| Message |
|
|
|
Stai linistit dispare de la sine si nu afecteaza acvariul. Asa apare pe buturugi noi introduse. Daca vrei sa scapi mai repede de ea baga niste pomaceea o consuma cu placere, sunt buni si la ciclare.
Ape limpezi
|
 |
|
|
|
ca sa-ti faci o idee despre ce ai acolo - un caras are nevoie de 60l apa - deci in 2 l e ca si cum te-as baga pe tine in portbagaj la matiz si te-as tine acolo.
Nu ai rezista prea mult presupun.
Carasul face ff multa mizerie si are nevoie de o filtrare foarte buna, iar tu in 2 litri....
Fa ce ti-au zis colegii de forum si o sa ai un acvariu mult mai frumos
|
 |
|
|
|
o sa incerc sa caut melcii - o sa fac si un schimb de 50% de apa.
Infuzori, nu stiu daca as avea de unde sa am ca nu dau hrana vie...
investighez si revin cu detalii
mercic de sfaturi
|
 |
|
|
 ( tare imi e ca gasesc melcii morti - nu prea le-am dat sa mamance - am fost tare zgarcit cu ei - am hranit pestii de fund cu paostile si ramirezii le dadeam cam cat puteau ei prinde restul ce mai cadea mai prindeau cory.
Nu stiu daca e posibil ca melcii sa moara as toti subit dar daca s-a intamplat asta e grav ca ar trebui sa arunc tot substratul - e clajr ca nu am cum sa ii adun
mmmmm - daca nu gasesc cauza repede o sa trebuiasca sa fac ceva cu pestii sa nu ii ucid
Sa incerc sa gasesc pe net posibile cauza. pana de curent am mai fost si nu s-a deciclat acvariul - nu stiu dc ar fi altfel acum.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Luni am schimbat apa si totul era ok, iar vineri dimineata am observat apa albicioasa, azi dimineata si mai rau parca. Am facut un test de NO3 de la Tetra si-mi iese 12.5 mg/l. Din pacate de No2 nu am pt. moment.
Acvariul este ciclat(sau era) si in functiune de aproximativ 7-8 luni. La inceput m-am gandit la o posibila deciclare - dar ce sa il decicleze peste noapte?
Alta cauza ma gandesc ca vreun ancistrus/corydoras a sapat prea mult in pietris si au dat de substratul fertil de la JBL si l-au urcat in masa apei,
Si o a treia cauza (cam improbabila) e sa-mi fi murit toti melcii de substrat si sa elimine toxinele necesare decciclarii, melcii nu i-am mai vazut de saptamani, dar nu-mi faceam griji ca stiam ca au perioade de inactivitate.
Voi ce parere aveti?
Acvariu- ~ 60L
Startat - 7-8 luni
Filtrare - Ehiam Aqua Ball 2208
- Un alt filtru intern ehiam pentru acvarii de pana la 40L (l-am pus petru o suprafiltrate de vreo 2 luni)
Fauna - 3 ancistrusi, 2 corydoras, 2 ramirezzi, multi melci de substrat
Flora - Valisneria, cabomba, 1 -criptocorina, 1 echinodorius (nu stiu exact care, l-am primit)
|
 |
|
|
|
sal.
bine ai venit.
fa-ti putin timp si explica-ne si noua ce ai vrut sa scri acolo, e foarte greu de urmarit/citit.
|
 |
|
|
Nu am nimic de spus dar, ma abonez si eu la acest topic - e foarte interesant
|
 |
|
|
|
as mai veni cu o completare - trebuie sa le dai mancare speciala pentru pui - ca sa o poate manca - uneori le este greu sa manance daca euste prea mare - gasesti in magazin - eu puneam un pahar de plastic taiat si le dadeam acolo - in timp se invata si stiu unde sa vina sa manance - altfel risti sa moara de foame.
