[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Poti lasa apa sa stea 24 de ore in recipiente deschise. In acest timp clorul se elimina.
In situatii de urgenta poti folosi solutia Sera Aquatan.
Pentru ciclare poti folosi Seachem Stability. La mine a functionat perfect si poti introduce pestii o data cu prima doza.
Materiale filtrante = medii filtrante, si anume:
- bureti pentru filtrarea mecanica
- inele/bile ceramice sau sticla sinterizata pentru filtrarea biologica (locul unde se dezvolta coloniile de bacterii "bune")
- carbon activ pentru filtrare chimica (se foloseste rar, doar in anumite cazuri)

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/825.page
Pe langa incalzitor ai nevoie si de un termometru.
Mai ai nevoie de teste pentru apa (amoniac, nitriti, nitrati), pentru a monitoriza parametrii ei pe parcursul ciclarii si nu numai. Cele mai bune teste sunt cele cu sticlute de reactivi (de exemplu cele de la Sera).
Da, fac tratamentul in bazinul mare.
Am un pad de carbune activ (disc subtire) care a venit o data cu canistra, pe care nu l-am folosit pana acum. Nu merge sa il folosesc pe asta? Doar intreb pentru ca nu stiu...daca nu este eficient, cumpart si carbune activ, nu-i problema.
Deja am inceput tratamentul cu Metronidazol. Azi trebuie sa le administrez a doua doza. Tot citind, am vazut ca este foarte folosit si recomandat (dozajul difera putin de la articol la articol). Sper sa functioneze si sa nu ajungi sa-mi spui: "Ti-am zis"...
Asa este, nu am voie...
Am inceput tratamentul pentru Hexamita ieri, insa lucrurile stau la fel. Am ridicat temperatura la 30 grade.
Credeti ca ar putea fi vorba si de Capillaria? Am citit ca simptomele sunt asemanatoare si ca adesea se confunda. Unul dintre ele ar fi ca pestii mesteca mancarea apoi o scuipa, ceea ce s-a intamplat si la mine.
Credeti ca as putea face in paralel si tratamentul pentru Capillaria?
Multumesc.
Ma gandeam sa pun un incalzitor in butoiul de 20 litri, cat sta apa la declorinat si sa nu mai am batai de cap .
koala wrote:Daca ai cum sa scoti filtrul si sa-l lasi sa mearga intr-o galeata cu apa, atunci salvezi bacteriile din el si il poti folosi la "reciclare".

Pai galeata pot sa cumpar si rezolv. Insa mi-a venit in minte o alta intrebare: Daca filtrul il mut in galeata, cand il mut inapoi in acvariu nu introduce din nou parazitii?
La 125 litri de apa cati am, sa pun 3 pastilute sau 3,5? Imparteala da cu virgula (3,12...), de aia intreb Conteaza acea mica diferenta daca nu o adaug...?
Multumesc.
Merci mult smileyface, dar o sa imi cumpar maine unul pentru ca oricum imi trebuie un incalzitor mai bun de rezerva. O sa am de facut schimburi masive de apa pe care trebuie sa o incalzesc cumva, plus ca si pe viitor la fel vreau sa procedez - ca sa evit problemele datorate diferentelor de temperatura. Pastreaza-l ca nu se stie cand vei avea nevoie de el. Iti multumesc mult inca o data!
Ia teste de la Sera, macar pentru amoniac, nitriti si nitrati. Testul costa in jur de 25 - 30 lei fiecare. Multa bafta si sanatate pestiucilor tai! Sper sa rezolvi problemele cat mai repede!
Nu deciclarea este problema...ma intrebam daca trebuie sa inchid filtrul, in cazul in care recircularea apei diminueaza efectul tratamentului...
Multumesc pentru pont Smileyface, si imi pare nespus de rau ca s-au intamplat astea tocmai acum...
Nu ma gandesc la pret... tot ce conteaza este sa fie bun si sa faca pestii bine. Si asa, mai trebuie sa cumpar inca un incalzitor, si alte lucruri pentru toate manevrele ce urmeaza sa le fac...

Inca un pui pare ca incepe sa evite mancarea...
Din ceea ce mi-ati spus voi, si ce am citit/vazut in legatura cu Hexamita, am ajuns la concluzia ca este mai bine sa tratez toti pestii in bazinul lor. Nu prezinta inca acele simptome descrise in articolul indicat de Lucian, insa excrementele se aseamana destul de bine...

Asadar, o sa mut pestiucul inapoi si o sa le administrez azi prima doza de Metronidazol...
Am vazut ca pe net difera dozajul de la articol la articol, insa o sa merg pe cel indicat de Koala, de o pastiluta la 40 litri de apa.
La 125 litri cati am, vin in jur de 3,1 pastilute. Sa pun doar 3 sau 3,5?
Trebuie sa inchid filtrul pe parcursul tratamentului?

La final, o sa mut pestii din acvariu in altceva, cu tot cu filtrul curatat in prealabil si incalzitor. Apoi scot tot din bazin, il dezinfectez cu apa oxigenata, oparesc lemnele si il reumplu. Cred ca voi renunta la pietris si nisip momentan.

Cum suna pregatirile pentru Craciun ? Mai trebuie sa tin cont de ceva?
Multumesc!

Multumesc mult pentru toate informatiile!!

Abia in weekend pot ajunge la Hornabch sa cumpar hrana congelata. Oricum, nu mai este mult pana atunci. O sa le iau si cu spirulina.

Am mutat micutul de cateva ore si are perioade cand este calm si perioade cand este agitat; inoata in sus si in jos uitandu-se disperat spre acvariul mare - cred ca vede putin din el. De mancat inca nu a vrut. I-am pus vechea pompa cu burete, ce valureste suprafata apei, i-am instalat si o mica lampa, i-am pus si Seachem Stability... Temperatura apei a ajuns la 27,5 grade C.

Nu stiu de ce, dar am un feeling ca o sa trebuiasca sa tratez toti pestii...
Poti sa imi recomazi te rog, un magazin unde pot merge direct sa cumpar hrana congelata, in afara de Hornbach mitilari?
Tubi nu le-as da pentru ca am inteles ca pot fi purtatori de boli.
Multumesc.
Nici nu iti imaginezi cum sunt....pana nu ma vad cu el bine nu o sa am liniste. Multumesc pentru incurajari si ca sunteti alaturi de mine...
Acesta este puiul cu problema.
De pe 7 decembrie nu a mai eliminat excremente.
Faza e ca prostut nu a fost deloc pana acum 3-4 zile.... Oricum, i-am pregatit celalalt acvariu 70% apa din bazin si 30% apa proaspata. Am pus incalzitorul si acum astept sa urce temperatura la 26.
Doamne ajuta sa fie cum spui tu!
Iti multumesc din suflet pentru raspuns!!!!

Lucian, iti multumesc mult pentru raspuns de asemenea!
Sper sa imi urce temperatura pana la 29 - 30, ca am o ragalie de incalzitor Aquael - cel care servea drept patut conjugal pentru parinti.
Am citit articolul. Pana acum nu a manifestat acele simptome. Nu sta cu capul in jos si nici nu i s-a subtiat (abdomenul arata subtire pt ca nu a mai mancat), nu s-a intunecat la culoare si nici nu inoata cu spatele sau anormal....

Ok.. revin cu niste poze...
Cam asa arata excrementele. Uneori sunt total inchise la culoare si scurte si alteori lungi combinate cu transparent. Prima data cand am vazut m-am alarmat, dar am citit ca nu este neaparat un semn de paraziti intestinali si ca este normal sa faca si transparent. Am citit ca se poate datora si stresului... Acest fel de excrement l-am vazut prima data la parinti, inca de cand i-am primit.
Mancarea pe care le-o dau este postata mai sus pe aceasta pagina.
Intrebarea mea este: Excremetele solide inchise la culoare combinate cu textura transparenta, este un semn clar/sigur de paraziti intestinali?
Multumesc.

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: