[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
icre scalar  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ddaas
Junior member

IP:

Salut,
Pe filtru intern am gasit mici punctulete maro. Am banuit ca sunt icre, le-am ignorat, doar ca a 2-a zi disparusera.
Asta s-a intampla acum circa 3-4 sapt.
Astazi iar acele mingiute cu diametru 1-2 mm. In attachment este o poza.

Uitandu-ma atentie am vazut un scalar care se apropia cu burta si "lipea" practic icrele de filtru.

Pot face ceva in acest sens? de ce au disparut prima data, au fost mancate? In acvariu am 2 scalari, neoni si niste sanitari.

As vrea sa iasa scalari din icre daca s-ar putea ...

[Thumb - 20151122_140422.jpg]

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Depinde de ce mai ai in acvariu(pesti), de calitatea apei , temperatura. Dac astea sunt in regula ii lasi in pace si in timp invata sa aiba grija de ele. Din cum arata in poza par albite(sau e din cauza luminii) daca s-au albit atunci sunt duse .Vezi sa ai temperatura peste 27 de grade 28-30, sa nu fie alti pesti care sa-i streseze pe parinti sau sa le manance noaptea(poti lasa o mica lumina de veghe asa le supravegheaza si noaptea), mai poate fi o cauza din care sa nu eclozeze : parinti tineri -mascul neexperimentat care sa nu fecundeze cum trebuie icrele, dar daca le asiguri conditiile necesare-rabdare si vor invata-spor
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

ddaas wrote:...As vrea sa iasa scalari din icre daca s-ar putea ...
Sigur ca se poate, nu e chiar inginerie spatiala.
Iti sugerez sa citesti, cu mare atentie, topicul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/34745.page
Colega noastra a facut o treaba minunata, iar topicul este un exemplu de ASA DA!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ddaas
Junior member

IP:

Sunt suparat. Azi dimineata disparusera.
Credeti ce le-au mancat alti pesti sau au patit altceva?
Din pacate nu cred ca apa este asa calda. Voi verifica.
Am inchis si lumina noaptea....
Ce-i drept parintii stateau doar langa ele, le-ar fi aparat probabil.

la cateva ore bune de la depunere 2-3 icre s-au albit complet. Ce inseamna oare asta?

ma voi documenta pt. data viitoare...

Cat de des depun incre?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

ddaas wrote:Sunt suparat. Azi dimineata disparusera.
Credeti ce le-au mancat alti pesti sau au patit altceva?
Din pacate nu cred ca apa este asa calda. Voi verifica.
Am inchis si lumina noaptea....
Ce-i drept parintii stateau doar langa ele, le-ar fi aparat probabil.

la cateva ore bune de la depunere 2-3 icre s-au albit complet. Ce inseamna oare asta?

ma voi documenta pt. data viitoare...

Cat de des depun incre?

- Se intampla adesea, la primele depuneri, ca perechea sa nu stie ce sa faca... sa nu le fecundeze, sa le manance etc. Sunt parinti tineri, asa ca invata "din mers".
- Icrele albite (moarte) sunt mancate de catre parinti, cu siguranta.
- Daca apa e "rece", atunci timpul necesar dezvoltarii icrelor se mareste.
- Trebuie sa le lasi o lumina aprinsa si pe timpul noptii... o veioza, undeva pe langa acvariu, e suficienta.
- Icrele care se albesc in 2-3 ore sunt un semn ca n-au fost fecundate.
- Au perioade "de calduri" in care depun cu regularitate... la fiecare 3-4 saptamani.

Succes si nu te descuraja!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ddaas
Junior member

IP:

Multumesc pt. info.
Cat timp dureaza de cand le depun si pana cand ies pestii?

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

ddaas wrote:Multumesc pt. info.
Cat timp dureaza de cand le depun si pana cand ies pestii?

7-10 zile, depinzand de temperatura apei... ai citit topicul ala, pe care ti l-am indicat?

Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna!
La mine timp de 4 luni si ceva au depus in continuu la interval de 8-9 zile. Dupa ce primii pui au iesit, au mai depus o singura data, apoi si-au luat concediu .
Dupa 3 zile de la depunerea oualor, niste codite ce vibreaza incep sa se vada, iar parintii o sa scoata puii din oua si o sa ii mute pe o suprafata curatata intens in prealabil. Vor continua sa aiba grija de pui non stop, chiar fara sa manance, si uneori o sa le mute locul. Sa nu te sperii daca ii prind in gura ca nu ii mananca, ci doar ii transporta.
Eu am avut temperatura apei de 26,5 grade C, si s-au dezvoltat bine.
In permanenta lasa veioza aprinsa noaptea, dupa ce ouale au eclozat, deoarece daca puii care nu inoata inca, cad si nu sunt ridicati de catre parinti, in scurt timp mor. Nu rezista pe substrat. Cu lumina stinsa parintii nu vad bine puiutii in cadere.
Puii incep sa inoate liber dupa o saptamana - 10 zile de la depunerea oualor. In cazul meu, la o temperatura a apei de 26 grade C, au inceput in a zecea zi.
Calitatea apei trebuie sa fie buna, parintii sa nu fie stresati si sa aiba spatiu pentru ca sa pastreze ouale. Altfel, le papa.
Multa bafta cu Scalareii!!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2015 15:54:53

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: