| Message |
|
|
|
Bine ca am gasit post cu acest tip de filtru.
Aveam degand sa imi cumpar si eu un filtru asemenea, dar inca mai meditez si asupra lui SERA fil 900.
Eu voi folosi filtrul la un paludarium (deci va fi foarte multa mizerie in varius) de 50 L de apa
Sera am vazut ca e mai ieftin putin, imi poti raspunde pe o scara de la 1-10 la urmatoarele intrebari in ordine ? (doar la ce se poate da nota)
1. ce zgomot face?
2. ti se pare bun in contextul calitate/pret ?
3. furtunele sunt rigide ?
4. curge ?
5. vibreaza ?
6. se monteaza usor ?
7 e estetic daca e tinut in afara acvariului ?
Multumesc
|
 |
|
|
Pana la urma am decis sa mai astept o luna si sa-mi iau un filtru extern din magazin, sau daca nu, poate are cineva de vanzare unul
As vrea sa ma incadrez in pretul de maxim 300 lei
Recomandari va rog
Va multumesc
|
 |
|
|
|
Vand filtru intern RESUN SP 2500
Filtrul este nou, folosit aprox 10 minute
Il dau cu tot cu medii de filtrare (2 cartuse)
Am vrut sa-l folosesc la un filtru extern home made, dar am vazut ca nu face fata.
Pret 50 de lei.
Detalii pe pm, la ID: need.220v Sau la telefon 0740 123 443 (la orice ora)
|
 |
|
|
|
Degeaba, filtrul tot face zgomot
Cand functioneaza singur, nu face nici un fel de zgomot.
Cand il pun in acvariu si il conectez la cartus, face zgomot.
Am golit si cartusul (ca sa il las fara material filtrant) si tot face zgomot.
Am incercat si faza cu priza (il scot si iarasi il bag) dar nu merge deloc; cred ca l-am conectat/deconectat de pana la 5-6 minute.
Asta e, nu imi merge, alta solutie nu stiu :-??
|
 |
|
|
|
Anyone ?
|
 |
|
|
|
Salut ai ceva de dat/vandut din ustensilele vechi ?
|
 |
|
|
|
Imi voi termina in curand terariul si va avea in mijloc aprox 50L de apa. O sa tin in el o broasca testoasa.
Intrebarea mea e: Cam ce debit trebuie sa aibe filtrul extern ?
|
 |
|
|
Probabil sa fi ajuns vreo 2-3 picaturi pe marginea acvariului si sa se infiltrat acolo, eu zic sa cureti pad-ul si acvariul (sterge-le cu un servetel din hartie) ca sa se usuce si apoi mai incearca odata, ca sa fi sigur ca nu e spart sau are scurgeri.
Apoi il poti testa din nou avand grija sa nu ai vreo picatura pe exterior ca iarasi se va duce in jos si se va infiltra intre pad si acvariu si te sperie 
|
 |
|
|
|
De jos in sus le pui:
1. Buretele
2. Carbunii
3. Inelele ceramice.
|
 |
|
|
|
Bineinteles, la presiuni foarte mari; NO3-ul daca il testezi intr-o galeata cu apa vei vedea ca la suprafata e aproape inexistent iar la fund e ceva mai mult
|
 |
|
|
Porcu wrote:
volts wrote:Deci daca prin aerare se introduce oxigenul in apa, prin aceeasi aerare nu se introduce si o cantitate mai mare de N2 in raport O2/N2 ?
Dizolvandu-se in apa si in prezenta oxigenului din apa, se formeaza compusul NO3. Tot ce tin sa amintesc aici, e ca NO3-ul se formeaza datorita aerarii acvariului.
Nu mi-e foarte clar ce vrei sa spui da' stai linistit ca NO3 in acvarii nu apare din cauza combinatiei dintre azotu' si oxigenu' din atmosfera, daca ar fi asa as baga si eu niste aerare intr-o galeata cu apa distilata si-as obtine niste fetilizant cu nitrat  .
Daca vroiai sa spui ca aerarea ajuta bacteriile sa transforme NH4 in NO2 apoi in NO3 era altceva.
Dupa parerea ta... care crezi ca e procesul chimic/industrial de a obtine fertilizant ?
|
 |
|
|
Multumesc mult, dar am ajuns la concluzia ca o sa pun pompa pe furtunul de tur si o sa o tin in acvariu
O sa-i atasez si un cartus (cel al pompei din fabrica) pentru o prefiltrare
Filtrul nu curge deloc, am folosit banda din teflon in exces.
Inca nu am gasit o modalitate de a scoate capacele filtrului mai usor. Poate imi impartasesti  )
Iti multumesc inca odata 
|
 |
|
|
Baietilor, va explic eu ceva apoi va intreb ceva
In aerul din atmosfera sunt : 20% o2; si aproximativ 70-75%% Azot gazos/Nitrogen (N2) (azotul asta e gazos si are o afinitate mai mare pentru apa. Mentionez ca nitrogenul (N2-ul) nu reactioneaza cu apa, ci se dizolva in apa). De asemenea in apa cu mult oxigen Nitrogenul se leaga de Oxigen.
Deci daca prin aerare se introduce oxigenul in apa, prin aceeasi aerare nu se introduce si o cantitate mai mare de N2 in raport O2/N2 ?
Dizolvandu-se in apa si in prezenta oxigenului din apa, se formeaza compusul NO3. Tot ce tin sa amintesc aici, e ca NO3-ul se formeaza datorita aerarii acvariului. Amoniacul este un compus ce se gaseste in urina/scaunul pestilor. De aici se formeaza CEA MAI MARE cantitate de NO3 si amoniac, si nu din descompunerea mancarii.
Voi chiar credeti ca apa are proprietati acidofile astfel incat sa descompuna amoniacul ? (dar asta e alta discutie)(defapt membrana plasmatica a bacteriilor e acidofila si prin pinocitoza, amoniacul transciteaza/traverseaza celula si iese prin exocitoza din ea sub forma de alt compus). Ceea ce se intampla in celula/bacterie tine de ciclul azotului in exclusivitate!
Comentez la acest post deoarece vad ca multi dintre experimentati sunt informati de pe internet. Luati o carte de chimie anorganica de la orice anticariat si uitati-va acolo dupa reactii. Posturile de pe internet sunt in majoritate needucative, si chiar aberante/proaste.
Si inca un lucru In natura nu sunt toate perfecte, in mare parte bacteriile ajuta un ecosistem sa treaca peste "greutati", la fel se intampla si in acvariile noastre, nu sunt toate perfecte, dar cu timpul se stabilizeaza.
|
 |
|
|
volts wrote:
valislorita wrote:Debitul de apa va scade la 900-1000 l/ora pentru o singura canistra (pentru 2 s-ar putea sa mai scada)
Pentru 50-80 l de apa e cam mare filtrul dar mai bine mai mare decat mai mic...oricum filtrarea biologica pentru acest volum de apa va fi extrem de buna
Eu pompa resun sp 2500 am lasat-o in acvariu si am plecat cu furtun de la ea inspre filtru -sunt curios... cum ai prins pompa de teava de pvc?
Furtunul pentru oxigenare de la pompa puteai sa-l scoti cu totul ca nu-ti mai foloseste la numic...-oxigenarea n-o mai poti face cu pompa
Poti atasa o fotografie cu pompa cum e fixata in interiorul tevii?
Furtunasele alea verzi sunt pentru amorsarea filtrului, si sper uimirea mea amorsarea se face mai usor cand ai 2 canistre (ciudat).
Daca las pompa in interiorul acvariului, are acelasi efect ca si atunci cand e pusa pe furtunul de retur ? Adica are puterea sa impinga coloana de apa prin filtre si apoi s-o aduca inapoi in bazin ?
Uite si o poza despre cum am pus pompa in interiorul capacului: (am bagat pur si simplu teava de iesire a pompei in gaura reductorului pana am dat de niplu (s-a fixat PERFECT)

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Fratilor am probleme cu acest filtru.
L-am pus in functiune astazi ca sa-l testez si scoate un zgomot ciudat
A doua mea problema e ca la gura de iesire debitul e prea mic  cred ca aproximativ 200l/ora dupa cum vedeti in video-ul ce urmeaza.
Mentionez ca nu am incarcat cartusele peste masura si nici nu am indesat vata perlon.
Un mic ajutor, o idee, orice...
Va multumesc.
http://youtu.be/_H_p9G8pmOg
|
 |
|
|
Pai ca tot studentu` am muncit/bricolat la el in timpul sesiunii  )
m-a costat in jur de 100-120 de lei totul  (fara tevile de la jbl)
|
 |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
Inca neterminat, astept sa se usuce siliconul
pompa resun sp2500, 1400l/ora la gura pompei
|
 |
|
|
Am facut si eu un filtru extern home made, deocamdata astept sa se usuce siliconul de la imbinari si nu l-am bagat la testat
Poze:
Uploaded with ImageShack.us
Am folosit o pompa Resun sp-2500 1400l/h la gura pompei.
Am uinit cartusele in regiunea inferioara cu ajutorul a 2 nipluri si un furtun taiat.
Am o intrebare, are cineva idee ce debit va scoate pe furtunul de retur dupa ce voi umple cartusele cu medii filtrante?
Pentru detalii/cei interesati, vorbim aici pe forum.
Sper sa faca fata unui viviarium cu aprox 50-80 L de apa.
|
 |
|
|
|
Da
|
 |
|
|