[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa albicioasa/laptoasa - cauze?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pretorians
Membru de baza

IP:

Salutare,

Luni am schimbat apa si totul era ok, iar vineri dimineata am observat apa albicioasa, azi dimineata si mai rau parca. Am facut un test de NO3 de la Tetra si-mi iese 12.5 mg/l. Din pacate de No2 nu am pt. moment.
Acvariul este ciclat(sau era) si in functiune de aproximativ 7-8 luni. La inceput m-am gandit la o posibila deciclare - dar ce sa il decicleze peste noapte?
Alta cauza ma gandesc ca vreun ancistrus/corydoras a sapat prea mult in pietris si au dat de substratul fertil de la JBL si l-au urcat in masa apei,
Si o a treia cauza (cam improbabila) e sa-mi fi murit toti melcii de substrat si sa elimine toxinele necesare decciclarii, melcii nu i-am mai vazut de saptamani, dar nu-mi faceam griji ca stiam ca au perioade de inactivitate.
Voi ce parere aveti?

Acvariu- ~ 60L
Startat - 7-8 luni
Filtrare - Ehiam Aqua Ball 2208
- Un alt filtru intern ehiam pentru acvarii de pana la 40L (l-am pus petru o suprafiltrate de vreo 2 luni)
Fauna - 3 ancistrusi, 2 corydoras, 2 ramirezzi, multi melci de substrat
Flora - Valisneria, cabomba, 1 -criptocorina, 1 echinodorius (nu stiu exact care, l-am primit)
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Varianta cu substratul cade, iti facea apa maro. Raman celelalte doua, s-a oprit curentul si au murit bacteriile din filtre sau ti-au murit toti melcii, ceea ce mi se pare mai putin probabil. Incerca sa faci schimburi de apa, sa mai scazi din amoniac si no2 daca au valori mari. Insa un bazin stabil, cred ca ar face fata unei pene de curent, cauta melcii aia sa vezi ce este cu ei. Faza este ca atata timp cat ai no3, inseamna ca ai un ciclu de transformare al amoniului, deci o deciclare partiala sau u producator de amoniu suplimentar.
[ICQ]
Pretorians
Membru de baza

IP:

( tare imi e ca gasesc melcii morti - nu prea le-am dat sa mamance - am fost tare zgarcit cu ei - am hranit pestii de fund cu paostile si ramirezii le dadeam cam cat puteau ei prinde restul ce mai cadea mai prindeau cory.
Nu stiu daca e posibil ca melcii sa moara as toti subit dar daca s-a intamplat asta e grav ca ar trebui sa arunc tot substratul - e clajr ca nu am cum sa ii adun
mmmmm - daca nu gasesc cauza repede o sa trebuiasca sa fac ceva cu pestii sa nu ii ucid
Sa incerc sa gasesc pe net posibile cauza. pana de curent am mai fost si nu s-a deciclat acvariul - nu stiu dc ar fi altfel acum.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Inceacrca totusi sa cauti melcii vezi sa nu fie morti, in putrefactie. O alta posibilitate este sa ai ceva infuzori in apa...Poti sa te uiti cu o lupa sa vezi. Oricum ar fi, schimburile de apa ajuta.
[ICQ]
Pretorians
Membru de baza

IP:

o sa incerc sa caut melcii - o sa fac si un schimb de 50% de apa.
Infuzori, nu stiu daca as avea de unde sa am ca nu dau hrana vie...
investighez si revin cu detalii
mercic de sfaturi
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Cu schimburile de apa nu o sa rezolvi problema... ba chiar ai sa o inrautatesti, cel mai sigur scapi cu un black out de 3 zile sau cu un uv.

nihil sine Deo!
stefanp
Moderator

IP:

georeo wrote:Cu schimburile de apa nu o sa rezolvi problema... ba chiar ai sa o inrautatesti, cel mai sigur scapi cu un black out de 3 zile sau cu un uv.

Black out sau ultraviolete pentru un bazin deciclat?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Omul nu a spus ca acvariul este deciclat ... nu a facut testele ... din ce spune ar fi iesit bacteriile din filtru ...

nihil sine Deo!
stefanp
Moderator

IP:

Si bacteriile de ce au iesit din filtru? Asta ar insemna atunci un filtru deciclat nu?

Insa nu asta vroiam sa subliniez. Cu ce ajuta UV-ul daca are bacteriile din filtru plecate in masa apei? Eventual le omoara si atunci cu ce ii ajuta bazinul daca ii omoara bacteriile folositoare?
De asemenea, blackout-ul iarasi cu ce ajuta?

Ce spui tu sunt metode pentru a omora alge si sporii acestora...problema cu care nu se confrunta colegul nostru.

Bacteriile alea se vor "linisti" si vor gasi locul unde sa se fixeze in timp. Schimburile de apa il vor ajuta in eventualitatea in care au ramas mai putine bacterii in filtru ca sa ii transforme amoniacul toxic (il ajuta pentru ca acesta nu se va mai acumula in apa).

This message was edited 2 times. Last update was at 14/10/2012 15:52:46

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

De multe ori bacteriile se linistesc si ajung din nou in filtru, eu unul nu am putut scapa de apa laptoasa fara sa ajustez lumina (black out), am incercat si metoda ''babeasca'' cu betisoare de salcie si tot degeaba. Iar legat de schimburile de apa, raman la parerea ca va inrautati situatia prin prisma ca acele bacterii se hranesc cu oxigen iar lumina le ofera fotosinteza. Legat de schimbul de apa, asa este daca nivelul amoniacului si nitritilor este prea mare si risti sa otravesti pestii insa nu va rezolva problema.

nihil sine Deo!
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Colegul nostru se confrunta cu ceea ce se numeste "Bacterial Bloom"

Aici gasiti un articol interesant pe aceasta tema:

http://www.fishforums.net/index.php?/topic/246850-bacterial-blooms-explained/

Primul lucru care trebuie facut este sa se mareasca oxigenarea, altfel pestii sau alte vietati
din acvariu pot muri.

Bacterial Bloom poate sa apara intr-un acvariu neciclat sau ciclat partial si nu inseamna ca
bacteriile au iesit din filtru. Bacteriile de care avem noi nevoie sint in filtru sau in substrat si
raman acolo, nu se dezvolta decat pe un suport, si sint bacterii autotrophe.

Bacteriile care cauzeaza bacterial bloom sint heterotrophe si supravietuiesc libere in apa.

Schimbul de apa nu este o solutie deoarece aceste bacterii se inmultesc foarte repede.

Solutia este reducerea resturilor organice, o eventuala sifonare a substratului, limitarea hranei
pentru pesti (se hraneste mai putin), un eventual schimb de apa cu apa de osmoza, si bineinteles
marirea oxigenarii apei.

Cu siguranta si UV-ul ajuta la rezolvarea problemei, dar trebuie lasat sa mearga nonstop. O si mai
buna varianta decat UV-ul este ozonul, dar acesta se foloseste la acvarii marine si ozonul nu se
introduce pur si simplu in apa, el se introduce in skimmer sau intr-un reactor de ozon, dar asa
cum am spus este valabil doar pentru apa sarata.

O zi buna,
Dragos

LE bacterial bloom poate sa apara si intr-un acvariu ciclat si are ca principala cauza existenta nutrientilor
in exces, in special nitrati si fosfati. E foarte posibil sa ai ceva mortaciuni in bazin care au provocat acest
bloom, verifica sa vezi daca melcii aia nu au dat coltul.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2012 16:57:15

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mda, poate ne spune totusi pretorians daca a gasit cauza. Oricum, eu raman la parerea ca schimbul de apa il va ajuta sa mentina valorile amoniului si nitrati mici, asta in cazul in care are mortaciuni.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: