Author |
Message |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/08/2012 18:27:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Sunt din nou suparat,asa ca m-am gandit ca poate primesc un pic de ajutor aici.Sa incep cu descrierea.Am un acvariu de 200 de litri,un metru lungime,vreo 40cm inaltime.Pe filtrul extern scrie 1200L capacitate maxima de filtrare.Temperatura apei,25-26 de grade daca imi functioneaza termomentrul ala care ar trebui sa o regleze.PAre ca merge,i se aprinde beculetul din cand in cand  Apa este de la robinet,tratata cu solutie din aia de clor.Nu stiu detalii gen PH,nu ma pricep la teste.Am substrat de nisip fin,plus ceva bolovani maricei din care am facut 2 "casute" pe partile acvariului,iar centru am o buturuga de lemn cu niste plante cu frunze mici si rotunde.Vreo 4-5 plante in total,care nu stiu ce sunt,dar merg bine,n-au murit pana acum.Totusi nu e o jungla la mine,nu sunt nici frunze mari,e spatiu destul.Lumina este buna,2 neoane pe capac,iar cand le sting,raman niste beculete albastre,se vede ca noaptea in acvariu.
Pesti:4 scalari,4 puntius tetrazona,9 neoni,2 moly,o zebra,un ancistrus,2 melci pomaceea si aici vine beleaua...7 cory.
Ii hranesc cu fulgi,n-am probleme cu ei,cu o singura exceptie.Pierd cate un cory la saptamana.Toti sunt activi,mananca,sapa,se plimba de colo-colo,cum fac niste cory sanatosi.Apoi,dintr-o data,unul din ei se opreste si sta numai pe fund,nu mai iese la aer,nu mai mananca,in 2-3 zile e mort.Trec 4-5 zile si din nou,unul din ei se opreste din mancat si moare exact la fel.Nu vad nici un semn de boala in acvariu,nu vad nici semne ca ar fi muscati,nu pricep...Si daca ar fi o boala sau nu le prieste ceva,de ce unul cate unul,de ce nu 2-3 odata?MA poate ajuta cineva cu o idee,care ar putea fi motivul,ati mai patit asa ceva?E ca si cum cineva mi-i casapeste pe rand...
PS:daca cineva se intreaba de ce o singura zebra,o aveam deja in acvariu cu scalarii,iar vanzatorul de la magazin mi-a spus ca daca iau mai multe,e posibil sa mi le omoare scalarii,ca zebrele se simt luptatoare si stau la bataie in loc sa fuga. Asa ca mi-a recomandat sa o las singura sa-si vada de viata ei pana cand o trosneste vreun scalar.Vad ca pana acum nu s-a intamplat nimic.
PS2: Din cei 7 cory am ramas cu 4 intr-o luna exact in felul descris mai sus.Azi l-am scos din acvariu pe cel de-al 3-lea mort si tare imi pare rau,ca mi-s dragi prostii...Si au si crescut mult de cand i-am luat...
This message was edited 2 times. Last update was at 26/08/2012 18:36:18
|
|
 |
tonnydea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2012 06:14:21
|
tonnydea
Member
IP:
|
Ai pus cumva sare in acvariu pentru vreun tratament la pesti?
|
"Betta barracks" |
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2012 19:06:19
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Nu am pus nimic in plus decat solutie pentru clor si un pic de fertilizator pentru plante.In rest,absolut nimic.Se numesc AquaSafe si PlantaMin de la Tetra.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2012 19:10:31
|
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2012 20:36:11
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4a5cfa9281924139db466a8a19291aff.jpg)
IP:
|
Sorin3030 wrote:Sunt din nou suparat,asa ca m-am gandit ca poate primesc un pic de ajutor aici.Sa incep cu descrierea.Am un acvariu de 200 de litri,un ...Pesti:4 scalari,4 puntius tetrazona,9 neoni,2 moly,o zebra,un ancistrus,2 melci pomaceea si aici vine beleaua...7 cory.
Ii hranesc cu fulgi,n-am probleme cu ei,cu o singura exceptie.Pierd cate un cory la saptamana.Toti sunt activi,mananca,sapa,se plimba de colo-colo,cum fac niste cory sanatosi.Apoi,dintr-o data,unul din ei se opreste si sta numai pe fund,nu mai iese la aer,nu mai mananca,in 2-3 zile e mort.Trec 4-5 zile si din nou,unul din ei se opreste din mancat si moare exact la fel.Nu vad nici un semn de boala in acvariu,nu vad nici semne ca ar fi muscati,nu pricep...Si daca ar fi o boala sau nu le prieste ceva,de ce unul cate unul,de ce nu 2-3 odata?MA poate ajuta cineva cu o idee,care ar putea fi motivul,ati mai patit asa ceva?E ca si cum cineva mi-i casapeste pe rand...
