Message |
|
in seara asta m-am uitat in acvariu si surpriza am cam 4 perechi de ramirezi care mi-au depus...si maine vreau sa ia iau 2 acvarii sa ii mut de acolo...am nevoie de niste sfaturi...
|
 |
|
Somn African - Clarias gariepinus zic eu ca e
|
 |
|
poate ar fi mai util daca ai da niste dimensiuni sau sa zici de cati litri e acvariul. Cred ca ai avea mai multe sanse sa il vinzi asa
|
 |
|
vvoicu wrote:incalzitorul chiar nu o sa-mi fie de folos tinand cont ca vine iarna ? nu cred ca o sa am eu in apartament 23-24 grade cat am inteles ca le trebuie pestilor
neonul are o lumina perfect alba (zici ca este neonul de la bucatarie ) De fapt de cand am vazut ca cel original este ars si pana mi-a venit comanda ( ca l-am gasit doar pe comanda ) am folosit un neon cumparat de la brick . Vreau sa-ti spun ca, cu ochiul liber nu se observa nicio diferenta intre cel de al feroplast de 44 lei si cel de la brick de 3.5 lei
Ca sa achizitionez plante imi trebuie si substrat si asta acum inseamna sa dau totul peste cap si sa scot totul afara, sa o iau de la 0 nu ?
majoritatea pestilor se simt bine cam la 27 de grade. nu la 23-24...iar tu nu ai 23-23 in apartament? atunci nu cred ca principala problema e acvariul. Ci tu ca o sa ingheti de frig.
|
 |
|
incalzitoru incalzeste, nu raceste. daca temperatura camerei este 27 de grade nu ai cum cu incalzitoru sa o aduci la 23 de grade, nu crezi? incearca sa bagi natural in acvariu si pestii o sa simta mai bine si tie o sa iti placa mai mult. eu zic ca e ok 10000, de preferat ar fi fost intre 6000-8000. pestii e normal sa stea ascunsi pana se acomodeaza in acvariu, si isi pierd si culorile de obicei daca nu le oferi conditii bune.
|
 |
|
parerea mea este eheim. plus ca o sa vrei in viitor sa bagi mai multe plantute inca un peste. ai sa vezi.
|
 |
|
ia eheim daca vrei ceva bun si ai bani 
|
 |
|
ia unu de 60 de litri. il stabilizezi mai bine...cu cat e mai mare un acvariu cu atat e mai usor de stabilizat.
|
 |
|
Noutati - Astazi am schimbat filtru  , am achizitionat un filtru jbl e1500. primul sertar am bagat siporax, al doilea ceramica de la filtru, si la al treilea am bagat niste zeolite, 3 flaconase de filterstart de jbl, plus niste mizerie din ala vechi. oricum o sa stea cam o saptamana amudoua in functiune pana isi creaza asta nou bacteriile cat de cat. + ca am mai adaugat niste plante printre care un echinodorus frumos de catalin cristea.
+
am cumparat de la bitanu o butelie de co2 de 2kg zilele astea trebuie sa cumpar reductor si sa vedem magia.  in sfarsit scap de bomba de 2 litri de cola 
|
 |
|
si de marimea acvariului
|
 |
|
daca il lasi sa liber in camera o sa miroasa un pic urat dimineata si trebuie sa agiti sticla iara de dimineata ca nu o sa mai aibe presiune... mai anexeaza un robinet caruia sa ii dai drumu seara sa bage afara cu presiune mica. Eu las bomba si seara sa bage in acvariu si nu am avut probleme cu pestii pana acuma (am ramirezi). O zi buna.
|
 |
|
una face bulele mai mici (prima) si a doua face bulele mai mari
|
 |
|
ma intereseaza si pe mn cateva bucati. da-mi add pe messenger, id meu este leicabogdan
|
 |
|
ba da...dar nu am apucat sa iau fundal negru  )
|
 |
|
|
 |
|
minnardy nu ai dreptate...din toti astia or sa ramana doar cateva perechi, restul o sa ii vand. am luat atatia pentru ca la 50 de bucati era pretul mai mic. deja 2 perechi s-au dus la ciprian.pc. in acvariu o ramana cam 20 de bucati. si de reprodus o sa iau un acvariu separat si bag cate o pereche cand vad ca sunt pregatiti de depunere.
|
 |
|
da. uite ca ciprian stie...am refacut acvariu. am scos unele plante am adaugat unele noi. plus ca am scos si o buturuga care o aveam acolo. si s-a tulburat apa. o sa revin si cu poze mai clare  
|
 |
|
|
 |
|
si o poza mai clara  ...din pacate fundalul tot nu am apucat sa-l dau jos

|
 |
|
doar constanta. scuze
|