| Message |
|
|
mdea...din cate reise...s-ar putea sa il fac cu capac, si cu traverse...am stat si am luat in calcul mai multe chestii, si evaporarea (care vara este destul de mare), praful care s-ar depune pe suprafata apei, plus ca majoritatea au zis sa il fac cu traverse. promit ca cam in 2-3 saptamani sa revin cu poze ;)) cu acvariul pus pe pozitii...
oricum fauna stiu deja care o sa fie ;))....
15-20 de rodostomus.
vreo 26 de ramirezi.
vreo 20 de corydoras.
si cine stie poate si o pereche de discus sau scalari.
mai ramane legat de flora sa vedem ce facem
mihai86 pe unde stai poate iti fac maine o vizita daca esti acasa. da-mi add pe messenger si vorbim mai multe acolo (leicabogdan e id meu de messenger).
|
 |
|
|
|
open top? sau cu capac?
|
 |
|
|
in caz de un cutremur puternic...doamne fereste, nu cred ca principala problema e acvariu  ) cade casa la o adica, daca e foarte puternic cutremuru. si oricum ideea este ca mai mult de 600 de litri nu are cum sa curga
deci e careva pe forum care are acvariu de peste 500 de litri fara intaritoare sus? daca da astept si de la ei o parere cum se comporta bazinele lor...cat si de la cei care nu au acvarii asa mari astept in continuare pareri.
|
 |
|
|
pe http://www.theaquatools.com
la dimensiunea de 160x70x55 cu geam de 10 da un factor de safe, iar cu 12 e very safe...acuma nu stiu ce sa zic. mai astept pareri.
|
 |
|
|
|
hmm...si daca ar sta in apa tot inestetic zic eu ca ar fi.
|
 |
|
|
|
stiu ca e mult mai sigur cu intaritoare sus...dar e mai estetic fara daca il fac open top
|
 |
|
|
nu fac ma circoteca  ledurile nu o sa fie ca sa lumineze tare, ci doar ca sa furnizeze lumina pentru anubii.
vecinii nu am sub mine, ca stau la casa, si am si gresie pe jos  si locatarii o sa vina cam la o luna, doua dupa ce se termina ciclarea.
|
 |
|
|
|
pai o sa o fac masa mai mica de inaltime. si eventual as mai putea renunta la 5cm din inaltimea acvariului. iar in spate in partea din stanga nu o sa am nimica langa si o sa am acces la partea asta, iar in dreapta o sa incerc sa creez o pestera din roca vulcanica, cu anubii inauntru si luminata cu niste leduri trb sa vad cum le izolez sa le bag in apa
|
 |
|
|
ammania bonsai mai ai? pot sa ma abonez si eu la niste poturi pe viitor? 
|
 |
|
|
|
cu intaritoare....da, dar ma gandesc ca si latimea este de 70 si intaltimea de 55 si astfel presiunea pe care o exercita apa asupra sticlei....ar fi mai larg raspandita...
|
 |
|
|
|
da un efect foarte misto. crezi ca cu o folie de un bleu deschis ar da acelasi efect?
|
 |
|
|
Am in proiect un acvariu mai maricel decat cel de acuma (acesta fiind prea ingust, si ramanad cu gandul la latimea acvariului lui ciprian.pc, numai el este de vina pentru motivul care vreau sa il schimb pe asta  )
deci, o sa folosesc geam de 12, si fundul o sa il fac dublu cu un geam de 8, iar acvariu as vrea sa il fac open top. Intrebarea mea este daca se poate fara intaritoare sus? pentru ca tot am intrebat in stanga si in dreapta si parerile sunt impartite.
|
 |
|
|
|
ce ai folosit ca background ? folie de culoare alba?
|
 |
|
|
|
la inceput le-am dat nobil fluid de la jbl, iar acuma le dau microgran de la sera, plus ca acvariu in care sunt era de creveti doar, si are si multe planarii prin el, si se mai hranesc si cu alea
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
creste de crescut radacinile insa dupa vreo o luna, doua. se duce.
|
 |
|
|
e planta de terariu aia cu frunza alba pe margine...teoretic ar rezista si in acvariu  , daca o mai scoti odata cam la 2-3 saptamani si o lasi 2-3 zile afara(daca vrei neaparat sa o tii). asa normal planta aia creste intr-un sol umed cu radacina si frunzele in afara apei.
|
 |
|
|
idem pc.ciprian 
|
 |
|
|
incalzitoarele scuba mi se par mai mici ca astea de la aquael.
http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/389-incalzitoare-termometre-si-hidrometre/7925-incalzitor-sicce-scuba-25-w.html
si mai mici mai erau unele chinezesti de la jebo (cam 10 cm), dar nu am mai vazut demult pe nicaieri
|
 |
|
|
un inceput foarte promitator. astept poze cu evolutia lui.
|
 |
|
|