[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
construirea unui acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aqva
Member
[Avatar]

IP:

cum urmeaza sa soseasca pe lume noua generatie de guppy :baby: , si acvariul meu este deja aglomerat :jumpers:, singura solutie este un nou acvariu si vreau sa-l construiesc singur

daca se poate sa dati niste link-uri care sa explice pe larg constructia unui acvariu, am gasit ceva dar nu prea sunt explicite, in deosebi ma intereseaza procedura de lipire a acvariului, despre sticla deja s-a vorbit foarte mult si am vazut ca exista un tabel in XL care este perfect pentru mine

astept link-uri si explicatii, sfaturi din partea acelora dintre voi care au experienta in construirea acvariilor... sa beneficieze si incepatorii de experienta voastra

poate capata si post-ul asta un sticky... sa invatam odata sa facem acvarii

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

N-am construit un acvariu la viata mea... (inca).
Am asistat insa la "nasterea" unuia de vreo 40 de litri. A durat mai putin de 10 minute in mainile dibace ale unuia cu experienta. Parerea mea e ca mai bine plantezi la greu acvariul pentru puii tai de guppy sau cumperi unul mic si o iei apoi catinel cu constructia (vei fi scutit de surprize).
Succes!

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

h... deci imi este imposibil sa cred ca nimeni nu vrea sa raspunda... smilie

LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu mi-am construit acvariu de 130l singur !
Iei geam-ul bine taiat cu muchi finisate ( eu mi-am luat fara dar am inteles ca sunt mai bune )
Cureti bine marginile de contact cu solutie de geam ..Pui banda de scotch de hartie langa marginile care vor fi lipite ( ex . .daca ai geam de 1 cm .. pui la 1.3cm distanta de margine )
Pui siliconul pe margini .. incepi asamblarea .. ! presezi bine foile de geam pt a scoate bulele de aer ! ( in praktiker se gasesc niste manghine pe care le desfaci si le pui pe un bat mai mare pt a face o meghina cat latimea acvariului, sau presezi bine bine de tot cu mana si dupa ce scoti bulele de aer pui scotch ca sa tina presat ! ), dupa asamblare intinzi siliconul in exces.
Dupa aceea se pun silicon in toate colturile formate intinzand cu degetul pt a forma un triunghi cu latura de 3mm.

Lasi la intarit cat scrie pe silicon .. in cazul lui den braven 1saptamana.

Spor !

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

trebuie obligatoriu scotch de hartie? sau nu am inteles exact, nu e bun orice fel de scotch? sau reactioneaa cu siliconul?

sydney
Member
[Avatar]

IP:

aqva wrote:trebuie obligatoriu scotch de hartie? sau nu am inteles exact, nu e bun orice fel de scotch? sau reactioneaa cu siliconul?

Scotch-ul de hartie este ideal pentru a masca anumite zone care trebuie pastrate curate, in ideea ca poate fi dezlipit destul de usor la terminarea operatiunii. Daca pui scotch din cel normal nu stiu daca reactioneaza cu siliconul (n-as crede) dar s-ar putea sa ai unele dificultati la indepartarea lui, eventual sticla sa-ti ramana murdara cu adeziv de pe banda scotch si indepartarea acelor urme s-ar putea sa-ti ia un pic de efort si timp.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

sydney5791 wrote:
Scotch-ul de hartie este ideal pentru a masca anumite zone care trebuie pastrate curate, in ideea ca poate fi dezlipit destul de usor la terminarea operatiunii. Daca pui scotch din cel normal nu stiu daca reactioneaza cu siliconul (n-as crede) dar s-ar putea sa ai unele dificultati la indepartarea lui, eventual sticla sa-ti ramana murdara cu adeziv de pe banda scotch si indepartarea acelor urme s-ar putea sa-ti ia un pic de efort si timp.

Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
sydney
Member
[Avatar]

IP:

siliconu` wrote:
Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?

Experienta mea la lipirea acvariilor este aproape nula, parerea pe care am dat-o era legata doar de avantajele pe care le vad in folosirea scotch-ului de hartie comparativ cu scotch-ul clasic in situatia mentionata.

Presupun ca nu trebuie asteptat foarte mult pana la indepartarea scotch-ului pentru ca s-ar putea sa ramana pe urma bucatele de hartie fixate partial in silicon si sa fie nevoie de chirurgie cu cutter-ul. Poate ne spune cineva care chiar are experienta.

LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Scotchul de harti e bun ca nu lasa urme pe geam , pe langa cel maro care lasa. !
Scotchul il indepartezi dupa ce finalizezi de intins siliconul. Dupa cum a zis si sydney se pune pt a nu murdari geamul de silicon mai ales cand intinzi in colutri pt a forma triunghiul de 3mm silicon.

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

siliconu` wrote:Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?
Se da jos inainte de a se usca siliconu' ....... Daca apuca sa se usuce o sa se dezlipeasca un pic de silicon acolo unde se termina scotchu' si nu-i deloc bine (portita de intrare a algelor care pot dezlipi un acvariu ).

Poze: smilie ... Poze cu plante
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:701b89d3ac="siliconu` wrote:Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?
Se da jos inainte de a se usca siliconu'

Vezi ca se scrie cu backtick (`), nu e apostrof normal ('). :-)
Sorry de offtopic.

siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

sydney5791 wrote:
Porcu'"][quote:a4c9c2c430="siliconu` wrote:Si cand se da jos schotch-ul? imediat dupa ce ai terminat de de aplicat siliconu` sau mai stai o leaca?
Se da jos inainte de a se usca siliconu'

Vezi ca se scrie cu backtick (`), nu e apostrof normal ('). :-)
Sorry de offtopic.

Nici n-am bagat de seama pana acuma detaliul asta.Asta de simt de observatie ma Sydney.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: