[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
opincarul merci pentru pont! o sa incerc si acolo.
Ma gandeam la o radacina faina mare si ramificata amplasata intr-una din laterale iar in celalta altele mai mici simple. Sa arate cat de cat bine compozitional. Plus background negru. Am luat deja o mostra de pietris din cuart 2-4 mm, insa ma mai gandesc, poate il combin cu ceva... Nu vreau nimic artificial in acvariu.
Nu am gasit gata de cumparat la dimensiunile dorite, iar la comanda sunt mai ieftine putin.

Multumesc Koala pentru raspunsurile detaliate. Trec si peste inestetic numai ca sa le fie bine. Oamenii sper sa fie meseriasi ca imi pun toata baza in ei. Sunt in tratative, vad care face cea mai buna oferta
8. Cam cati ani ar trebui sa aiba garantie? Am vazut la unlele firme care fac acvarii la comanda ca au 48 luni...mi se pare putin, dar poate gresesc.
Buna! M-am tot gandit si razgandit zilele astea cu privire la dimensiunile acvariului nou... Pana la urma m-am hotarat la unul de L 70 cm x l 35 cm si H 45 cm (max 50 cm), din sticla, fara capac. Realizat la comanda. Pentru o pereche de Scalari. As dori sa stiu daca este corecta decizia la care am ajuns:

1. L-as comanda cu inaltimea de 45 cm, deoarece la 50 cm mi se pare cam inaltut raportat la lungime...nu arata estetic.
2. Este suficienta grosimea sticlei de 8 mm, acvariul fiind FARA intarituri sau fund dublu?
3. Daca de exemplu mi se livreaza in 10 zile sau mai putin, are de suferit lipitura?
4. Necantuit este mai ieftin. Risc ceva daca il comand asa?
5. As opta pentru www.acvariiprofesionale.ro (din Bucuresti), insa nu este batut in cuie.
6. Filtru extern Eheim 2213 Classic 250+
7. Orice altceva pro sau contra m-ar ajuta extrem de mult.

Va multumesc anticipat!
Bine te-am gasit! iti multumesc!
Bun gasit dragi acvaristi de pretutindeni si vecini ! Unii dintre voi mi-au si raspuns deja si va multumesc! Momentan la mine apele sunt calme iar eu ma documentez de zor in legatura cu ce plante si substrat sa bag in noul acvariu...
Buna ziua! Numele meu este Andreea, locuiesc in Bucuresti, si sunt posesoarea unui acvariu cu o pereche de Scalari in varsta de un an si jumatate, pe care i-am primit cadou de curand. Nu am mai avut acvariu pana in prezent, insa iubesc animalele, si sunt determinata sa le ofer o viata frumoasa, sanatoasa si fericita! Am apelat la acest forum, deoarece oricat m-as documenta, tot simt nevoia sa cer sfatul celor cu experienta in domeniu, pentru a lua cele mai bune decizii in vederea cresterii pestisorilor mei iubiti. Va multumesc pentru rabdarea de a citi postarile mele si pentru sfaturile pe care mi le veti da, dar mai ales pentru faptul ca sunteti deschisi in a impartasi din stiinta voastra.
Sa aveti o zi frumoasa si pestisori sanatosi!
O sa iau unul de 70L x 35l x 45H. Stiu ca momentan stau ca in conserva dar nu am cum sa-i transfer intr-o casuta mai mare asa repede.
Poate m-am alertat eu degeaba....dar fiind la inceput orice pare OZN!!!
in cel mai bun caz... smilie
Am uitat sa mentionez ca mai demult, am vazut acel tip de excrement combinat cu cel normal intr-unul singur. Adica o parte era transparent, apoi venea o zona mica maro, apoi iar transparent apoi iar maro etc. Aleatoriu.
Buna!! Nu credeam ca o sa am vreodata acvariu, insa cum am spus intr-un alt post, acesti pesti (doi scalari) i-am primit in urma cu circa trei saptamani. Ma dedic lor in totalitate si orice ma sperie pentru ca sunt pe un teren nou, unde teoria ajuta mai mult sau mai putin. Ce simplu era doar cu motanul meu...

Problema: Azi dimineata am gasit femela Scalar ca avea niste excremente ciudate si anume: ii atarnau doua firisoare transparente, filamentoase unul cam de 6 mm si celalalt de vreo 2 mm lungime. Nu am apucat sa fac poza pentru ca pana am luat aparatul acestea s-au desprins si disparut. Am mai vazut acest lucru la ea de vreo doua ori de cand o am, insa doar cu un singur firisor fin a carui grosime era cam ca firul de par si in unele locuri mai umflat, perfect transparent si lung in jur de 1 cm. Nu prezinta iritatii in zona anala. Nu are abdomenul umflat. In rest excrementele sunt maro - roscat. La mascul nu am observat acest lucru niciodata.

Banuiesc ca nu este ok si ca ar trebui sa o tratez cumva. Poate imi recomandati ceva cu spectru larg. Sau poate cunoasteti fenomenul si nu este semn de boala.

Alte informatii :

Simptome: Nimic anormal. Au pofta mare de mancare (cand sunt in preajma lor ar face orice numai sa capete ceva), sunt activi, chef de zbenguiala si cafteala (aseara am gasit termometrul desprins zacand pe fundul acvariului, iar femela avea doua zgarieturi in partea laterala superioara de zici ca e Rambo plus un zbenghi in frunte ).

Acvariul: Aquael 20 litri pentru Shrimps (asa i-am primit dar o sa il schimb in viitorul apropiat)+ filtru intern Aquael simplu doar cu burete.

Chimia apei: Fac teste frecvent. Amoniacul este 0, nitriti 0-0,5 mg/l, nitrati 25 - 30 mg/l.

Curatenie: in fiecare zi plus schimb de apa 20% (lasata in prealabil 24 de ore pentru a avea temperatura camerei si tratata de clor & metale grele). Filtrul il curat o data pe saptamana doar cu apa din acvariu.

Hrana: Tetra Pro Energy (premium food for all tropical fish, multy crisp with energy concentrate). O administrez de 2 ori pe zi cat mananca ei in timp de maxim 2 minute. Le-am luat si oua de Artemia insa nu le-am dat pana acum - inca lucrez la instalatie. Acum 4 zile le-am dat putin castravete (pentru prima oara in viata lor au mancat asa ceva).

Temperatura: 26 grade celsius, insa variaza in functie de cat este de cald afara. In general creste sau scade intre 26 si 30 grade maxim.

Cam atat...daca o sa reusesc sa fac o poza cu acele excremente o sa o postez, insa FOARTE rar se manifesta asa...
Va multumesc pentru rabdare, si sfaturile pe care sper sa mi le dati.

O zi buna si pestisori sanatosi tuturor!!!
Este mai elaborata treaba cu sump-ul... pentru inceput ma rezum la o canistra. Cred ca este suficienta pentru doi scalari si un decor nu foarte incarcat. Dar daca nu o sa faca fata o sa iau in cosiderare sfatul tau. Merci mult!
Felicitari pentru acvariu! foarte fain, nu mai zic de grasuni
O sa pun si eu poze, dar peste cateva luni cand o sa am cu ce ma lauda
Super casuta! incet, incet o sa arate si a noastra bine
Bine v-am gasit paradoxx, koala!!! multumesc pentru sfaturi si ponturi ;-)!!

Mi-as dori sa le pot oferi o casuta mai mare dar din pacate nu am nici spatiu si nici un buget foarte mare. din aceasta cauza voi cumpara acvariul fara capac si un filtru bun, iar pana o sa il ciclez mai am timp sa strang ceva bani si sa vad cum fac si cu acoperisul Asta e... i-am primit pe nepregatita masa...

Eu credeam ca filtrele externe sunt de evitat datorita debitului puternic insa vad ca m-am inselat. voi recomandati o canistra si nu unul intern. In cazul asta cred ca mai bine investesc intr-un Eheim, in care sa pun si bureti si alte medii pt bacterii.

Mai greu cu canistrele cand se ia curentul
Buna dragi pasionati de acvaristica!! De vreo trei saptamani am primit un acvariu de 20 litri cu o pereche de angelfish (pterophyllum scalare), in care au locuit timp de un an si jumatate, adica toata viata lor pana in prezent. De cand i-am primit, am luat treaba in serios si am cumparat teste pentru apa si tratamente pentru ca sa aiba parametrii perfecti. Fac curatenie si schimb apa 20% in fiecare zi. Surpriza mare a fost ca de cand ii am s-au imperecheat de doua ori (pentru prima oara in viata lor), insa desi aveau mare grija de icre acestea dispareau rand pe rand ...
In fine, nici nu doream sa se dezvolte deoarece nu este spatiu pentru asa ceva. Momentan. Vreau sa cumpar un acvariu nou de 70 cm lungime x 35 cm latime si 45 cm inaltime (110 litri). Intrebarea mea este urmatoarea: Ce filtru se preteaza pentru acesti pestisori? eu oscilez intre doua: canistra EHEIM classic 250 sau filtru intern EHEIM biopower 160 sau 240 (https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/technology). Ma mai gandeam si la canistra Aquael Mini kani 120 sau filtru intern Aquael Turbo 1500 insa nu stiu cat de bune sunt. Sau poate ca trebuie o combinatie de doua filtre. Stiu ca fiecare au si pro si contra. Nu reusesc sa ma decid asa ca apelez la experienta si sfaturile voastre

p.s. Pestisorii au o lungime de 7 cm din varful gurii pana la baza inotatorii codale. Credeti ca mai au sanse sa creasca o data ce ii mut in acvariul nou, avand in vedere ca au stat in 20 litri de apa pana la varsta de un an jumatate?

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: