[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: babanukriss
Forum Index » Profile for babanukriss » Messages posted by babanukriss
ooo,le diversifici hrana bine, ma bucur ca au ajuns pe maini bune,ok asteptam poze noi :D
multumesc din suflet pentru informatie,este un magazin in brasov la care nu am fost, desii este renumit ,acolo nu am intrebat ce fir,insa cand a fost vorba de t5 si acolo a fost o reactie dubioasa,au sunat la furnizori de fata cu mine sa vada daca au t5 electronic balast de 54w si nu aveau nici furnizorii...si la neoane a zis ca ii trimite un bax de 50 buc ,iar daca iau doar 2 nu face comanda pentru ca nu a avut cereri de t5 niciodata.....voi suna la marbo trade daca nu sa imi spuna ce fire imi trebuie pentru ca de acolo am comandat...
in brasov este o problema mai deosebita cu t5, 3 sf din vanzatori nici nu au auzit de t5 ,asta pentru ca nu prea gasesti in brasov,iar cei ce au auzit de t5 nu stiu cu ce se mananca....
mss mss , frumoase exemplare, dar chiar sau dezvoltat calumea ce le dai sa mancE?
:hammer2: :lol: buna asta cu tuica :lol: dar nu cunosc pe nimeni asa aproape electrician ,ca nu mai apelam la forum, in legatura cu ce fire am nevoie ma poti ajuta?
un mic ajutor aici va rog?
actualizare:
1)-acvariu 112 litri , capac parchet 4x18 w t8 , acvariu achizitionat din hornbach dimensiuni 80 L 35 l 40 h , 2 perdele de aer 90 respectiv 45 cm -revine la vanzare 120 ron
3)pompa valuri vanduta
4)aspirator substrat de la sera vandut
7)spirulina tableta 35ml/18g (in jur de 55-57 de pastile intr-o cutie ) 10 lei (comanda minima 3 bucati)
8)Iodotropheus sprengerae un singur exemplar ,nu stiu sexul 7-8 cm 10 lei
9)pui de Aulonocara stuartgranti chiloelo si Protomelas steveni taiwan (4-5cm) 5 lei buc cei mici din poza la peste 10 exemplare pretul devine 4 lei /individ (nu am cum sa ii prind calumea doar pe ei sunt foarte vioi
10)priza programabila 15 ron
11)water surface skimmer plus 50 ron
12)suport+neon t4 8 w , lungime 34 cm , excelent pentru acvariile mici sau pentru a adauga la cele de pana la 60 litri pret 10 ron

schimb cu filtru intern,extern , ciclide malawi,butelie co2, alte produse,

pentru cine cumpara totul,adica:
1) 120 lei
7)30 lei(sunt ultimele 3)
8)10 lei
9)100 lei (sunt peste 25)
10) 15 lei
11) 50 lei
12) 10 lei
total:335 lei
acum totul la pret de mos nicolae (300 ron tot pachetu-negociabil in limita bunului simt)