In rest fa si schimburile de apa -
Ape limpezi
|
 |
|
|
bine ai venit pe forum te asteptam cu poze:
PS: Conform noilor norme, forma corecta este "nicio"
|
 |
|
|
|
eu am bagat datele indicate de tine si-mi recomanda o sticla de 8mm sau 10 in functie de gradul de siguranta ales de mine. Sigur introduci bine datele?
|
 |
|
|
ma abonez si eu la acest topic - pentru ca vreau sa-mi fac si eu un nano - si pote te copiez
speri ca nu ceri drepturi de autor  .
|
 |
|
|
 Stiu toate articolele in RO si in Engleza - le-am citit pe toate - parametri apei etc - si cum am zis si mai sus am vrut sa-mi iau o singura pereche am ajuns prin a cumpara 4 - nu ma asteptam sa fie casapit unul din masculi asa repede, mai ales ca au plante si ascunzatori.
|
 |
|
|
Revin,
Din pacate azi am gasit unul din masculi mort - dimineata era vioi manca si acum seara mort. Ma asteptam sa moara cel care l-am luat bolnav dar asta ....  .
Se cam batea cu celalat mascul dar asa repede sa moara...
Aseara am facut schimbul de apa saptamanl si azi a murit (apa era statuta)...sa fie oare de la asta.
Am facut niste teste de apa - pare ok apa.
Acum agresivitatea masculuilui dominant se indreapta catre ceilalti doi... sa vad daca se impaca pana la urma..
El este in primplan iar ceilalti doi ascunsi prin boscheti... Am o nuca de cocos si o pestera facuta pentru ei - nuca de cocos este revendicata de ancistrusi iar pestere nu prea e folosita ..
Acum sunt cu ochii pe restul ca pe butelie - sper sa nu fie un esec preoiectul ramirezi ca ma las de acvaristica
|
 |
|
|
o sa incerc cu frunza de stejar e cea mai accesibila pentru moment
Cum ziceam sunt activi si mancaciosi cu exceptia celui "defect" de la cumpare - sta retras nu prea mananca si nu il capaceste nimeni asa este el. Nu cred ca este bolnav ca nu are niciun semn cu exceptia ochilor bulbucati.
Poate isi revine daca conditiile sunt bune.... sau poate nu
mercic de sfaturi.
|
 |
|
|
singura metoda pe care o cunosc pentru a scade ph este cu CO2 si nu am
|
 |
|
|
|
am setat acvariul cu vreo 2 luni inainte sa ii cumpar pentru ei si inca incerc sa invat cum sa ii tin in viata.
Ii am de ieri si par ar fi ok - Ph il am de ~7 - test de la JBL stiu ca trebuie cam 6 pentru ei dar, nu prea am cum sa il cobor - sa vad cum se comporta.
Gasesc la Horbah artemia congelata, ai idee?
O sa le mai iau si tetra discus - am inteles ca si asta ar fi ok,
Mercic de sfat
|
 |
|
|
Salut,
Mi-am reamenajat bazinul pentru a-mi cumpara o pereche de ramirezi - am ajuns prin a cumpara 4  desi am un bazin de 60 l.
Deocamdata sunt mici si nu se ciomagesc prea tare.
Din neatentiea mea, vanzatorul mi-a pus unul care are ochii iesiti din orbita nu prea manaca si sta retras nu cred ca va scapa, sper sa nu fie o boala transmisibila ci doar defect genetic, ceilalti trei isi impart teritoriul  .
Intrebarea mea pentru cei care au mai avut ramirezi este - ce le dadeati de mancare - eu am cumparat niste fulgi dar nu as vrea sa le dau doar atat - am citit pe net ca mananca si hrana vie, ce sa le dau si de unde o procurati - vanzatorul nu prea a stiut sa-mi spuna ce le pot da.
|
 |
|
|
|
faci sifonare cu un furtun - e cel mai simplu
Cauta in pet shop si ai sa gasesti un furtun mai ok care sa nu trebuiasca sa pui gura pe el
Iar geamul cu un burete.
|
 |
|
|
|
bine ai venit - asteptam poze
|
 |
|
|
|