Message |
|
Pestii nu fata
Pestii DEPUN
|
 |
|
Schimba filtrul cu unul mai bun, ala pe care il ai tu e jalnic, am avut si eu unul si nu facea fata intr-un acvariu de 30L (de apa) in care tineam doar o broscuta testoasa mica 
|
 |
|
Albastru de metilen este de asemenea bun, pui cateva picaturi in apa astfel incat sa albastresti apa pana la saturatie, si apoi poti pune planta 1-2 minute, timp in care agiti putin solutia cu planta in ea.
|
 |
|
[quote=aLLLx]Nu te sfatuiesc sa folosesti pamant de flori ca substrat, te vei umple de cyanobacteria 100%, iti spun din experienta proprie de acvarist incepator si.... "inventator".[/quote]
Repet:
"Some cyanobacteria are sold as food, notably Aphanizomenon flos-aquae and Arthrospira platensis (Spirulina).[22]"-wikipedia"
|
 |
|
[quote=aLLLx]Nu te sfatuiesc sa folosesti pamant de flori ca substrat, te vei umple de cyanobacteria 100%, iti spun din experienta proprie de acvarist incepator si.... "inventator".[/quote]
Dupa parerea mea cyanobacteria e buna, dupa parerea wikipediei, ea se gaseste peste tot in natura, inclusiv in apa si este benefica pentru plante
In plus, daca bag pamantul in cuptopul cu microunde, absolut toate bactgeriile vor fi distruse. Nu scapa nici una !!!
|
 |
|
stefanp wrote:E 30 de lei un saculet de 5 kg de aquabasis, care iti ajunge pt un acvariu de 100 de litri...
Chiar se merita tot chinul asta pt cativa lei?
2 lei 10 L pamant de flori 
|
 |
|
modele ?
|
 |
|
multzam mult colega
|
 |
|
Porcu wrote:Era cit de cit bun pe vremuri cind nu se gaseau soluri fertile speciale pentru acvaristica. L-am folosit si eu si dureaza putin, e periculos daca ajunge in apa.
La ce te referi mai exact cand zici ca "e periculos daca ajunge in apa" ?
|
 |
|
o sa-l decantez de 2-3 ori astfel incat sa iasa rumegusul de lemn din el, ca sa nu am asa mari probleme cu plutitul 
|
 |
|
Pamantul de flori il pot folosi ca substrat ?
Am citit pe el ca contine turba eutrofa si oligotrofa, plus alte substante ce ajuta la cresterea plantelor
Deci intrebarea mea... este bun pamantul de flori ?
|
 |
|
Imi explica si mie cineva ce conditii sunt necesare pentru a inmulti pestii astia ? (tetra Rainbow)
|
 |
|
costin25ro wrote:Detin un acvariu de tip teneriff 88 cu o capacitate de 130 litri in care, pe langa filtrul intern de tip biovita askol (cel original) folosesc si un filtru extern home made actionat de o pompa power head.
Am optat pentru un acvariu plantat si am facut ciclarea apei ca la carte, rezultatele fiind cele scontate.
Odata terminata ciclarea apei am introdus in acvariu 2 corydoras paleatus si 2 corydoras aeneus urmand ca ceilalti pesti sa ii cumpar peste cateva zile, respectiv: 4 scalari, 2 agassizi, 2 colisa lalia, 2 leeri si 2 SAE.
Dar astazi am vazut pe geamul acvariului icre depuse de catre cei doi aeneus (sunt mai maturi decat ceilalti) si nu as vrea sa ii pierd dar as vrea totodata sa cumpar si ceea ce mi-am propus.
De asemeni detin si un acvariu mai mic, respectiv de cca. 12 litri in care as vrea sa transfer icrele dar nu stiu cum sa fac.
Va rog sa-mi dati o solutie prin care as putea sa transfer icrele in acel acvariu.
Va multumesc.
La ce temperatura ti acvariul ?
Le razuiesti cu o cartela sau cu o lama de ras si le muti in alt acvariu
|
 |
|
Melcii de substrat la ce sunt buni ?
|
 |
|
Am si eu o intrebare ?
Ce rol au acesti melci in acvariu ?
in afara faptului ca sunt inestetici
Mentin intr-o oarecare masura ecosistemul sau cum ?
|
 |
|
Cumpar o pompa de apa sau un filtru intern (am nevoie doar de pompa) pentru un filtru extern home made cu debit cuprins intre 700-1000L/ora
Astept oferte
Va multumesc.
|
 |
|
Blondu00 wrote:
Emimag wrote:Nu sunt daunatori. Ii poti lasa linistit, dar sa stii ca sunt foarte prolifici!
pai si de unde or aparut?  )) ca n-am ici un fel de melc in acvariu, iar la un moment dat vor dauna acvariului datorita inmultirii? mersi
Oua de pe plantele care le-ai achizitionat 
|
 |
|
calin_gherman wrote:Un singur sfat: nu fa astfel de decoruri (niste stanci care ies ici colo din apa ) lipite cu silicon de sticla bazinului, indiferent ca e vorba de lipire de fundul acvariului sau de laterale. Apa le va impinge cu o asa forta catre in sus, incat te vei trezi cu ele in neoane. Iti spune un Stan patitul care si-a facut astfel de stanci, le-a lipit beton cu silicon, uscare, tot tacamul, pentru ca, dupa cateva luni, cu-n zgomot de cutremur sa ma trezesc cu ele fix in neoane...noroc ca n-am electrocutat pestii prin spargerea instalatiei electrice.
Daca vrei astfel de decor, exista bucati, facute din fibra, ca toate decorurile de firma.
Mai completez aici ca te simt neincrezator....polistirenul disloca un volum mare de apa...acea apa actioneaza asupra "stancii". Crede-ma, nu ai cum s-o faci suficient de grea incat sa nu pluteasca. Ale mele, aveau peste 12 kg bucata, ca mai bine puneam bolovani in bazin, si tot le-a ridicat. Mai mult intr-una aveam bagate doua pietre rotunde ca sa le ingreunez. Cel mai bine ar fi sa le faci din fibra de sticla.
DA-i cu acetona/diluant pe polistiren si polistirenul se va topi, si o sa-ti ramana doar cimentul
|
 |
|
Astia se inmultesc mai rau decat sobolanii  )
|
 |
|
Se poate inchide 
|
 |
|