[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pretorians
Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
din cate stiu eu beta este un peste agresiv, "peste razboinic"
Ce dimensiuni are acvariul?
parerea mea e sa dai beta sau sa ii faci un nano
pestii s-au dat
scot la vanzare filtru intern Eheim Aquaball 2208 - 80 ron negociabil
si filtru extern 2034 cu medii de filtrare si toate accesoriile - 330 ron - negociabil
trimit si in tara prin curier sau posta cu plata ramburs
primul se va vinde filtrul extern.
detalii pe pm
As vrea eu mobilier daca o sa te hotarasti sa le dai separat.
Ca inceparet iti pot spune ca am avut si eu problema cu viteza, la inceput si eu il tinam pe minim dar eu din cauza zgomotului - ulterior l-am dat la maxim tot din cauza mizeriei care se aduna - Ideea e sa le crezii la pesti si spatii in care sa se odihneasca unde sa fie calma apa si nu ai probleme. De exemplu la mine filtrul e indreptat spre suprata, spre fund fiind mai calm - acolo se odihnesc pestii.
Ce-ti spun eu e ce am observat eu nu e stiinta - poate te mai sfatuieste alcineva
din lipsa de oferte decorul se retrage de la vanzare iar pestii trec la donatii. Daca nu ii doreste nimeni pestii vor ajunge la pet shop
la cei 2 ternetzi albi maturi mai adaug 2 zebre mature la acelasi pret restul ramane valabil
Vand urmatoarele sau accept schimb cu plante care sa aibe crestere rapida:

2 ternetzi albi maturi - 10 lei
1 butoi din Horbah - 10 lei
1 ancora din horbah - 10 lei
1 nisip albastru 2-3 mm din horbah pe el scrie ca e pt acvarii de pana la 60l - 10 lei
1 decor gen buturuga din plastic ideeal pt. ancistrusi sau cory - 10 lei

Cum spuneam accept schimb cu plante sau mos
Poze le dau la cerere - le am facute cu aparatul foto si sunt prea mari sa le atasez.
Contact pe PM
mercic mult de raspuns
Am facut un nou setup - am intronus o butusuga de de vita de vie tratata care a aparut o mazga alba pe ea. Stie cineva ce este si daca afecteaza pestii ?
Cred ca filtrarea nu este una tocmai buna . Deocamdata nu am fonduri pebntru un filtru extern dar cu siguranta o sa il cumpar in curand.
Filtrul o sa il tin in functiune pe durata operatiunii - mercic de sfat -
dar totusi - cum sa ucid alga inainte sa o reitroduc in acvariu
Merge varianta cu cloerul in apa si plantele scufundate cateva secunde? alte idei?

la capitolul curatenie fac 1 data pe saptamana cu sifonat substrat, spalat geamuri interioare cu burete.. Mai ramane sa invat din greseli si de la voi in principiu cei trecuti prin "vremuri grele".

Revin cu ceva intrebari...

In wee vreau sa le "renovez casa pestilor", un nou setup, voi pune o buturuga de vita de vie "preparata" in prealabil voi schimba pietrisul ala oribil albastru cu unul alb de 2-3 mm si voi mai adauga substart fertil Aqua baseis de la JBL.

Problema mea este ca acum ma scaie o alga Staghorn, ideea este ca nu as vrea sa o "car" dupa mine in noul setup si nici nu as vrea sa arunc plantele pe care le am acum - pe cat posibil asta. Citisem un articol in care spunea ca poti sa bagi plantele in clor diluat in apa - cantitatea nu o stiu exact. Acum nu am Co2 dar vreau sa fac o bomba in noul setup eventual sa adaug Esycarbo. Cine a mai avut alga asta si cum a scapat de ea?
Poze cu alga nu am dar am identificat-o intr-un catalog si sunt sigur ca ea este - dezvolta pe plante firicele subtiri si negre uneori si ff lungi daca nu le curat.

Si Problema nr. 2 - Daca schimb pietrisul care stiu ca acolo stau cele mai multe bacterii benefice si fac si un schimb de apa de ~ 50% ,schimb si tot decorul dar fara sa ma ating de filtru evident, exista posibilitatea sa mi se decicleze acvariul ?

Mercic anticipat.
se poate inchide

multumesc,
rezervet pana maine
Salutare,

O colega de serv. are doua broscute de ~ 6cm. le doneaza impeuna cu recipientul in care le are cazate.
Predarea se face personal in Militari-Bucuresti. Mai multe informatii la nr. 0766.489.452.

killie fish- ma gandeam sa-mi iau cativa aveti idee pe unde i-as gasi? nu am vazut deloc prin buc.
In Ocean in militaru am vazut.
sory am citit knife fish
Mercic de sfaturi.
Cu algele stiu sigur ca voi avea o invazie pana invat sa le stapanesc . Deocamdata am o alga bruna dar nu e cine stie ce invazie.
Cum ziceam - o sa fac o "renovare" completa a acvariului o sa dau drumul la o bomba cu co2 si sa vedem rezultate.
O sa revin cu poze si cel mai probabil cu problme
Am citit ca sunt mai performante dar asa mi s.a recomandat datorita pretului si mentenantei. t5 am inteles ca trebuie schimat la 6 luni iar t8 la 12. omul din greseli invata. de preferat ale altora

Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
Go to: