Buna!
La mine timp de 4 luni si ceva au depus in continuu la interval de 8-9 zile. Dupa ce primii pui au iesit, au mai depus o singura data, apoi si-au luat concediu

.
Dupa 3 zile de la depunerea oualor, niste codite ce vibreaza incep sa se vada, iar parintii o sa scoata puii din oua si o sa ii mute pe o suprafata curatata intens in prealabil. Vor continua sa aiba grija de pui non stop, chiar fara sa manance, si uneori o sa le mute locul. Sa nu te sperii daca ii prind in gura ca nu ii mananca, ci doar ii transporta.
Eu am avut temperatura apei de 26,5 grade C, si s-au dezvoltat bine.
In permanenta lasa veioza aprinsa noaptea, dupa ce ouale au eclozat, deoarece daca puii care nu inoata inca, cad si nu sunt ridicati de catre parinti, in scurt timp mor. Nu rezista pe substrat. Cu lumina stinsa parintii nu vad bine puiutii in cadere.
Puii incep sa inoate liber dupa o saptamana - 10 zile de la depunerea oualor. In cazul meu, la o temperatura a apei de 26 grade C, au inceput in a zecea zi.
Calitatea apei trebuie sa fie buna, parintii sa nu fie stresati si sa aiba spatiu pentru ca sa pastreze ouale. Altfel, le papa.
Multa bafta cu Scalareii!!!!