[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ramirezi hranire  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pretorians
Membru de baza

IP:

Salut,
Mi-am reamenajat bazinul pentru a-mi cumpara o pereche de ramirezi - am ajuns prin a cumpara 4 desi am un bazin de 60 l.
Deocamdata sunt mici si nu se ciomagesc prea tare.
Din neatentiea mea, vanzatorul mi-a pus unul care are ochii iesiti din orbita nu prea manaca si sta retras nu cred ca va scapa, sper sa nu fie o boala transmisibila ci doar defect genetic, ceilalti trei isi impart teritoriul .
Intrebarea mea pentru cei care au mai avut ramirezi este - ce le dadeati de mancare - eu am cumparat niste fulgi dar nu as vrea sa le dau doar atat - am citit pe net ca mananca si hrana vie, ce sa le dau si de unde o procurati - vanzatorul nu prea a stiut sa-mi spuna ce le pot da.
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Merge artemie congelata foarte bine fiind ciclide; sa ai grija sa o cumperi "beton" si sa o pastrezi doar in congelator adica sa nu se dezghete, ai grija si la ph-ul apei - prehera un ph acid , sunt pesti foarte sensibili.

nihil sine Deo!
Pretorians
Membru de baza

IP:

am setat acvariul cu vreo 2 luni inainte sa ii cumpar pentru ei si inca incerc sa invat cum sa ii tin in viata.
Ii am de ieri si par ar fi ok - Ph il am de ~7 - test de la JBL stiu ca trebuie cam 6 pentru ei dar, nu prea am cum sa il cobor - sa vad cum se comporta.
Gasesc la Horbah artemia congelata, ai idee?
O sa le mai iau si tetra discus - am inteles ca si asta ar fi ok,
Mercic de sfat
georeo
Member
[Avatar]

IP:

E ok de la hornbach, ideea este sa le asiguri hrana cat mai variata si calitativa; ph-ul este cam mare 7 o sa le scurtezi viata.

nihil sine Deo!
Pretorians
Membru de baza

IP:

singura metoda pe care o cunosc pentru a scade ph este cu CO2 si nu am
Taz
Membru de baza

IP:

Poti scadea ph-ul si cu ajutorul taninului , turba , frunze de cattapa , frunze de stejar uscate sau conuri de arin uscate , toate functioneaza , dar trebuie sa monitorizezi ph-ul sa nu scada prea brusc . bafta
[Email] [Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

o sa incerc cu frunza de stejar e cea mai accesibila pentru moment
Cum ziceam sunt activi si mancaciosi cu exceptia celui "defect" de la cumpare - sta retras nu prea mananca si nu il capaceste nimeni asa este el. Nu cred ca este bolnav ca nu are niciun semn cu exceptia ochilor bulbucati.
Poate isi revine daca conditiile sunt bune.... sau poate nu
mercic de sfaturi.
Pretorians
Membru de baza

IP:

Revin,
Din pacate azi am gasit unul din masculi mort - dimineata era vioi manca si acum seara mort. Ma asteptam sa moara cel care l-am luat bolnav dar asta .....
Se cam batea cu celalat mascul dar asa repede sa moara...
Aseara am facut schimbul de apa saptamanl si azi a murit (apa era statuta)...sa fie oare de la asta.
Am facut niste teste de apa - pare ok apa.
Acum agresivitatea masculuilui dominant se indreapta catre ceilalti doi... sa vad daca se impaca pana la urma..
El este in primplan iar ceilalti doi ascunsi prin boscheti... Am o nuca de cocos si o pestera facuta pentru ei - nuca de cocos este revendicata de ancistrusi iar pestere nu prea e folosita ..
Acum sunt cu ochii pe restul ca pe butelie - sper sa nu fie un esec preoiectul ramirezi ca ma las de acvaristica

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2012 20:30:00

costinvlad
Junior member

IP:

In general linistiti, Ramirezi pot fi tinuti intr-un acvariu comunitar, desi nu o recomand. Totusi sunt extrem de agresivi fata de membrii de acelasi sex ai propriei specii. Se bat tot timpul, exemplarul dominant "vanand" neincetat pe ceilalti, in cel mai fericit caz rezultatul fiind inotatore distruse. Drept urmare se va tine DOAR o pereche intr-un bazin cu ascunzisuri, pentru ca femela sa scape de "atentiile" unui mascul supraexcitat, atunci cand ea nu poate depune. La depunere devin agresivi, dar de regula se linisrsc in cel mult doua zile, timp in care fie ei, fie ceilalti pesti mananca ponta. Pot fi tinuti cu Discus, cu rezerva ca apa este prea calda, scurtandu-se durata de viata, cu characidele mici sud-americane, cu Corydoras si Loriicariidele mai mici. Nu pot face fata celorlalte Cichlidae in disputele teritoriale, asa ca e bine sa fie evitate. Sunt incompatibili cu Ciprinidae-le (chestiile gen carasi si Labeo), precum si cu pestii activi noaptea, care i-ar ucide prin stress acumulat,nelasandu-i sa doarma. La introducerea intr-un bazin comunitar trebuie sa se tina cont de spatiul vital al unai perechi de Ramirezi, si anume 30*40 cm. Bazinul comunitar ideal ar avea deci lungimea minima de 65 cm, latimea minima de 35, iar inaltimea de 45 cm.

Este doar o parte din articolul de pe acest site !! Cred ca raspunsul e de la sine inteles, incearca sa ti doar o pereche

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2012 23:41:29

Pretorians
Membru de baza

IP:

Stiu toate articolele in RO si in Engleza - le-am citit pe toate - parametri apei etc - si cum am zis si mai sus am vrut sa-mi iau o singura pereche am ajuns prin a cumpara 4 - nu ma asteptam sa fie casapit unul din masculi asa repede, mai ales ca au plante si ascunzatori.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: