[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiu Truta
Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Si eu am un astfel de acvariu. Problema are o solutie simpla. se dau 2 gauri in partile mobile ale capacului si se ataseaza clipsuri pt tuburi. Balastul il prinzi in spatele acvariului si tuburile le alimentezi printr-un cablu UTP care are 8 fire, exact cate iti trebuie si tie. In cazul in care doresti sa pastrezi plasticurile originale intacte, la firma Pretext din Cluj (au atelier pe b-dul Muncii), iti vor face unele identice ca si culoare si dimensiuni contra sumei de 15 lei. Nici nu le poti deosebi de cele originale. Tuburile le poti alege din doar 2 game : Juwel sau JBL. Eu am momentan 2 Juwel si 2 JBL. Daca vrei sfatul meu, iti spun sa mergi pe Juwel toate 4. Nu vei deruta plantele asa tare. Nu uita sa le dai drumul treptat, daca nu iti lipseste un "de-a v-ati ascunselea" cu alegele. Daca vrei mai multe detalii sau daca vrei sa vii la mine sa te inspiri, contacteaza-ma pe privat, iar daca sunt mai multi interesati, voi posta poze.
1. Ce parere ai despre reactorul Aquatic Nature Tornado sau cum se comporta?

2. Nu exista riscul ca substratul, in timp, sa alunece si sa se vada polistirenul?

1. Reactorul se comporta foarte bine. Eu il folosesc extern, dar poate fi folosit si intern. Dizolva bine si repede, acesta este marele lui avantaj. Ca si dezavantaje as aminti faptul ca este cam zgomotos. In el exista doua elice invartite de jetul de apa. Miscarea lor antreneaza gazul din reactor. Dar daca este in dulapiorul de sub acvariu, cred ca se poate trai si cu asta. Daca folosesti Ph controller, din momentul in care acesta inchide electrovalva, Ph-ul mai scadea putin, pana se dizolva tot dioxidul din reactor. Nu da o precizie atat de mare ca si difuzorul. Dar pentru acvarii de peste 150l, variatia nu e mare. Nu il am decat de vreo 2-3 saptamani si acestea sunt observatiile de apana acum. Daca se mai intampla ceva notabil, va anunt.
2. Panta substratului nu este mare. Jetul de apa este orientat in asa fel incat apa, impinde substratul in spate. Adica, spaybarul este in partea din spate sus si jetul indreptat spre partea frontala, daca pestisorii misca substratul, cele cateva firicele ridicate in coloana de apa, vor fi impinse in spate. Acest substrat nu se aspira, deci nu vad ce altceva l-ar putea face sa curga la vale. Mai mult, intre polistiren si substrat mai este si incalzitorul de substrat care l-ar mai putea frana putin cand se substiaza, dar dupa parerea mea, dupa ce se inradacineaza bine parvula, nu mai misca in veci.
Off topic: nu stiu dece nu primesc notificari despre posturile noi, desi e bifata optiunea. De asta s-ar putea sa raspund mai greu
Acvariu: Juwel Rio 180, 100x40x45, volum 180 litri brut
Lumina: 4x45 W
Filtrare: JBL e900 si filtru intern Juwel
CO2: Butelie 10kg si reactor extern Aquatic Nature Tornado
Substrat: Ada Aquasoil Amazonia II
Incalzitor substrat: Dennerle Thermotronic 20 W
Fertilizare: Macro Aqua rebell NPK si Ada step 1
Plante: eleocharis parvula, eleocharis vivipara si HC
Decor: roci autohtone

Mai jos voi prezenta cateva imagini din timpul realizarii setup-ului:
image

image

image

image
si iata ce a iesit :
image

Setup-ul a fost realizat in cea mai mare parte de catre Dogibeer. Voi reveni cu poze in zilele urmatoare
Salut, sun Berberul, am 29 de ani si sunt din Cluj si va urmaresc de ceva vreme, insa acum am decis sa intervin si eu in discutii. Am un acvariu, care e la prima incercare de a fi un acvariu asa cum se cuvine, pana acum am avut doar o singura incercare, mai mult cu caracter experimental. Va invit sa il vedeti dupa ce voi posta la sectiunea aquascape.

Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Go to: