Message |
|
Foloseste JBL clynol, sau JBL Crearol daca in cateva zile nu se remediaza problema
|
 |
|
Pe cutia de JBL biotopol plus nu scrie ca vei avea apa tulbure cateva ore/zile ?
|
 |
|
Mai asteapta putin, se va decanta nisipul in suspensie/particulele, sau filtrul le va retine in burete
Presupun ca trebuia sa speli nisipul in cateva ape inainte sa il bagi in acvariu 
|
 |
|
scificuss wrote:Uite asa mai invatam cate ceva .
O intrebare scurta, cumva fenomenul descris mai sus este amplificat in plaja unei temperaturi de 25-28 grade fata de una de 22-25 grade?
Da. Procesele metabolice ale celulelor sunt accelerate la temperaturi apropiate de 30 de grade.
|
 |
|
Cat ai dat pe acvariu si de unde l-ai cumparat ?
|
 |
|
Inseamna ca Biofizica trebuie rescrisa dupa acvaristi experimentati si documentati de pe internet.
Dovedeste-mi ca la o temperatura mai mare scade procentul de oxigen DIZOLVAT in apa (a nu se confunda cu cel din formula H2O-care este cel al apei).
|
 |
|
scificuss wrote:In schimb e o mica problema legata de solubilitatea mica si disocierea mare a gazelor in/din apa la temperatura mai ridicata. Un 25-26 grade e o temperatura potrivita pentru marea majoritatea pestilor. Vorbesc de cei folositi in acvaristica de hobby.
Dimpotriva
Oxigenul ca si dioxidul de carbon disociaza sau se amesteca mai bine printre moleculele de apa la o temperatura mai mare
Explicatia?: La temperatura mare, moleculele de apa se distanteaza, permitand astfel loc liber mult mai mare pentru o2 si co2. astfel intre "n" molecule de apa la o temperatura de "x" grade intra (de exemplu) 1 atom de oxigen, iar la aceleasi "n" molecule de apa, la o temperatura de "x+4 grade" intra 2 atomi de oxigen.
Procentul nu-l stiu cu exactitate, stiu doar ca am studiat treaba asta undeva prin anul 1 de facultate la biofizica.
|
 |
|
ionut12 wrote:nu miroase urat deloc. are un miros placut de aer umed, ca la piscina. pestilor care au ramas le merge bine, nu vad de ce as face experimente cu cresterea temperaturii.
Atunci daca nu miroase urat inseamna ca esti aproape de final cu ciclarea
Pestii care o duc bine or sa-ti traiasca daca ai grija de ei
Pana acum ti-au murit doar pestii "slabi"; fix ca in natura : "cel mai bun traieste, cel mai slab moare!"
Daca tu cresteai temperatura bacteriile se dezvoltau/inmulteau mai rapid; si consumau o cantitate mai mare de Azot, pentru ca le grabesti in felul acesta procesele metabolice 
|
 |
|
ionut12 wrote:apa e foarte bine aerata, sunt 25 de grade in acvariu
Apa din acvariu miroase urat ?
Ce miros are ?
|
 |
|
1.Pune o pompa de aer, sau pune filtrul intern sa iti aereze apa. Bacteriile se dezvolta bine in prezenta oxigenului, nu in lipsa lui.
2.Pentru o ciclare mai rapida, mareste putin temperatura (bacteriile se multiplica mai repede la o temperatura apropiata de 30 de grade) astfel incat sa atingi usor pragul maxim de temperatura pentru pestii ce tolereaza cea mai mica maxima temperatura atinsa. (nu stiu daca m-ai inteles)  )
3.Pietricele din substrat care au o porozitate mare iti ofera un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
Parerea mea ca medic de laborator/bacteriolog
|
 |
|
Si o poza cu actualul meu acvariu in care tin o broasca testoasa, 5 cory albino (parca) si 6 Tetra Rainbow

|
 |
|
Pe aici cineva are vreo pompa de apa de vanzare ?
Tocmai mi-am terminat de construit filtrul extern, momentan il tin in teste sa vad daca are scurgeri, oricum, inainte de toate tin sa multumesc autorului topicului pentru ideea geniala pe care a avut-o.
Urmeaza sa-l vopsesc in verde, si bineinteles il voi pune la un acvariu de 100 L

|
 |
|
Dai filtrul la 50 de lei ?
|
 |
|
Despre clynol de la JBL ce parere aveti ?
e bun ?
Eu am pus in apa din acvariul in care sta broasca si apa nu mai miroase, dar particule in suspensie tot mai sunt ceva ceva
Pareri ?
|
 |
|
stefanp wrote:Mai ziceam intr-un topic de-al tau ca 50 de noeni sunt multi...api 100 plus ceilalti. Desi ti-au zis si ceilalti colegi, iti repet si eu, mai renunta la ei  Acvariul meu e cu 5 cm mai lung si n-am nici pe departe atatia pesti.
Apropo de ce zice vereb despre neoni, sa stii ca sar. Am salvat vreo 3 de pe covor, iar utlimul astazi n-am ajuns in timp util...si totusi si mie imi place mai mult open top si din cate am inteles e mai comod de umblat in acvariu.
Eu cred ca am sa ma interesez de ceva plasa fina sa o pun deasupra...ai putea incerca si tu.
Plasa fina au la bricostore, au foarte multe modele, albe, gri,verzi, albastre etc...
|
 |
|
vereb wrote:Salut,
Bine ai venit, cred ca pina startezi acvariul ar fi bine sa citesti despre cicllarea acvariului ca tostusi vad nelamururi cu privire la schimburile de apa, sa inteleg ca e prima oara cind ai acvariu?
vad ca ti-ai ales habitatul desi nu cred ca te-ai documentat despre ei inde-ajuns  ptr ca ne intrebi de ecosistem, pai la cory,neoni (care din subspecie) nici nu se discuta de malawi, vei face de tip amazonian, plante ?, nu stiu cu ce vei fertiliza si ce lumina vei pune,nu ai mentionat nimic aici la inceput.
nr pestiilor cam mare,te poti opri undeva la max 4o buc
Probabil voi opta pentru ceva amazonian, stiu foarte bine ciclul azotului in apa
mai am un acvariu de 60 L net
Si am mai citit cate ceva de ciclarea lui, si am de gand sa mai citesc pana pun apa in el, deci am timp berechet
In legatura cu lumina: am un neon repti glo5.0 e perfect pentru un habitat de tip tropical/amazonian, dar asta mai tarziu, ca am de gand sa-mi confectionez o lampa suport pentru neon deoarece nu vreau sa-i fac capac acvariului 
|
 |
|
Si mai am o intrebare ptr voi :
Cum trebuie sa decurga schimburile de apa ? 30 % odata pe saptamana ? 20%? 10%? in fiecare zi ? de doua ori pe saptamana ?
|
 |
|
Emimag wrote:Din punctul meu de vedere de ajuns ar fi si 30 neoni + 10 cory. Atat.
120 l e volumul brut sau net al acvariului?
Volumul brut 120 L
Net aprox 100 L
Ai vreo idee ecosistem ? gen: malawi ? amazon ? rain forrest ? etc... ??
As vrea sa fie ceva mai deosebit (ca orice acvarist)
|
 |
|
Emimag wrote:Parerea mea ca intre 50 si 100 de neoni e diferenta mare. 100 de neoni + pestii pe care i-ai mai enumerat sunt prea multi pentru bazinul tau.
Deci 50 ar fi de ajuns ?
|
 |
|
La cererea unor acvaristi mai priceputi de pe aici am hotarat sa-mi fac un topic propriu in care sa scriu toate intrebarile legate de un acvariu nou de 120 L
Dimensiuni: 75x40x40
Sticla: 6 mm
Fundal: Folie albastra
Substrat: nisip de rau, granulatie 1-3 mm
Decor: o buturuga din acryl (momentan)
Filtrare: un filtru extern home made (pentru filtrare biologica; debit 100-150 l/ora; capacitate neta 2L;); si un filtru intern (filtrare mecanica; debit 400-500l/ora) FARA CARBON ACTIV (la cererea experimentatilor)
Incalzitor: 50W
Pad: o placa de polistiren 2 cm
Fauna: aprox 50-100 de neoni; 10 cory; 4-6 ancistrusi
Flora: indecis (as vrea totusi sa incep cu niste plante mai usor de crescut)
Instalatie CO2 : Lipsa
Aerare: filtrul extern se va varsa in cascada pe o buturuga din acryl
Astept cu nerabdare parerile si sugestiile dumneavoastra
Va multumesc.
PS: Acvariul e in stare de uscare (tocmai azi am terminat de lipit sticla)
Asa arata acvariul
[img] http://imageshack.us/photo/my-images/100/dsc00268p.jpg/
|
 |
|