| Message |
|
|
|
pai asa a fost si la mine ca nu am nevoie ca sa bag bobine dinalea grele:)) si cu starter:)) ca e mai sigur :))....si ca la balastu asta e greu ca se arde repede, un sfat sincer ia balast separtat la fiecare neon pentru ca daca se arde unu se opreste si cellat daca sunt in serie...,eu acolo ti-am dat ce am luat eu,tu te poti interesa pe sitteu lor ce ai nevoie...ma bucur ca am putut ajuta, o zi buna
|
 |
|
|
Slytherin wrote:O lista cu tot ce ai cumparat si o schema cu "legarea" tuturor componentelor (in paint) mi-ar fi de folos,daca nu te deranjez prea tare...
sa imi spui ce acvariu ai , asa imi e mai usor sa iti gasesc exact lungimea tuburior in functie si de watti ,si eu iti dau niste optiuni si tu vezi daca iti comvine
|
 |
|
|
multumesc pentru informatie,daca pana dupa sarbatori nu gasesc o butelie mai mare , o sa iau de 500 g ,nu ma apuc acuma de sarbatori de plantat ca imi fac viata un calvar  ) dar dupa sarbatori o sa ma apuc ,multumesc de sfaturi
|
 |
|
|
|
daca nu sa inchis ,profit de ocazie si caut in continuare sa cumpar butelie de co2 ,multumesc
|
 |
|
|
Creative wrote:deja o trecut 1 luna buna si mai am ! nu am ajuns la 50 pe manometru.
si merge non stop 1 bula/2 pe sec cv de genu bag
curios , ma asteptam sa se goleasca mai repede , la o luna daca s-ar golii nu ar fii chiar problema,ce crezi la acvariu de 400 l mar tine o luna ? noaptea opresti co 2 -ul? , aprecieri pentru raspunsuri
|
 |
|
|
pai daca doresti sistemul exact ca mine ,am achizitionat:1 balast electronic t5 de 2x54w ,2 neoane t5 de 54 w osram culoare 865 ,6500k 1149 mm lungime ...soclurile speciale t5 la fel le gasesti la ei ,te duce undeva la 150 lei, fir iti cere nelitat, adica cupru solid intre 0,5-1,0 grosime, eu folosesc de 1,5 cu succes prinde si mai bn in cleme ...sincer iti sugerez sa cumperi daca ai banii si vrei ceva serios la fiecare neon cate un balast...pentru ca in cazul in care un neon se arde la legaria in serie nici celalalt nu va functiona...a si mai ai nevoie de inel-colier pentru
susnerea neonului pe capac..astea sunt neoanele : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/211990/Neon-FQ-54W-865-T5-soclu-G5-HO-Constant-Cool-Daylight-Osram , iar acesta este balastu : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/375292/Balast-electronic-Osram-QTP5-2-x-54W-220-240-T5 si in sfarsit socluriele : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/418354/Soclu-G5-de-capat-pentru-neon-T5-cu-protectie-IP67 si daca tot sunt aici sa punem si colierele : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/418313/Colier-metalic-T5-suport-prindere-neon schema la montaj este exact asa : http://obrazki.elektroda.pl/2161723900_1314626072.jpg , daca ai nelamuriri intreaba orice..
|
 |
|
|
|
salut,eu unul la un acvariu de 400l ciclide africane am pus o fasie normala de polistiren de 3 ,gasesti la amenajari interioare ,se foloseste pentru izolare interioara porma se lipesc cu super rigips (material) placile de rigips,sau si la exterioare dar acolo deobicei de 10 si mai rar de 5...pui o placa pe fundul acvariului ,daca reusesti sa pui si niste silicon rezistent la apa si mai bine si sa pui substrat si bolovanii ,abea apoi sa pui apa deoarece ti se va ridica placa de polistiren daca nu ai greutate...
|
 |
|
|
|
de curiozitate, cat te tine butelia de 500 g , am acv de 400 litri si nu gasesc butelie decat de 0,500g si sa stiu daca merita efortul,ca sa merg in fiecare saptamana la oxigen...nu mi-ar comvenii,multumesc de intelegere.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
si la costinesti gasesti in partea spre nudisti(epava) ,la mangalia am vazut,la vama veche iti rupi picioarele in ele, navodari (tabara lebada) undes cabanutele alea...stii mai bn ca esti de acolo.. probabil si la tine in santieru naval ar trebuii sa fie ceva...