PS:daca cineva se intreaba de ce o singura zebra,o aveam deja in acvariu cu scalarii,iar vanzatorul de la magazin mi-a spus ca daca iau mai multe,e posibil sa mi le omoare scalarii,ca zebrele se simt luptatoare si stau la bataie in loc sa fuga. Asa ca mi-a recomandat sa o las singura sa-si vada de viata ei pana cand o trosneste vreun scalar.Vad ca pana acum nu s-a intamplat nimic.
PS2: Din cei 7 cory am ramas cu 4 intr-o luna exact in felul descris mai sus.Azi l-am scos din acvariu pe cel de-al 3-lea mort si tare imi pare rau,ca mi-s dragi prostii...Si au si crescut mult de cand i-am luat...
este posibil ca problema sa fie de la pet-shop-ul de unde i-ai cumparat (adica sa fie bolnavi), du-te si pandeste-i bazinul unde tine cory, daca zaresti 1-2 in neregula inseamna ca de acolo-i problema
|
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci. |
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2012 01:15:19
|
Sorin3030
Member
IP:
|
M-am gandit si eu ca e o problema de la petshop,dar de ce se imbolnavesc unul cate unul?Aici e marea mea problema,3 pesti la interval destul de egal,cu aceleasi simptome...Am cumparat 3 din mall baneasa si 4 din animax,din AFI...Despre petshop-ul din baneasa nu am o parere prea buna,dar cel mai vechi cory este luat de la ei si e gras si frumos ca un porc de craciun  ) Oricum e bine,fiind incepator m-am gandit ca poate e vreo chestie evidenta de care eu nu sunt in stare sa ma prind...dar daca nu mi-a spus nimeni ca sunt stupid,pot sa nu mai am remuscari ca mor pestii din cauza mea
edit:pe nicaieri nu mai au cory,in nici unul din cele 2 petshop-uri
This message was edited 1 time. Last update was at 28/08/2012 01:16:12
|
|
 |
tudosie eugen
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2012 12:16:23
|
tudosie eugen
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4fc28b7093b135c21c7183ac07e928a6.png)
IP:
|
Salut
La prima vedere imi par cam multicei pesti pentru 200 L .... oricum, inteleg ca apa in acvariu ai cam de 1 luna ? ... deci acvariul a fost in ciclare pana foarte recent ?
|
|
 |
SunshIne
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2012 12:56:29
|
SunshIne
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/023d0a5671efd29e80b4deef8262e297.jpg)
IP:
|
edit:pe nicaieri nu mai au cory,in nici unul din cele 2 petshop-uri
Cory frumosi si sanatosi gasesti in Hornbach Corbeanca.
|
Nimic nu e intamplator!
|
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2012 02:17:32
|
Sorin3030
Member
IP:
|
tudosie eugen wrote:Salut
La prima vedere imi par cam multicei pesti pentru 200 L .... oricum, inteleg ca apa in acvariu ai cam de 1 luna ? ... deci acvariul a fost in ciclare pana foarte recent ?
Nu,acvariul l-am luat de la cineva care il tinea plin,pentru ca avea ancistrusul.Doar l-am mutat la mine practic,l-am umplut pe jumatate ca sa reziste ancistrusul si plantele pe care le avea baiatul respectiv.Dupa vreo 3 saptamani mi-a venit si masa care sa-l sustina,si atunci l-am asamblat cu totul.Adica,am pus nisipul,pietrele,buturuga de lemn,decorul,etc.Dupa care l-am umplut si am pus solutie aquasafe.Toata povestea,de cand l-am adus acasa pana a fost pus pe masa si umplut,a durat cam o luna si este plin cam de la inceputul lui iulie.Atunci am inceput sa adaug pesti.Vanzatorul de la petshop Baneasa nu mi-a spus ca nu e bine sa pun zebre si scalari,ba mi-a si recomandat cele 2 specii,asa ca primii pesti au fost 2 scalari,2 zebre si 2 cory albi.Un cory mi l-a tras filtrul peste noapte,s-a blocat si a murit,iar o zebra cred ca si-a cautat-o cu scalarii,pentru ca dupa un timp a ramas cu jumatate de coada si a murit in cateva zile.Dupa vreo saptamana,am mai luat 2 scalari mai mici,ca na...atat m-a dus capul,inca 2 cory,unul alb si unul gri,plus 2 moly negri,unul burtos si unul slab.
Pe 6-7 august am mers in petshopul din Afi,unde un baiat de acolo,care parea ca stie ce spune,mi-a sugerat sa nu mai iau zebre,pentru ca daca sunt mai multe,au curaj si stau la bataie cu scalarii.Mai bine sa las zebra pe care o am singura,desi imi pare tare rau de ea,mai ales ca a crescut mult si e frumoasa foc.Mi-a zis sa iau neoni,ca nu-i prind scalarii,plus dungati din aia galbeni cu negru.Asa ca am luat 10 neoni,4 dungati si 4 cory,3 albi si un gri,plus 2 melci pomaceea.Si de aici,a inceput distractia.Un neon si-a furat-o rapid,a ramas cu juma'de coada si a murit,cred ca am si vazut cand l-a inghesuit scalarul si l-a muscat.Dupa care,au inceput sa moara cory,unul cate unul,cum am scris mai sus.Au murit pana acum 2 albi si un gri,dar primul pe care l-am luat din Baneasa e inca acolo,ca il stiu dupa marime.Si ca sa fie tacamul complet,de 4 zile a disparut un neon,complet...nu mort,nu ciumpavit,pur si simplu nu mai e...nu credeam ca vreun scalar e suficient de mare ca sa inghita un neon,dar...tot ce e posibil.
Schimb apa cam o data la 2 saptamani(aproximativ 15%) si pun AquaSafe asa cum scrie pe sticluta.Mai detaliat de atat nu cred ca pot sa povestesc  Dilema mea este in continuare dc au murit cei 3 cory,unul cate unul,la interval de aproximativ o saptamana.Ceilalti pesti pe care i-am pierdut,cel putin le stiu cauza,dar cu astia 3 nu pricep.Sper cel putin sa reziste cei 4 ramasi,pana acum,nici un simptom la ei.Dar asa a fost si cu ceilalti,i-a apucat dintr-o data,de pe-o zi pe alta.
Crezi ca sunt multi pesti?M-am oprit din adaugat,mai vroiam sa iau doar o femela de ancistrus,ca sa nu se simta singur batranul cu care am primit acvariul
edit:vad ca 2 scalari vor sa depuna,ce fac ei seamana exact cu imperecherea de pe youtube.Am auzit ca sunt foarte agresivi in perioada asta  Si asa numar neonii de 5 ori pe zi,acum cred ca va trebui sa-i numar mai des
This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2012 02:22:24
|
|
 |
Daniela76
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2012 02:52:37
|
Daniela76
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3dcaf04c357c577a857f3ffadc555f9b.jpg)
IP:
|
Vin si eu cu o intrebare, ai facut niste teste de apa?
Cory, culmea, sunt unii dintre cei mai rezistenti pesti.
|
|
 |
tudosie eugen
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2012 08:06:48
|
tudosie eugen
Member
IP:
|
"Schimb apa cam o data la 2 saptamani(aproximativ 15%)" asta e bubita, schimbi apa prea putina la cati pesti ai, trebuie schimbata 30%-40% la saptamana ... si .... ma mai gandesc .... aspiri cum trebuie substratul? Ai pompa de aia de aspirat ? (adica dracie de aia manuala cu clopot?).
Cred ca ar fi bune niste teste de apa, macar de alea simple 5in1.
|
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2012 12:44:33
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4a5cfa9281924139db466a8a19291aff.jpg)
IP:
|
Sorin3030 wrote:......Dupa care l-am umplut si am pus solutie aquasafe...
ai grija ca solutia asta de imbunatatire a apei (aliminarea clorului activ, adaugare de minerale si alte substante necesare pestilor etc.) nu se toarna direct in acvariu, ci se prepara (se dizolva) in bidonul/galeata in care ai apa ce urmeaza sa o adaugi in acvariu
daca nu ai facut asa si ai varsat direct in acvariu picaturile de aquasafe, de aici poti avea probleme.
|
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci. |
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2012 13:49:51
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Sa le iau pe rand
-Da,am pompa de aspirat din aia manuala,cand schimb apa,curat si substratul cu ea.
-Teste de apa n-am facut,o sa cumpar si o sa fac,sper sa ma ajute cineva pe la petshop,pentru ca nu ma pricep deloc la partea asta
-Solutia am dizolvat-o de fiecare data in galeata cu care fac schimbul de apa,nu am pus-o direct
-Imi asum partea cu schimbatul apei daca am gresit.Deci sa schimb 30-40% la saptamana?Mi se pare foarte mult,din ce am citit era suficient un 15-20% la 2 saptamani pentru un acvariu asa mare.Dar daca voi spuneti ca trebuie sa o fac mai des,ma conformez,sigur aveti mai multa experienta.Din ce vad,singurii afectati sunt cory care mor asa aiurea,in rest,pestii sunt activi,cersetori,mananca bine...e o placere sa vin acasa de la munca si sa le aprind lumina,care sta de la 18.30 pana pe la 1 noaptea.
-in caz ca ma intreaba cineva,le dau fulgi si bobite din alea care se duc pe fund destul de repede,"un click la 5 pesti" scrie pe ele.Plus o pastila-doua ce contine alge si spirulina pentru ancistrus.Ala cel putin sta in coada pe jumate ridicat si le rumega ca o vaca.Ii hranesc de 2 ori pe zi,dimineata pe la 9 si seara pe la 19.Doua click-uri si doua portii de fulgi,cam cat pot sa iau lejer intre doua degete,asta primesc la o masa.Sunt turbati,aproape ca sar din apa cand se reped la mancare.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2012 13:51:12
|
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2012 21:53:17
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Asta seara s-a oprit din sapat inca un cory gri.Probabil pana sambata se curatza la fel ca ceilalti.Chiar nu pricep care poate fi problema,cum de ieri erau toti vioi si azi i s-a taiat dintr-o data.Se pare ca o sa-i pierd pe toti la fel,mai am 4,dar pe asta pot sa-l tai deja de pe lista.Heh...solutia probabil ca este sa nu mai iau cory,altfel nu vad cum sa lupt cu ceva care nu are nici un simptom si nici o cauza...
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2012 22:04:29
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Da' niste teste de apa ai facut?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Pretorians
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2012 22:10:45
|
Pretorians
Membru de baza
IP:
|
eu iti propun asa
ia un recipient - borcan mai mare - alt acvariu
pune apa din acvariul principal cam un sfert si restul cu apa lasata la declorinat dar fara sa pui nicio solutie in ea - recipientul sa fie steril. Daca ai avea o pompa de aer e super sa nu ii omori.
Muta cory in ea si vezi daca mai continua sa moara.
sa nu uiti sa schimbi apa la asta la maxim doua zile cam 50%.
Eu i-am maltratat tare pe ai mei si au supravietuit - chiar si prin doua decicloari au trecut si reciclare cu ei in acvariu fara sa pateasca ceva -
Asa ca ori ai ceva in acvariu ce ii otraveste - ori au ei ceva genetic.
Nu ma pricep prea bine la boli de aia nici nu am scris pana acum - dar e bine sa ii separi
si fa niste teste de apa... vezi ce ai acolo
This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2012 22:11:29
|
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/08/2012 22:31:18
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Multumesc,o sa incerc asta,sa-i mut din acvariu...mor asa de organizat de parca mi-i prinde cineva si ii otraveste unul cate unul o data la 3 zile.Ideea este ca aveam 2 gri,unul luat din baneasa,celalalt din afi,unul mort si acum unul bolnav.Deci doar daca au acelasi furnizor poate fi o problema genetica.Nu e exclus,o sa incerc acum sa-i scot.Revin cu vesti
|
|
 |
tudosie eugen
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2012 10:08:21
|
tudosie eugen
Member
IP:
|
stefanp wrote:Da' niste teste de apa ai facut?
.... e de baza ce te-a sfatuit stefan cu testele.
|
|
 |
Sorin3030
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2012 12:01:52
|
Sorin3030
Member
IP:
|
Clar,acum in weekend cumpar testele si vad.Pentru moment am ales o solutie de compromis,am scos cory bolnav si l-am pus intr-o galeata de 10 litri,iar pe ceilalti sanatosi i-am lasat in acvariu,pentru ca n-am decat o singura pompa de aer si nu vreau sa-i risc pe toti.O sa schimb jumatate din apa din galeata la 24 de ore.Am schimbat 35-40% apa din acvariu,am facut curatenie temeinic,sper sa vad o imbunatatire a situatiei.Daca rezista 3-4 zile pestele bolnav si se imbolnaveste altul in acvariu,ma apuc si schimb tot,de la substrat,bolovani,ornamente,tot!
|
|
 |
Pretorians
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2012 12:15:59
|
Pretorians
Membru de baza
IP:
|
Fa niste poze cu acvariul si arata-ne si noua.
Sa ne ti la curent ca sunt tare curios de ce-ti mor.
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2012 12:25:46
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
este tare ciudat cum pierzi acesti cory, ceva se intimpla in acavriu ori pesti bolnavi, un parazit.
prezinta pestii ceva simptome, vizibil pe corp, inot, respiratie accelerata, unde sunt pozitionati in acavriu adica pe coloana de apa, excrementele , ai urmarit?
|
fostul user ozy |
|
 |
|
|
|