| Message |
|
|
|
Cum spune titlul cumpar Java mos - 1-2 poturi si o buturuga mai deosebita pt un nano (30L*20l)
M-ar interesa (sau) una - doua pietre poroase gen piatra vulcanice!
Rog preturi decente.
Sunt dispus sa ne intalnim in zona Militari(Auchan-Metro), Dr Taberei (Paza) sau Piata Rahova.
relatii pe PM.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Poate niste poze sa vedem si noi ce ai pe acolo si ceva mai multe detalii ar fi bine venit!
Ape limpezi
|
 |
|
|
Sal,
Bine ai venit,
Asculta sfaturile lui stefanp ca ti-a zis bine, bolul arunca-l ca nu este bun pentru niciun peste.
Si... ai scris HELL acolo? adica iad? sau citesc eu stramb?
Ape limpezi
|
 |
|
|
ca sa incep cu concluzia.. Deci:
- Am separat pestele bolnav intr-un mic recipient nedorind sa deciclez acvariul (celalat pare sanatos si nu prezinta simtome asa ca l-am lasat in pace).
- Din lipsa de acvariu de carantina l-am pus intr-o galetusa de iaurt bine spalata in prealabil, m-am gandit ca fiind mai putina apa ii pot administra mai bine tratamentul
- Din pacate mi-am dat seama repede ca apa respectiva fiind putine nu il lasa se se deplaseze, se murdareste repede si nu o pot incalzi - ajungand repede pe la 21-22 grade - deci nefiind tocmai o ideie buna;
- Asa ca l-am mutat intr-o galeata de 10l pe care o foloseam pt a decanta apa, am pus incalzitorul este pus la 28 grade si am continuat tratamentul cu augumentin. Nu cred ca e cea mai buna solutie pentru ca augmentinul nu se dizolva bine in apa si mai ales ca ramirezii raspund greu la tratament, dar o sa mai continui asa inca vreo 3 zile sa vad cum se descurca apoi mai vb ce pot face.
- Cu penicilina este o ideea foarte buna dar nu am cum sa o procur de la farmacie fara reta  - ma cred doamnele alea nebun daca spun ca e pt peste  .
- Aaa , si nu cred ca i-a facut tocmai bine mutarile astea din pacate - in galeata parea mai fericit chiar se plimba pe acolo si se ascunsese dupa incalzitor desi galeata e opaca. Nu prea am cum sa il urmaresc daca mananca - ca dupa mancare nu se mai ridica decand l-am mutat din acvariu, asa ca imi este greu sa il urmaresc daca se simte mai bine sau nu deocamdata.
- daca nu e de la agresivitate -- sincer nu stiu de la ce este, Apa pare ok calitativ - si cum ziceam problema am observat-o in urma primei depuneri. El parea sa apere icrele cu indarjire si ea tot il ataca. El este un pic mai mic ca ea, fiind si mai tanar. Intr-un final a pierdut si s-a retras icrele fiind mancate rapid.
|
 |
|
|
Mercic de sfaturi - o sa mai cercetez ce se preteaza la infectii bacteriene
eu ma gandeam ceva ciprinol sau augmentin pus in apa (asta am prin casa  ).
Nu mi-ar fi trecut prin cap 1000 de ani Kanamicina, bun de stiut.
mercic mult de sfaturi
|
 |
|
|
pai de la JBL mi-a venit ideea de bacterie  . Mercic de sfaturi. cred ca o sa purced la separarea lor si la tratarea masculului cu antibiotic.
O sa incerc sa pun o poza cu el, desi nu prea sunt bun la fotografie. Aspectul aripioareai mie mi se pare mai degraba a fi smulsa de acolo, este iesita un pic din acel loc si pe langa este o chestie albicioasa ce pare a fi din interior sauseamana cu un vierme alb, dar nu este ca nu se misca.
Si banui ca intr-o lupta amoroasa a primit lovitura care a lasat bacteria sa intre in corp.
Mercic incao data o sa revin cu o poza poate asa o sa va dati seama mai repede
Ce am uitat sa mentionez este ca decat ei stau in acel bazin. Mai am decat niste neritine atat!
|
 |
|
|
Am un cuplu simpatic de ramirezi pe care ii tin intr-un bazin de 30 l plantat mediu spree mult.
Apa se schimba saptamanal ca la carte, filtrul este un ehiam de mici dimensiuni (nu mai stiu modelul dar face fata), bazinul este startat de ~ 12 luni;
Am observat o aripioara la mascul iesita in afara si cu ceva albicios la ea imediat dupa ce au depus prima data icre acum cateva saptamani spre o luna, am crezut ca ar putea fi de la "luptele dintre ei". Acum am observat ca ii lipsesc solzi de pe cap.
Eu presupun ca e un infectie bacteriana(asa cred eu). va intreb pe voi.
1- ce parere aveti la ce as putea sa ma uit ca sa identific cel mai aproape boala
2- eu ma gandeam sa il pun intr-un acvariu carantina si sa il tratez, ea nu pare a avea niciun simtom - sau sa ii tratez in acvariul lor ca oricum e infectat?
3 daca ii tratez in acvariul lor nu il deciclez?
4. ma gandeam sa ii tratez cu ceva albastru de metil si antibiotice - ce parere aveti ?
Mentionez ca amundoi inca mananca activ. ii hranesc doar cu mancare uscata de la JBL si tetra - fulgi.
Mercic de sfaturi anticipat, nu prea am avut treaba cu bolilele pana acum si sunt incepator in privinta asta
|
 |
|
|
clar omul ata s-a pregatit pentru "apocalipsa zombii"  ))
Am ratat eu sau nu a spus pretul "acvariului"
|
 |
|
|
Sunt tare interesat cum merge treaba la tine ... la mine au avut doua depuneri pe care le-au consumat cu placere  .
Din cate am citit ar trebui hraniti cu artemia proaspat eclozata, cum spuneam la mine nu au ajuns pana in stadiul ala
Sa ne ti la curent cu ce se intampla@
|
 |
|
|
|
Cred ca tu vrei un fel de gazon facut din moss - si eu am incercat sa fac asa ceva, dar din lipsa de rabdare am esuat lamentabil.
E simplu de facut - iei o plasa de tantari pui in el mosul si apoi il pui pe fundul apei si astepti. Ideea e ca o sa faci destul de greu curatenie - tota mancare care o sa cada o sa se prinda in aceea plasa, eu de asta am renuntat!
Si daca bagi asta nu mai poti sa pui si cioata si alte plante ca faci umbra la mos si nu mai creste.
Parerea mea
|
 |
|
|
|
si eu zic ca doua becuri economice - o combinatie lumina calda lumina rece - 6500 - 2700 - o sa-si faca treaba de minune
si cu un minim de vointa iti faci singur lampa in casa - toata treba te costa maxim 50 RON cu tot cu becuri si ai si lumina ok.
|
 |
|
|
|
mmmm atunci sa scap de melci de substrat? as putea sa-mi iau niste asasini - dar parca imi e mila de ei si sunt buni pt plante. e de cercetat daca mananca sau afecteaza ponta.
Cineva care are melci de sub strat .....?
|
 |
|
|
|
le.au mancat din nou. Pestii sunt singuri intr.un acvariu de 30 l mai am doar melci de substrat. Eu totusi as vrea sa aibe ei grija de icre ..astept 4,5 depuneri sa vad daca se potolesc. daca nu o sa gac cum mi.ati recimandat! apropo.. melci de substrat pot manca icrele.
|
 |
|
|
http://www.jbl.de/de/online-hospital aici vei gasi descrierea bolilolr cu imagini sau simtome.
Poate te ajuta
|
 |
|
|
|
Pietris sa cumperi unul cu granulatie mica 2-3 mm- ai grija la culoare sa nu il iei rosu ,daca vrei plante ar fi ok si un substrat fertil care se pune sub pietris eu de exemplu folosesc ca substrat fertil Jbl aquabasis, e mai dificil de umblat cu el ca e usor si se cam ridica in masa apei dar e bun si ieftin.
Cateva plante mai usore ar fi: anubias, micorsorum pteropus, heteranthera, hydrocotyle leucocefala micrantherum umbrosum; Hygrophila polysperma, micorsorum pteropus, heteranthera
Poti sa le cauti pe google dupa denumire si vezi care ti-ar placea.
Pomaceea sunt foarte buni - 4-5 sunt de ajuns - poti sa ii pastrezi si dupa.
baga anunt la donatii
26 de grade e ok apa - 60w la 180l w chiar putin - Cei care au acvarii plantate au si 1w/l - dar la tine daca mai pui pana la 90w cred ca ar fi ok - despre lumina este ff mult de vb - mai cauta pe site ca s-a vb ff mult despre subiectul asta
|
 |
|
|
|
azi au depus din nou - asa rapid nu ma asteptam.
Sa vad acum daca le mai halesc.
Mi se pare ca au depus mai putin decat data trecuta!
|
 |
|
|
|
1 filtrul e subdimensionat - la marimea acvariului iti recomand un filtru exterior, altfel nu o sa faca fata;
2 - nu ai nevoie de pompa de aer - aeraraea se face prin miscarea suprafetei aperei -
3- daca ai curatat acvariul cu detergent trebuia clatit fff bine - buretii sa nu ii mai speliasa nicodata indiferent cat de murdari sunt - doar in apa pe care o scoti din acvariu ii clatesti;
3 - Ciclarea se face in 3-4 saptamani - trebuie sa pui niste plante/melci ca sa inceapa, singura nu incepe.
Recomandarea mea - doneaza pestii aia si-ti iei altii can esti pregatit
- Vivipari vei gasi ieftin sau la donatii mereu, oricum scalarul ala singur acolo nu il vad bine si oricum nu e un peste pentru incepatori.
-4 - Nu exista solutie magica care sa faca ciclarea instant - doar ajuta sa o grabeasca
-
|
 |
|
|
 - nu te zgarcii cu pozele
|
 |
|
|
gasesti in dedeman - in Buc -
Becuri economice 2700 si 6500 philips iti propun eu de 15w fiecare - lumina calda si rece e combinatia care la mine a fost buna
|
 |
|
|
 - te asteptam cu intrebari daca ai si bineinteles cu poze intr-un final.
|
 |
|
|