pentru poze si cereri,folostiti pm-ul., o zi buna
astept sa imi vina balastu si neoanele, se gaseste cineva prin brasov care sa le aibe cu instalatia electrica,am nevoie de ajutor chiar daca se afla schema pe ele,un lucru sigur facut,e un lucru sigur,un lucru facut cu teama ,nu prea da randament,v-a multumesc ,cjiar si o descriere a colegilor m-ar ajuta,descrierea sa fie cam asa ,pentru a o intelege: se ia firu (de cat), se leaga balast ,urechiusa dreapta/stanga,api capatul vin in urechiusa dreapta/stanga a soclului, firu celalalt la fel...doresc sa stiu si de ce fir am nevoie pentru trecerea de la balast la priza ca stiu ca trebe mai gros dar nu cunosc exact....v-a multumesc inca odata
se poate inchide ,am rezolvat treaba prin marbo trade , multumesc
actualizare:
1)-acvariu 112 litri , capac parchet 4x18 w t8 , acvariu achizitionat din hornbach dimensiuni 80 L 35 l 40 h , 2 perdele de aer 90 respectiv 45 cm -revine la vanzare 120 ron
3)pompa valuri (6000 l/h) JVP201A : 6000 L/h / 12W / ventuze / 65 lei
4)aspirator substrat de la sera , seleaga la filtru cu furtun de cca. 1.5m ,sa spart ,nu foarte tare si trece la donatii
7)spirulina tableta 35ml/18g (in jur de 50 de pastile) 10 lei (comanda minima 3 bucati)
9)pui de Aulonocara stuartgranti chiloelo si Protomelas steveni taiwan (4-5cm) 5 lei buc cei mici din poza la peste 10 exemplare pretul devine 4 lei /individ (nu am cum sa ii prind calumea doar pe ei sunt foarte vioi
12)suport+neon t4 8 w , lungime 34 cm , excelent pentru acvariile mici sau pentru a adauga la cele de pana la 60 litri pret 10 ron

la cumpararea a 20 pui ciclide pretul devine 4 lei/buc si primiti o cutie de spirulina gratuit
-la cumpararea acvariului si pompei de valuri primiti priza programabila gratuit la fel si aspiratorul
-la cumpararea skimmerului primit neonul cu suport t4 gratuit

schimb cu discusi,filtru intern,extern, neoane t5 54 w , socluri rezist la apa t5 ,balast 54 w , ciclide malawi,butelie co2, alte produse,
TrIMIT iN TARA PRIN POSTA CE SE POATE, plata este efectuata de catre cumparator
multumesc frumos, inteleg cum se leaga din imagine dar nu stiam ca trebe si starter,eu credeam ca leg la balast si din balast la priza ,deci trebuie sa cumpar si starter?trebuie sa cer tot asa special t5? la fel trebuie sa cer si condensator? eu nici nu am auzit si habar nu am de asa ceva,
CcC wrote:1. poti lega 2 neoane de maxim 54w

impreuna maxim 54w sau 2 de 54 w maxim adica 108 w?scuze ca intreb dar nu ma pricep deloc la partea electrica si sa nu iau ceva gresit
multumesc frumos de raspuns
v-a salut,doresc a ma informa despre sistemul de iluminare a acvariului pentru a nu face niste greseli,asadar intampin urmatoarele probleme:
1)balastu electronic , sa dam un exemplu am vazut pe google 2x54w ,asta inseamna ca pot lega 2 neoane de 54w?
2)balast electronic, daca vreau neoane t5 ,trebuie sa cer la magazin balast special pentru neoane t5? intreb acest lucru pentru ca pana acuma eram sigur ce vreau, 2 neoane de 54w t5 si cautam balast normal ,insa pe Nevertebrate.ro am vazut la vanzare balast t5 ,aici aveti exemplu http://www.nevertebrate.ro/Balast-electronic-T5-2-x-39w . prin urmare ce ma sfatuiti sa cumpar,pot cumpara orice balast electronic care sa fie bun pentru 54w?
3)in momentul de fata am 2x39w ,unul solar maryn day de la jbl,al doilea de la sera ceva blue skin, mai doresc sa mai pun 2x54w t5 ,celelalte fiind t8,eu optez pentru 2x osram 865 cool daylight ,este bine ce fac ,ce credeti ca ar trebuii sa pun,ce imi recomandati?
4)cu soclurile t5 am rezolvat maine dimineata sper sa fii ajuns deja la posta :D

v-a multumesc si astept raspunsurile si recomandarile voastre
salut si bine ai venit!! niste detali harwar(lumina,filtru,etc)
salut ,sunt interesat de 2x54 t5,ce model sunt neoane ,inscriptia de pe ele si cat timp le-ai folosit ,deasemenea un pret daca le dai separat,multumesc de intelegere
actualizare:
3)pompa valuri (6000 l/h) JVP201A : 6000 L/h / 12W / ventuze / 65 lei
4)aspirator substrat de la sera , seleaga la filtru cu furtun de cca. 1.5m ,sa spart ,nu foarte tare si trece la donatii
7)spirulina tableta 35ml/18g (in jur de 50 de pastile) 10 lei (comanda minima 3 bucati)

la cumpararea a 20 pui ciclide pretul devine 4 lei/buc si primiti o cutie de spirulina gratuit
-la cumpararea acvariului si pompei de valuri primiti priza programabila gratuit la fel si aspiratorul
-la cumpararea skimmerului primit neonul cu suport t4 gratuit

schimb cu discusi,filtru intern,extern, neoane t5 54 w , socluri rezist la apa t5 ,balast 54 w , ciclide malawi,butelie co2, alte produse,
TrIMIT iN TARA PRIN POSTA CE SE POATE, plata este efectuata de catre cumparator
multumesc frumos pentru sitte, am sunat la ei o mica problema ar fii ca eu pentru neoane ,balast si socluri dau 200 lei iar transportul au spus ca este 60 lei :O
si incerc sa gasesc pe forum la cineva poate ma ajuta :D
valabil
deluxer2000 wrote:Sincer sa fiu, numai vad nici un comportament ciudat al pestilor, am lasat filtrul sa faca valuri si facea si pana acum dar m-am speriat de fomisti , ca asa sunt cum ma apropii cum sunt gramada la geam

ma bucur ca am putut fii de folos , mult succes in continuare si imi cer scuze pentru acest post dar e datoria mea sa raspund pentru am apara dreptatea

prima postare
daniel12 wrote:E vorba de dreptate aici? Sau te-ai suparat ca nu stii sa raspunzi la niste intrebari pe care le provoci prin afirmatiile tale?

Nu vad ce am zis atat de jignitor iar de certat esti singurul care se cearta, din ce observ.

raspunsul meu este:
ti-am explicat frumos ...la ce m-am referit si gata ..... o seara frumoasa..

a doua postare
deluxer2000 wrote:imi facusem griji degeaba , ma bucur ca nu o sa imi moara

sper sa fie griji degeaba Ce zici sa mai las furtunul bolborositor ca ma cam enerveaza(face mult zgomot)

raspunsul este :
pai eu unul, am folosit la acvarii pompa de aer doar in momantu in care pestii au mai facut griss si a trebuit sa cresc temperatura la 30-32 grade , atunci oxigenul scade in apa si am avut nevoie de pompa de aer,in rest fixez teava de la filtru in asa fel incat sa miste suprafata apei facand mici valuri ,prin care apa se oxigeneaza,deci in concluzie daca respecti acest lucru nu cred ca mai ai nevoie de pompa de aer,urmareste cu atentie dintr-un loc indepartat de acvariu ,reactia pestilor pe o perioada de 10-15 min si iti vei da seama singur daca intradevar este o problema in apa s-au pestii ti-au facut o farsa
al treia postare
deluxer2000 wrote:nu va mai certati degeaba, multumesc pentru sfaturi.... in legatura cu filtrul: am filtru resun 1100 , si merge i-am montat chestia aia cu 2 iesiri si una reglata, am lasat si furtunasul pentru aeraj

raspunsul este:
eu doar am vrut sa ajut din propia mea experienta.....si mi-ai dat dreptate in ceea ce priveste comportamentu pestilor, doar am vrut sa ajut , succes in continuare..

ca sa intelegi si tu domnule "creative" am raspuns la posturile colegilor , te-am lamurit de ce au fost postari consecutive,si da postez aici pentru ca am fost criticat si imi apar dreptatea , o seara frumoasa
la achizitinarea punctelor : 3 , 10 , 11 , 12 , primiti cadou o cutie de spirulina si transportul este gratuit

Forum Index » Profile for babanukriss » Messages posted by babanukriss
Go to: