Salut.
@patrick221 te rog sa nu mai folosesti limbajul de tip mess cu prescurtari pentru ca nu pricepem nimic.
@volts te rog sa imi arati si mie guppy sau platy care depun.De asemenea te rog ca pe viitor sa nu mai dai raspunsuri care mai mult te baga in ceata.
Este adevarat ca majoritatea pestiilor depun.Dar viviparii nasc pui vii.Deci putem spune ca "fata".
Nu putem sa iti spunem exact cand o sa nasca.Cert este ca femele de guppy nu mai are foarte mult pana atunci.O sa le vezi(daca sunt in acvariu mai mare,nu in maternitate) foarte agitate si se vor plimba pe langa sticla acvariului(de obicei de sus in jos si invers).
alexos --am vrut sa scriu (stadiu)acolo unde nu se intelege era doar o greseala cand am incercat sa scriu nu greseala folosind chat stil mess sper sa intelegi ca din greseala nu am scris (s) la (stadiu)
-si ms pt intelegere si pentru raspuns ms mult ,are rost sa las liber?? ,imi e frica ca atunci cand va fata sa nu fiu prin preajma si nu voi putea sa salvez puii de eventualii pradatori
-are ceva daca las guppi-ta in fatatoare??
Stai linistit ca nu o sa duci lipsa de pui de guppy.O sa iti fete lunar cateva zeci de pui.Daca ai acvariul plantat mediu nu este cazul sa mai separi femelele de ceilalti pesti.Din puii care se vor naste vor scapa o parte din ei(nici nu ai nevoie de mai multi).
Problema cu viviparii este ca nu ii mai cumpara nimeni.
am inteles dar sti cum e ...ar fi si pt prima oara cand intru in posesia unor pui de orice tip ar fi ei
multumesc pt sfaturile care mi le-ai dat sa sti ca ma ajuta in acumularea cunostintelor despre pesti si fatarea lor depunerea asa cum tipul de mai sus insista a-mi sublinia succes voua celor ce facetii ca site asta sa fie foarte interesant si afla(aflatii) ca chiar este foarte interesant si super site asta mie unu imi place
Cu respect va cer sa nu transformati acest topic intr-unul lexical. Totusi, pentru a nu parea ca pun pumnul in gura nimanui, va dau doua definitii. Va rog sa trageti singuri concluziile, fara a mai face alte comentarii. Multumesc.
VIVIPAR, -A, vivipari, -e, adj. (Despre animale; adesea substantivat) Care da nastere la pui vii (complet dezvoltati în organismul matern). ? (Despre plante) Care se îmulteste prin muguri desprinsi de pe planta-mam?. – Din fr. vivipare, lat. viviparus.
NASTE, nasc, vb. III. 1. Tranz. A aduce pe lume un copil, a da viata unui copil. ? A fata. 2. Refl. A capata viata, a veni pe lume, a incepe sa traiasc?. ? Intranz. Ce na?te din pisic? ?oareci m?nânc?. 3. Tranz. Fig. A crea, a pl?smui, a produce; a provoca, a stârni. 4. Refl. Fig. A se forma, a se ivi, a se isca, a ap?rea. – Lat. nascere. [b]
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
despre pesti ce depun incre precum -platy
-pentru a inbogati cunostintele in ale acvariului sa stiu cum sa procedez pe viitor a-si ruga cu respect pe cei ce stiu sa raspunda respectos daca stiu in cazul in care iau spre exemplu femela (platy) rectific daca pun platy in in maternitate oare procedez bine?deoarece stiu ca ei nu fac pui ci icre oare aceasta treaba punand in maternitate si ei depunand icre acele incre vor cade mai jos prin acel grilaj care sa protejeze eventualii pui ce vor veni pe lume de femela dupa ce depune icre oare voi proceda bine sau nu? ma gandesc ca sa nu las in acvariu ci in maternitate sa pazesc de eventuali pradatori ??sau sa nu pun acel grilaj pt ca femela sa poata ajunge la icre ma gandesc ca asa trebe ca femela sa fie langa icre ...
-pun aceste intrebari pentru ca nu am cunostinte necesare legat de ceea ce intreb si a-si dori sa protejez femela de pradatorii ,sper sa ma intelegeti la ce-am spus si la ce ma refer
-a-si ruga respectos sa raspundeti intr-un mod cu bun simt si fara rautate si la sfarsit cu multumirile de rigoare
Patrick, tocmai pentru ca esti incepator, nu voi face altceva decat sa-ti explic cu calm cum sta treaba. Asta nu te scuteste de a te documenta si singur, mai ales atunci cand vii si faci afirmatii ca aceasta:
patrick221 wrote:despre pesti ce depun incre precum -platy
-pentru a inbogati cunostintele in ale acvariului sa stiu cum sa procedez pe viitor a-si ruga cu respect pe cei ce stiu sa raspunda respectos daca stiu in cazul in care iau spre exemplu femela (platy) rectific daca pun platy in in maternitate oare procedez bine?deoarece stiu ca ei nu fac pui ci icre
De unde stii, sunt tare curios
Platy, adica Xiphophorus maculatus, este un peste vivipar. Adica naste pui vii. Nu stau acum sa-ti demonstrez asta, dar ma poti verifica cu ajutorul lui Gogu.
Drept pentru care, nu ai de ce sa iti faci probleme in privinta acelei fatatori (cu conditia sa-i folosesti si separatorul) si o poti folosi cu incredere. Pestoaica va sta in partea superioara, iar alevinii vor cadea prin grilajul separatorului in partea inferioara. In acest fel vor fi feriti de gura hamesita a mamei lor.
A, si inca ceva. Poate acest filmulet te va lamuri
This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2012 22:46:26
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
-iti multumesc tare mult scuze credeam ca fac icre insa am inteles multumesc incodata
-nu inteleg ce afirmatii am facut???
-dar daca am gresit cu ceva imi cer scuze eu doar am vrut sa aflu ceva ,afla ca m-am documentat dar din pacate despre platy nu stiam multe si multumesc pentru raspunsurile date
This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2012 23:27:13
parerea mea este ca nici una si nici cealalta nu sunt gata sa fete. Femela guppy mai are cam o saptamana( poate doua) nu imi dau seama prea bine din video. Iar cealalta mult mai mult. De regula cand li se apropie termenul ele sunt aproape la fel de grase si cand mananca si dupa, iar in zona neagra abdominala se vad niste punctulete mici care sunt de fapt ochii alevinilor( asta daca te uiti foarte atent). Inca un sfat: daca ai posibilitatea, pune fiecare pestoaica in alta fatatoare altfel risti ca puii nascuti de una sa ajunga la cealalta si sa-i manance. Oricum sa te pregatesti cu pampersi pentruca in curand vei fi tatic
This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2012 14:05:21
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
totusi sa stii ca mie mi se pare o femela prea tanara. Nu imi dau seama prea bine din video. Pare mai mult o femela in devenire nedezvoltata suficient inca. Dupa pata maronie( si nu numai) poti deosebi femelele de masculi de la o varsta mai frageda. Asta inseamana ca pata poate apare cu cateva luni inainte de a naste prima data. Pentru a naste, pata trebuie sa fie mult mai mare si are o culoare maro inchis pe toata suprafata ei. Stiu ca nerabdarea e mare, dar eu chiar cu riscul de a pierde primii pui as pune-o in acvariul mare si as urmari-o pana apar simtomele descrise specifice nasterii. In felul acesta nu o stresezi inutil, asta in cazul in care nu este matura. Daca sa zicem ca nu prinzi primii pui, macar stii ca femela a ajuns la maturitate si peste o luna, o luna si jumatate, te astepti la urmatorii ei pui. Un simtom in cazul in care ea naste in acvariul mare, este ca toti masculii si nu numai, alearga dupa ea in acvariu incercand sa ii manance puii imediat dupa expulzare. Toata distractia poate dura o ora, doua poate trei. Ca puii sa supravietuiasca in acvariul mare, acesta trebuie sa aiba multe plante, in mod special plutitoare, ca sa aiba unde se ascunde. Bafta !
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
aha wow superb ,niste sfaturii minunate chiar de bagat la cap super mi-ai explicat ceva care pt mine conteaza foarte mult multumesc pentru ca mai sfatuit asa cum ai considerat tu de cuvinta ceea ce pentru mine conteaza enorm de mult sfaturile tale sunt superbe am sa tin minte si totodata asa voi si proceda