Nu sunt bune ca difuzor CO2. Fac bulele prea mari. La oxigen mai merge, dar CO2-ul ca sa se dizolve in apa trebuie sa aiba bule cat mai mici, d-alea de abia le vezi cu ochiul liber.
Daca nu ai spatiu in acvariu si bani sa iei un reactor CO2 cel mai bun ramane
filtrul de tigara. S-a tot discutat si aici si pe alte forumuri, este performant.
E adevarat ca trebuie sa il schimbi cam la 2-3 saptamani, dar chiar face niste bule mici-mici.
Am incercat cu pietre de aer, ulterior mi-am cumparat difuzor sticla cu membrana de la Aquatic Nature si nu eram multumit. In final am descoperit filtrul de tigara care este super.
Daca ai spatiu si indemanare poti incerca sa iti cumperi un filtru mic si bricolezi astfel incat sa bagi prin el CO2. Si o sa-ti scoata cat de cat CO2-ul dizolvat.
Dar cel mai EASY ramane filtrul de tigara. Vezi insa sa fie de la o tigara intreaga nu fumata, ca pestii sunt sportivi nu le place tigara
PS Acum am si butelie si reductor si tot filtrul de tigara il folosesc la un acvariu de 60 litri. Schimb cam la o luna filtrul, si saptamanal il mai misc un pic daca e cazul sa aiba bule fine.
Si-ti mai dau un pont: din ce am vazut nu e bine sa-l indesi prea adanc pe tubul de unde vine CO2 (o sa se creeze in cateva ore/zile un spatiu mai mare intre peretele tubului si filtru pe unde or sa scape bule mai mari) ci sa-l lasi iesit cam 2mm in afara.