iar pentru curatare,cere un vap de la cineva pe sistemu taios nu pe jet gros, iti rupe si pielea vapu apai pietrele le face ca noi,tot asa o spalatorie,un om ce sta la casa si curata piatra in gradina...
|
 |
|
|
|
poze pot pune doar cu intrerupatoru si neoanele deja prinse de capac,totul este in interiorul capacului,spune cu ce te pot ajuta ,poate poate...
|
 |
|
|
daca il spui unuia de pe strada o sa te considere nebun
De parca unu' de pe strada ar stii ce e ala un "pomaceea". Nici nu mai trebuie sa-i zici bancul, ca zice ca vorbesti in dodii
defapt nici nu mai trb sa ii zici bancul ca el deja rade de nume ,am mai spus eu la unu altu ca am si pomaceea in acvariu si a zis ce peste mai e si ala ,ca nu am auzit
dar el defapt nu stia nici un peste de acvariu 
|
 |
|
|
in sfarsit zambesc si eu  a venit un electrician sa pus cu tensiometru pe ele si surpriza 2 socluri au pini interiori dusi
,am avut rezerve mai multe si totul functioneaza,totul era legat perfect dar 2 socluri defecte ,multumesc tuturor colegilor care au incercat sa imi dea o mana de ajutor
|
 |
|
|
pai schema este 100 % corecta...probabil contactele sa nu fie perfecte, poze nu am la ce sa fac pentru ca firele sunt bagate in capac prin golurile pvc-ului  o sa vina astazi un electrician pe la ora 4 si un pic,am renuntat la electricianu dinainte ca de 4 zile tot vine la mine si nu mai ajunge  )=))
nici nu am pe cineva unde sa verific tuburile poate sunt ele de vina  ,dar electricianu banuiesc ca are aparate de masura...
|
 |
|
|
chiar nu este nici un electrician pe forumu asta  )=)) mai ales din brasov sa dea o fuga pe la mn   ???
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit !! treaba cu co2 din cand in cand,asta inseamna ca bagi cand iti aduci aminte sau astazi 30 minute bagi 2 bule pe sec maine iara 30 min ,adica un program bine definit?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
am primit neoanele ,balastu,soclurile, pe balast scrie exact ca la daniel exact la fel este balastu , probleme:
1)am facut circuitul exact la fel cand bag in priza , balastu primeste curent am verificat cu suubelnita electrica,de ce nu pleaca mai departe? dc nu se aprind?
2)daca pe balast scrie ca este nevoie de fir de 0,5-1,0 ,si nu am gasit in brasov minim de 1,5(in brasov este o mare problema) este vreo problema in asta? poate fi cauza nefunctionarii?
|
 |
|
|
|
incep prin a imi cere scuze administratorilor acestui forum pentru postari repetate,dar cu ocazia veniri lui mos nicolae vreau ca in zilele de 5,respectiv 6 decembrie un mic cadou oreducere insemnata asadar
pentru cine cumpara totul,adica:
1) 120 lei
7)30 lei(sunt ultimele 3)
8)10 lei
9)100 lei (sunt peste 25)
10) 15 lei
11) 50 lei
12) 10 lei
total:335 lei
acum totul la pret de mos nicolae doar pentru datele de 5 si 6 decembrie ofer aceste produse la 260 lei pret fix , oferta cu ocazia lu mosu dupa care preturile reintra la normal ,daca moderatorii cred ca este neadecvat acest mesaj ,rog stergerea lui si scuzele de rigoare,multumesc
|
 |
|
|
|
daniel12,serios acuma, ori o sa zici ca fac misto,ori ca sunt prea prost :lol: sincer ma uit la schema ca la ... :eek: , o sa rog un electrician daca gasesc ca mie frica:)) sa fac eu singur si daca nu gasesc pun manuta si le duc la un magazin de electrica....le dau de-un suc si ii rog sa imi lege firele cum trebe ,apoi ajung acasa si le prind de capac,un lucru e sigur,singur nici nu vreau sa ma gandesc ce iese:))=)),o torta in loc de bradul de craciun:))=))
|
 |
|
|