[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pretorians
Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
Eu nu prea stau bine cu rabdarea si as merge pe tratamentul cu apa oxigenata - rezultatele se vad repede. Apoi atentie la lumina si nutrienti. Cum zice Lucian dureaza mai mult, dar rezultatele sunt mult mai sigure si pe termen lung.
Acum depinde de tine cate cunostinte de acvaristica ai sau cata rabdare ai sa le aplici/testeezi.
reset inseamana sa o iei de la 0
scoti nispul - pui altul sau il speli bine pe asta in apa cu clor - plantele le arunci sau le bagi in apa cu clor ca sa ucizi alga speli bine acvariul si incepi din nou ciclarea, fara pesti evident.
Asta nu garanteaza ca alga nu mai apare si nici macar ca dispare in totalitate ci doar ca o starpesti pe moment.
Mai bine incerci cu apa oxigenata - la mine a dat rezultate foarte bune. Am pus cantitate mai mica dar cateva zile la rand. Intr-o saptamana alga era moarta. Mi-a murit si tot mossul dar oricum era invadat de alga.restul plantelor au fost ok. Si nici pestii nu au patit nimic.
Alga respectiva m-a ruinat si pe mine de doua ori. E artagoasa rau si apara datorita dezechilibrului dintre lumina si nutrienti, uneori si din cauza mancarii in exces.
Eu am reusit sa scap de ea doar cu un tratament cu apa oxigenata - 50ml apa oxigenata la 100L apa acvariu daca estea cea care are concentratie 3%. Atentie ca poate afecta pestii si poate ucide unele plante.
Sau reset!

Ape limpezi!
Un acvariu interesant!
- nu fi zgarcit cu detaliile - filtrare lumina fauna flora etc - eventual poze
daca nu le incape in gura nu ii manca - cam asta e principiul!
eu zic sa incerci sa te duci pana la 40-50 cm o sa dea mult mai frumos si o sa ai mai multe posibilitati la amenajare. 30 cm mi se pare cam putin in latime la 100 cm lungime.
unde ?
asa cu intarizere
Schimb un anubias mare (10-12 CM) si inca doi mai mici cu Stauroginele sau Marsilea detaliipe PM.
Deasemenea astept si oferte cash pe anubias sau cumpar Stauroginele sau Marsilea.
Nu prea sunt eu mare peisagist, dar arata fabulos inainte de tundere
Daca erai mai aproape l-as fi vrut eu pe ala tunsul
No.. bunule domn - Pune acest anunt la vanzari si spune si tu un pret si mai multe specificatii - la acvariu de exemplu dimensiunea. Si din ce zona se poate ridica de exemplu!

An nou fericit!
cumpar Stauroginele sau Marsilea detaliipe PM - spuneti va rog zona de unde se ridica si pretul. Multumesc
cumpar Stauroginele sau Marsilea relatii pe PM
salut,

am eu cateva propuneri
- umple acvariul pana sus
- scoate pompa de aer e inutila- filtrul face si treaba asta
- in locul navei mai bine pui o buturuga ar arata mai bine, si daca vrei neaparat sa o pastrezi mut-o mai in stanga la 1/3 din acvariu - da mai bine decat fix in mijloc si pune plante in spatele ei cat mai multe,
- filtrul muta-l in spatele acvariului si incearca sa il maschezi cu plante pe cat posbil.
- parerea mea

In rest ape limpezi

PS - ce nu ti-a placut la osram ? mie mi s-au parut ok, mai ok decat silva
-Foarte frumos -- o intrebare plantele din coltul din stanga cum se numesc?
- silviu.rdk - inca mai ateptii robinetii aia ? Poate ar trebui sa spui furnizorul, ca sa stim si noi cine are un timp de asteptare atat de lung !

saptamanal. Adica la fiecare schimb de apa.

Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
Go to: