[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LeicaBogdan
Forum Index » Profile for LeicaBogdan » Messages posted by LeicaBogdan
peste substratul de la tropica ce ai pus? ca arata super misto.
Vand butelie co2, cu robinet, de 3 kg, din otel

poze cu butelia:

image
image
image

pret: 280 lei
bine ai venit
bine ai venit
pc.ciprian wrote:Filtru JBL e1500

Producatoru zice cam asa:
Caracteristici:
pentru acvarii cu volum de max. 600 litri sau 150 cm lungime.
contine medii de filtrare si toate accesoriile necesare
pre-filtru situat in partea superioara a filtrului pentru curatare rapida
volum: 12 litri
debit: 1500l/h
putere - 35W
dimensiuni: L x l x h: 20x23.5x46 cm.
furtune de conexiune 16/22 mm.

Eu zic asa (din perspectiva unui bazin de 270L plantat)
Plusuri:
silentios, dar pt cine are urechi fine il simte cat de cat,
nu curge,
merge reglat debitul,
usor de desfacut si curatat
Se amorseaza foarte usor daca nu ai toate draciile care le insir eu mai jos

Minusuri
Dupa ce am montat pe el UV + Reactor co2 si surface skimmer debitul acestuia este destul de mic. Cu siguranta a si scazut debitul da nu am observat cu cat deci nu va pot spune
alte minusuri chiar nu stiu daca as putea sa ii gasesc

tot un jbl 1500 la un plantat de 250 de litri, cu uv atasat pe le. La fel ca ciprian am aceiasi mare problema debitul foarte scazut dupa o vreo 3-4 saptamani. in rest nu am ce sa ii reprosez ca filtru.
felicitari....acuma esti tatic din nou...cred ca te-a mai maturizat chestia asta ai atatea guri de hranit
o poza cu reductorul te rog
cred ca conteaza si marimea acvariului. cati litri aveai? eu am mai avut ramirezi cu scalari si s-au inteles
mai ai hc de dat? ca imi mai trebuia si mie un pot mic...pentru un acvariu care vreau sa ii dau drumu saptamana care vine.

o zi buna in continuare, Leica Bogdan
Prin amabilitatea domnului ciprian.pc...astazi in acvariu meu si-au mai gasit loc doi scalari , pe aceasta cale ii multumesc inca odata.

un update cu pozele.

image
image
image
image
image

si una buna de wallpaper (poza facuta de mine, crevetele apartine unui alt coleg acvarist Catalin Cristea)
image
image
mdea...dupa niste calcule cu un prieten care face acvarii, am ajuns cu geam de 12, la dimensiunile 120x70x50 ca sa fie fara nici un fel de intaritura...sper ca intr-o 2 saptamani maxim sa ii dau drumu.
incet, incet... ne facem un grup de elita
salutare...baga id meu in lista leicabogdan, poate vorbim si ne vedem si la intalnirile de duminca a acvaristilor din constanta.
djphazer wrote:
alber wrote:Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.

Da, asa este dar se poate inchide robinetul pe intrare, presiunea ramanand aceeasi si scazand doar debitul.

parerea mea e ca s-ar putea sa distruge in felul asta mai repede membrana, cred eu. ca si la o pompa de aer, daca ii pui un robinet, strica mai repede membrana
djphazer wrote:Pai daca stau bine sa ma gandesc, se poate face schimbul la picatura. Trebuie doar sa gasesti debitul corespunzator la osmoza+apa de canal ca sa nimeresti raportul. Daca de exemplu vrei raport 2 parti osmoza cu 1 parte apa de robinet, poti face 20l/zi osmoza cu 10l/zi robinet . Reglezi ambii robineti si ai terminat. Daca reusesti sa nimeresti raportul, ai scapat de batai de cap, mai ales ca in perioada ciclarii ai timp destul sa experimentezi. In ceea ce priveste sticla, am spus 15 ca sa poti sa-l faci cat se poate de linistit fara intoaritoare, ca sa se preteze ideea de open top.

P.S. Ai inceput cu 400, ai zis ca ai recalculat si ti-a iesit 500, si acum 600 ? Daca mai cazi pe ganduri cateva zile poate iti iese de o tona

mdea...stai ca mai e pana atuncea....fac dracu juma de camera cred daca mai stau mult...si recalculez.
da...ramirezi ;)) sunt nebun dupa ei. nu pot sa renunt la ei. si altfel cand o schimb eu...o controlez mai bine...la kh si la gh.
nu ai facut bine in primul rand pentru ca l-ai bagat direct si e posibil cu el sa fii bagat si cine stie ce bolii. dar cine stie poate ai noroc si nu e sa fie asa.
cat despre rezistat...nu stiu ce sa zic. e totusi luat dintr-un parau, si am mai vazut o gramada de utilizatori de pe forumurile romanesti care au luat muschi de pe langa rauri si au reusit sa le adapteze in apa acvariului.
schimbul de apa direct de la osmozor nu am cum sa il fac, pentru ca trebuie si apa de la robinet, ca altfel omor pestii si plantele. apa de osmoza e apa pura nu contine nici un fel de minerale, clor deloc, si la plante le trebuiesc si "chestiile" astea.
hqi nu o sa bag pentru ca nu este inaltimea asa de mare incat sa imi ceara hqi. se pot folosi hqi pana la 60 de cm. si plus de asta nu o sa il fac olandez, doldora de plante. vreau ceva mai aerisit.

iar cat despre sticla de 15 este foarte scumpa. si destul de greu de gasit.
mdea...problema e ca nu prea pot sa fac schimb la picatura, dat fiind problema cu duritatea apei de la constanta care este foarte mare, si de aceea folosesc apa de osmoza. umplu un butoi de 100 litri si bag o pompa de apa in el si imi arunca apa in acvariu si restu completez cu apa de la canal.

Forum Index » Profile for LeicaBogdan » Messages posted by LeicaBogdan
Go to: