[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiu Truta
Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Lampa poate fi cu sau fara cabluri. As prefera 6x54W cu reflectoare individuale sau HQI. Astept oferte pe pm.
In viata asta, draga Mogo,
Nu e totul alb sau negru.
Cateodata e si bej,
De-aia eu si acvaristii,
Mergem sambata la Dej.
Acest filtru se preteaza si la acvariile cu broaste testoase. Acesta este motvul pentru care pompa poate asezata in mai multe pozitii. Intr-un acvariu cu testoase nivelul apei este cu mult sub nivelul superior al acvariului. Daca pompa ar fi langa filtru, amorsarea s-ar face dificil. Majoritatea filtrelor externe de acvaristica cee ca inte nivelul api si cel al marginii de sus sa nu fie o diferenta mai mare de 10 cm. In caz contrat pompa de amrosare nu face fata.
Aproape 1 an.
Am avut o periaoda acest filtru si am fost foarte multumit de el. Singurul minus este la furtune, care mi se pare putin cam rigide. Totusi filtrul este conceput cu furtune groase 16/22, asa ca reducerea debitului ca urmare ca colmatarii furtunelor vine foarte tarziu. Am avut si JBL si eu personal am fost mai multumit de Aquael. Ata ca si debit, cat si ca filtrare efectiva. L-am folosit la un acvariu de 150 de litri si a facut fata cu brio. Debitul indicat de producator este debitul filtrului cu materiale cu tot, dar desigur curate. Pompa baga mult mai mult. O problema va fi daca ti se va strica pompa, pentru ca nu o gasesti pe la noi ca si piesa de schimb. Sper ca ti-am fost de ajutor.
P.S. Am folosit filtrul cu mediile originale. Pietricelel acelea sunt foarte eficiente, lasa-le acolo.
Acolo lumina este cu mult mai mare decat pot plantele absorbi. Fotosinteza creste proportional cu intensitatea luminoasa pana la 10.000 lucsi. De acolo in sus, nu mai conteaza, pentru ca planta duduie, la 100% din capacitate. Ca idee, o medie de 5% din lumina care cade pe o planta este absorbita si cam 0,1% este transformata in energie chimica.
1. Algele nu mananca plante
2. Ce ai tu acolo sunt carente de macronutrienti.
3. Alga maro este specifica inceputului oricarui setup si luminii insuficiente (presupun ca la tine e vorba de statul recent al setupului).
Ce poti face ? Cu alga maro, stai si astepti. Daca nu dispare in maxim o luna, mai adaugi tuburi. In privinta carentelor, trebuie sa astepti sa se incheie ciclarea si apoi incepi aditia de macronutrienti.
In poze se vede o carenta clara de PO4. Pentru anubias, nivelul optim de fosfati este 1.5-2 mg/l. Dupa cum arata plantele, cred ca e 0.
Probabil ca cel mai indicat ar fi in filtru. Mai ales daca ai unul extern. Mai multe bucatele inseamna o suprafata de contact cu apa mai mare. Asta conteaza.
Nu atat pH-ul ti-a ucis melcul, ci apa moale din Baia Mare. Daca bine imi amintesc, e cea mai moale apa din tara, cu GH/KH=0. Eu zic sa profiti de asta si sa iti indrepti atentia spre plante. Poti creste putin duritatea cu niste spartura de marmura sau os de sepie. Exista si produse special concepute sa faca asta, dar in timp se vor deovedi costisitoare.
Nu ti l-am stricat, e chiar perlare. Doar ca plantele nu au dioxid din butelie ci de pe fundul raului.
Nu e vorba de depozite gazoase. Este vorba despre ciclul carbonului. In apa Amazonului este foarte mult carbon organic. Precipitatiile abundente fac ca tot ce moare sa ajunga in rau. Aici bacteriile incep sa descompuna compusii complecsi ai carbonului, in compusi simpli. Din acest proces rezulta si co2 care se dizolva in apa. O parte este consumat de plantele subacvatice, iar restul ajunge in atmosfera si ciclul se reia.
Pentru cei interesati, pun si un scurt material interesant: https://www.llnl.gov/str/March06/Brown.html
Peste 20 de ani, probabil ca acvariul va fi doar in capul nostru, el nemaifiind fizic prezent.
Vand sonde Hana Instruments, noi, fabricate in luna martie 2011, handmade.
O bucata este din plastic, modelul este HI 1230 si costa 150 de lei

Reference Double, Ag/AgCl
Junction Ceramic, single
Connector See Chart
Electrolyte Gel
Max Pressure 2 bar
Range 0 to 13 pH; 0 to 80°C (32 to 176°F)
Tip Shape Spheric (dia: 7.5 mm)
Body Material PEI (PolyEther-Imide)

Mai am o bucata din sticla, reincarcabila, modelul HI 1131 si costa 250 de lei
Un link cu informatii despre ele http://www.industrial-needs.com/tech...-hi-1131-b.htm
Incalzitorul este foarte precis. Eu l-am folosit cativa ani si nu am avut probleme. Daca ai un termometru pe care te poti baza, atunci sincronizezi incalzitorul cu acesta si asa ramane.
Nu vreau sa te contrazic. La un moment dat, locuiam intr-un loc mai inalt si deseori se defecta statia de pompare, Sau poate ca o opreau intentionat, nu stiu. Foloseau 2 surse de apa: una avea gh/kh de 2 (masurat cu testu JBL) si cea de a doua peste 20 (la 20 de picaturi ma opream, ca nu avea rost sa risipesc reactivul). Colegul nostru spune ca localitatea are 4 surse de apa. Tu ai facut o presupunere vis-a-vis de paramentri apei. Presupunerea este mama greselii. Hai sa il lasam pe colegul nostru sa faca niste teste sau sa ceara incformatii de la furnizorul de apa si apoi vedem cat e de grav.
Ideal este ca apa sa treaca cat mai lent prin filtru. Eficienta carbunelui scade in timp, in functie de gradul de "poluare" al apei. Cel mai bine este sa ceri informatii producatorului, pentru ca difera destul de mult calitatea
In primul rand , variatia KH-ului, va duce la variatie mare de CO2. Concentratia prea mare poate ucide pestii, concentratia prea mica prea mica nu ajuta plantele. Variatia GH-ului nu este deloc benefica pestilor
Probabil ca cea mai mare problema o ai cu KH si GH, iar filtrul activ nu te va ajuta in acest caz. Daca acesti parametri variaza, orice aditie de co2 devine imposibila
Filtrarea biologica era cu titlu de exemplu. Dar ca sa iti raspund, cartusul este ceramic si 98% dintre microorganisme au dimensiuni ce depasesc 0,2 microni
Care este rolul acestei filtrari ? Sunt impuritati organice ? Sunt minerale in suspensie ? E prea mult clor ? Sunt detergenti in apa ?
Apa contine elemente benefice si daunatoare ? In fuctie de problema, se gaseste si solutia.
Eu folosesc un filtru de 0,2 microni, pentru filtrarea mecanica si biologica

Forum Index » Profile for Claudiu Truta » Messages posted by Claudiu Truta
Go to: