| Message |
|
|
|
Masculul meu Scalar si-a ciufulit putin femela de a trebuit sa o mut de urgenta in ceva separat ca sa se refaca. Avea pompa de aer, insa chiar si asa, fara filtru este dezastru... doar in 12 ore amoniacul ajunsese undeva la 0,5 mg/l. Am mutat-o inapoi in acvariul comun insa despartita de mascul cu un perete de sticla. Provizoriu asa poti face si tu.
|
 |
|
|
|
Multam Kirucd, nu calculasem... Oricum, e bine ca din doua unul este corect. O sa fie de folos multora.
|
 |
|
|
Hello! Pentru ca ma pregatesc de ciclarea acvariului nou, m-am gandit sa impart cu voi un lucru foarte util, mai ales incepatorilor. Mai jos sunt doua link-uri pentru calculul automat al cantitatii de solutie de amoniac ce trebuie introdusa in apa acvariului pentru ciclarea fishless. Zilele ce urmeaza o sa le testez eficienta
http://www.fishtanksandponds.co.uk/calculators/ammonia.html
http://linuxhost.matsp.co.uk/calculator/ammonia-cycling.php?volume=150&perc_conc=25&ppm_required=4&ppm_current=0
Sper sa va usureze munca si voua!!
|
 |
|
|
|
O sa fiu putin off topic, dar avand in vedere ca ai experienta cu scalarii, te deranjez cu o intrebare... Azi mi s-a intamplat sa vad masculul scalar ca elimina un excrement lung de vreo 4 cm, stranslucid. Stii despre ce este vorba si daca este cazul sa ma alarmez?
|
 |
|
|
|
Imi pare foarte rau sa aflu ca nu s-a putut face bine....
Nu spun asta din proprie experienta ci doar din ce am citit, si anume ca exista sanse ca femela sa formeze alta pereche. De asemenea multi spun ca nu. Eu totusi as incerca avand in vedere ca parerile sunt impartite.
|
 |
|
|
|
Probabil ca ei au folosit cuvantul "bloat" pentru a descrie forma pestelui... Insa, dupa cum a explicat colegul Calin_Gherman (caruia ii multumesc) mai sus, a nu se confunda cu "Malawi bloat"!
Speram sa auzim vesti bune din partea domnului cu Scalarul bolnavior!
|
 |
|
|
|
Buna! Din cate inteleg informatiile eronate se refera doar la termenul de "Bloat" care desemneaza si o alta afectiune ce se regaseste la ciclidele africane. Articolul face referire la Dropsy si pare destul de bine realizat. Intrebarea mea este: mai sunt si alte greseli/confuzii pe care le-ai sesizat? Nu de alta, dar este posibil ca cineva care citeste topicul sa aiba dubii si sa excluda din start vizualizarea articolului. Merci mult!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Un articol ce descrie foarte bine boala Dropsy (abdomen umflat), incluzand cauzele, simptomele, metode de preventie si tratament: http://freshaquarium.about.com/od/termsandtables/p/Dropsy.htm
Sper insa sa nu aiba asa ceva pestele tau.
Am pus acelasi link de doua ori din greseala. Scuze.
|
 |
|
|
Buna! Are pofta de mancare? De cat timp se manifesta asa? Daca este bolnav poate ca ar trebui mutat intr-un acvariu separat... De asemenea eu as testa si parametrii apei. Aici este un site care poate este de ajutor: http://www.ehow.com/info_8738698_swollen-bellies-angel-fish.html
Multa sanatate pestisorului!!
|
 |
|
|
In momentul in care sotul meu a aflat cam cu ce se mananca treaba cu acvariul si accesoriile, s-a gandit ca poate este mai bine sa ii returnam...insa stiind ca daca vom face asta bietii de ei isi vor da duhul in acelasi acvariu...am pus piciorusul in prag  si am luat decizia ca orice ar fi pestii astia merita mai mult si ca o sa ii pastram. Deja m-am si atasat de ei. Si eu cred ca au avut noroc... Ape limpezi! (cred ca o sa fim mutati la sectiunea carciuma  )) ).
|
 |
|
|
Corect! si eu am parte de sustinerea unui sot intelegator  Altfel nu stiu ce m-as fi facut... O sa postez cu siguranta pozele cu evolutia (inca un luru/simptom de la care nu ne putem abtine  ). Mentionez ca va fi prima data cand pestii vor simti ce inseamna spatiu....asa ca o sa fie o mare bucurie pentru ei...
|
 |
|
|
Multumesc! este al naibii microbu' asta... iti dai seama ca stai prost cu rabdarea, ca nu mai conteaza bugetul, ca ce era inainte pe primul plan acum trece lejer pe planul doi, spatiul locuintei ce inainte era mic acum parca s-a largit inexplicabil de incape si acvariul si tot asa... cred ca mai sunt si alte simptome  )))
Ape limpezi (dupa cum se ureaza pe aici) si pestisori sanatosi!!!!
O sa mai postez noutati cu acvariul dupa ce incep sa lucrez la el....
|
 |
|
|
|
Pestii i-am primit cadou recent. momentan stau intr-un acvariu de 20 litri.
|
 |
|
|
Asta practic este primul meu acvariu...insa microbul s-a instalat, sanse de recuperare nu-s, deci cu timpul o sa trec si la acvarii mai mari
|
 |
|
|
|
Am o pereche de Scalari. Cei de la avatar. Cred ca ma limitez la ei. Eventual dupa ce se vor imperechea in acvariul nou voi pastra maxim 2 puisori. Si mie imi place cum arata acest tip de biotop, este cat de cat simplu si se potriveste cu pestii mei. O sa plantez Vallisneria ca sa dea putina culoare, mai ales ca am citit ca este specifica zonei. In rest nisip alb 1-2 mm, crengi, bolovani, frunze...
|
 |
|
|
Gata! am dat comanda! dimensiunile finale ale acvariului sunt: L 80 cm x l 40 cm si H 50 cm. O sa intru in posesia lui la inceputul lunii viitoare, cand o sa incerc sa construiesc un biotop de tip Alto Orinoco. Abia astept  Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
|
 |
|
|
|
Am primit o oferta la 340 lei cu fund dublu, insa mai astept niste raspunsuri...
|
 |
|
|
|
Multumesc mult dan.pavelescu, insa luna viitoare imi iau sigur Eheim-ul. Pana atunci sa vad cum o scot la capat cu acvariul....Daca stiam eu cu ce ma leg la cap... In fine. Roca vulcanica am si eu si chiar ma gandeam sa renunt la ea pentru ca este cam aspra si nu as vrea ca domnisorii sa se zgarie in ea. By the way...stiti ce fac ai mei??? Se pregatesc sa depuna icre! M-au terminat. Sper sa nu se produca inevitabilul..... O seara faina!!!
|
 |
|
|
Sunt conditionata oarecum de pret... ma gandeam la un acvariu in jur de 250 lei, si de timp...cu cat aman ca sa imi cresc bugetul, cu atat saracutii stau intr-un "borcan" de 20 litri. Mentionez ca i-am primit cadou, nu era hobby-ul meu, asa ca trebuie sa cumpar absolut tot, de la acvariu, filtru, heater, decor etc. Mai trebuie si ciclat, lucru ce dureaza inca o luna pe putin...
|
 |
|
|