cand se apar algele maro. SAE e activ el saracul, dar cantitatea de alge pe care o poate manca zilnica e mica. Apoi creste si ar putea manca mai mult, dar incepe sa manance si plante, daca sunt mai firave. mie personal, melcii Neritina Natalensis mi s-au parut mai eficienti, dar si aia depun mii de oaua enervante peste tot in acvariu. Pana la urma "cel mai bun mancaor de alge" ramane o fertilizare corecta, o lumina buna si CO2 din belsug.
|
 |
|
|
|
Alga se numeste cladophora si nu se prea poate trata. In rest mai ai acolo carente seriose. Si carentele si alga probabil au aceeasi sursa: lipsa fertilizarii
|
 |
|
|
|
Ai inteles foarte gresit. Fertilizarea macro nu se face cu pesti, pentru ca nu poti spune " dragilor azi nu mancati nimic, ca e cam mare NO3-ul". Fertilizarea macro se face cu solutii facute special pentru acest scop. Acum, daca vei dori a alegi PPS- PRO, Estimative index, PPS Clasic, etc, tu decizi
|
 |
|
|
|
Ai bagat CO2 si ai marit lumina. Fertilizarea micro este cea mai slaba posibil, iar cea macro inexistenta. Daca nu faci ceva, eu zic ca te vei indrepta spre un dezastru, din pricina algelor, care stau la panda
|
 |
|
|
|
Pentru ca imi place sa pun rahat pe clanta, ma amestec in polemica colegilor gengiskhan si djphazer. Amandoi au dreptate dar vorbesc despre lucruri diferite.
Gengis are dreptate cand spune ca temperatura de culoare inalta, adica lumina rece nu favorizeaza in mod deosebit algele. Drept dovada Aquamedic ofera 2 tuburi cu temperatura de 7.200 K si 10.000 K, pentru acvariile de apa dulce. Am vazut acvarii care nu aveau probleme cu algele si folosesc combinatia dintre cele doua tuburi.
Djphazer are dreptate cand spune ca tuburile lui de 12.000 K au prvocat alge, pentru ca el folosea tuburi marine, fara rosu in spectru, in consecinta plantele putea folosi o mica parte din lumina emisa de acestea. In conditiile in care ar fi avut destul rosu, algele nu ar fi aparut din cauza tuburilor.
|
 |
|
|
|
Sunt oua de Neritina Natalensis. Poti ideparta ouale cu unghia, oricum nu va iesi nimic din ele. Daca le lasi acolo, se vor topi in cateva saptamani
|
 |
|
|
|
Parametrii apei ? Cum fertilizezi ? zilnic sau saptamanal ? testele le faci seara sau dimineata ? in ce momente ale zilei pui fertilizantii ? acvariul arata grozav si cred ca ar ajuta pe multi, inclusiv pe mine
|
 |
|
|
|
La mine. biofilmul s-a instat in primele zile de la setare si a tinut cam 2-3 luni. Apoi a disparut. Nu are surface skimer sau alte dracovenii. Pur si simplu nu am facut nimic. Asta s-a intamplat fara exceptie, la fiecare setup.
Si inca ceva, ma mir ca la nivelul ala de CO2, nu au sarti inca, vietuitoarele, din papuci
|
 |
|
|
|
De fapt, problema ta nu e legata e evaporare, ci de condens, pentru ca evaporarea nu ai cum sa o opresti. Pentru a nu avea condens, exista doar 2 metode: sa scoti vaporii din capac, cu ajutorul unui ventilator sau sa tii capacul cald. Daca vrei pune un ventilator, iti va fi util si vara, cand temperaturile mari iti vor da batai de cap. In timpul iernii, il poti lasa la o turatie foarte mica. Daca doresti detalii despre difertite modele, scrie-mi un pm
|
 |
|
|
|
Respectiva alga se numeste BBA si nu are legatura cu lumina. Se scapa destul de usor de ea cu Easy Carbo
|
 |
|
|
bitanu wrote:Wooow! O intrebare: nu apar alge datorita luminii albastre?
E atat de slaba lumina, incat nu cred ca exista vreo celula, in aceasta kume, care sa poate face fotosinteza de la moonlight
|
 |
|
|
|
In acest caz, domnule Data, iti voi face si tie unul
|
 |
|
|
Iata si varianta de noapte:

|
 |
|
|
|
Sper ca intr-o luna sa fie complet
|
 |
|
|
Iata ca au mai trecut 2 saptamani. Raman pe acelasi metoda de iluminare intensa si scurta
|
 |
|
|