[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
In afara de acel excrement mic alb, nu am mai vazut sa fi eliminat si altceva.
O sa il scot si o sa il cazez in acvariul de 20 litri, in care au stat inainte parintii.
Offf....de unde s-a pricopsit el cu asa ceva??!!! Sper sa aiba sanse sa se recupereze....
Hello!
Va scriu nu tocmai cu vesti bune... de 4 zile ma chinui cu un puiut care nu vrea sa mai manance. Acest comportament a inceput sa se manifeste a doua zi dupa un schimb de apa de 25%. Nu stiu daca are vreo legatura, insa ma gandesc ca poate a stat in dreptul jetului de apa proaspata mai rece si poate ca a racit... Puii au obiceiul sa se joace cu bulele de apa.
Fizic nu are nimic vizibil care sa indice ca sufera de vreo afectiune. Inoata normal, nu sta doar intr-un singur loc al bazinului dar are momente cand prefera sa stea singur, nu isi tine inotatoarele stranse, respira normal, are reflexe de aparare, nu a fost si nu este atacat. Pur si simplu, cand este ora mesei si ceilati pui impreuna cu parintii se aduna disperati dupa mancare, el se retrage sau sta pasiv. Nu este atras de mancare de nici un fel.
Am incercat si cu Artemia proaspat eclozata, pe care o inhata, o mesteca, apoi o scuipa... Face lucrul asta de cateva ori, apoi o evita.
Am incercat si cu mazare fiarta dar fara succes. Nu s-a atins de ea.
Am facut teste la apa, iar rezultatele sunt bune. Amoniac = 0, Nitriti = 0.
Temperatura apa - 26 - 26,5 grade C.

Zilele trec iar el se subtiaza in zona abdomenului, si nu stiu cat o sa o mai duca... Cel mai rau este ca nu imi dau seama ce are, ca sa il pot ajuta in vreun fel. In a doua zi de "post", a eliminat ceva mic alb (culoarea laptelui), compact, in jur de 2 mm maxim.
Ceilalti pui si parintii se comporta absolut normal.

Poate imi puteti da un sfat, cum sa il tratez pe micut.
Va multumesc!
Foarte misto topicul! Multa bafta in noul proiect!!
Abia astept sa vad cum va arata la final !!!
Marian, asta este hrana pe care le-o dau.
Bun venit!
Multumesc! Sunt niste pesti deosebiti de care te atasezi foarte repede. Ma bucur ca retrezesc interesul fata de ei .
Multumesc pentru interesul fata de topic !!! Fara pasiune, dedicatie si simtul responsabilitatii nu se poate
Sper ca si pestiucii tai sunt bine
Bafta in continuare la instructie!!!
Ape limpezi si pestisori sanatosi de asemenea!!!
Oho! Se vede diferenta de marime foarte bine!! Sanatate pestanilor si bafta cu perechea!!
Hehehe, se pare ca da!!
Sper sa se acomodeze usor si repede mititeii.
La fel ca si colegii mei, vreau sa te felicit pentru acvariu! Este plin de culoare, si transmite o energie pozitiva!!
Hehehe, pregatita sau nu, sunt constienta ca nu ii pot tine la nesfarsit . Iti trimit pm.
Multumesc mult!! Sper ca si pestiucii tai sa te bucure cu puisori cat mai repede!!!
Cu nuantele lor albastrii, Altumii parca au vrut sa se asorteze cu Discusii. Foarte frumosi!!
Buna!
La mine timp de 4 luni si ceva au depus in continuu la interval de 8-9 zile. Dupa ce primii pui au iesit, au mai depus o singura data, apoi si-au luat concediu .
Dupa 3 zile de la depunerea oualor, niste codite ce vibreaza incep sa se vada, iar parintii o sa scoata puii din oua si o sa ii mute pe o suprafata curatata intens in prealabil. Vor continua sa aiba grija de pui non stop, chiar fara sa manance, si uneori o sa le mute locul. Sa nu te sperii daca ii prind in gura ca nu ii mananca, ci doar ii transporta.
Eu am avut temperatura apei de 26,5 grade C, si s-au dezvoltat bine.
In permanenta lasa veioza aprinsa noaptea, dupa ce ouale au eclozat, deoarece daca puii care nu inoata inca, cad si nu sunt ridicati de catre parinti, in scurt timp mor. Nu rezista pe substrat. Cu lumina stinsa parintii nu vad bine puiutii in cadere.
Puii incep sa inoate liber dupa o saptamana - 10 zile de la depunerea oualor. In cazul meu, la o temperatura a apei de 26 grade C, au inceput in a zecea zi.
Calitatea apei trebuie sa fie buna, parintii sa nu fie stresati si sa aiba spatiu pentru ca sa pastreze ouale. Altfel, le papa.
Multa bafta cu Scalareii!!!!
Ce dragalas este pisicutul!!! Foarte activ, curios si jucaus! Vad ca se da si la pestan Nu realizeaza cu cine se pune!!!
Pune si tu niste pozici cu puiutii tai ca sa ii vedem si noi!! Cu siguranta sunt niste scumpei frumusei!!
Dan P, trupa de soc iti multumeste frumos pentru complimente! Se "umfla in pene" acum de mandrie!!
Lucian, m-ai prins Aia sunt preferatii mei. Iar cei complet albi de la inceput, Pearl si Ghost, au dungi negre ca cei clasici - unul din ei apare in poza din mijloc de pe aceasta pagina.
Ii ador, vorbesc cu ei, ii alint, ma joc cu ei cand le schimb apa...o sa fie o despartire grea
Multumesc frumos!!
Dan P, puiutii tai poate cresc mai lent, dar si cand se fac mari... Multa bafta cu ei!!
Varsta pui: 60 zile.
(poza noua si pe pagina anterioara)

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: