| Message |
|
|
|
Ideea e ca vreau sa scot pietrisul si sa pun acest substrat fertil, dupa care repun pietrisul (apropos, acesta are o granulatie de 3mm) si sa plantez Vallisneria. Acum, dat fiind faptul ca pestii nu am unde sa-i cazez, m-ar interesa daca exista o varianta de substrat care sa nu faca prea mare deranj in sensul sa tulbure apa excesiv etc etc.
In privinta bilelor/stick-uri etc, m-am gandit si la asta, dar as prefera un substrat.....
Multumesc anticipat
|
 |
|
|
|
Buna seara tuturor,
Am in acvariu niste Vallisneria si as dori sa pun niste substrat fertil ca sa se dezvolte mai bine. Ideea e ca nu am unde sa cazez pestii pana la amenajare si in consecinta as avea nevoie de un substrat care sa nu tulbure prea mult apa, din moment ce voi face amenajarea "din mers" - asadar ceva nu foarte "fancy". Exista solutie pentru asa ceva? momentan am pietris natural in acvariu in care am ps niste JBL Klugen Balls (argila imbogatita cu Fe din cate am citit).
Multumesc anticipat tuturor
|
 |
|
|
|
CO2 optimat nu cred ca o sa-si faca treaba prea bine la inaltimea acvariului - presiunea colanei de apa este mica, in consecinta dizolvarea CO2 este redusa (oricum, pentru un acvariu plantat este insuficient sistemul)
|
 |
|
|
|
Mda, probabil ai fost mai norocos. Eu am in acvariu 10 Pomacea dar nu prea s-au indemnat la mucegaiul respectiv....oricum, le-am mai taiat cat sa incapa intr-o galeata (din pacate singura solutie disponibila) si acum sunt in tratament
|
 |
|
|
@Cosmin - asta e problema la mine, ca nu pot sa o fierb  . Cred ca in principiu nu prea conteaza ce fel de lemn este, odata fiert problema se rezolva/amelioreaza vizibil.
@Narcis - multumesc de raspuns, daca nu e problema cu deciclarea o sa-i dau bice si-l umplu. In privinta fiertului....sa vad ce pot face
|
 |
|
|
[quote=Sorin3030]Nu ma prea pricep la mancatorii de alge,dar poti sa te gandesti la ce a spus Severus,e mult mai priceput la specii decat mine.Chiar o sa vad si eu de cativa Otocinclus,poate s-ar integra si la mine[/quote]
In cazul asta, sa-ti faci un stoc serios de morcovi
O simpla observatie personala, am in acavariu 3 puiuti de Ancistrus si vad ca nu se prea inghesuie la mancat alge....intr-adevar, din cate am citit, Otto ar fi mai indicati (am avut si SAE si am fost multumit de prestatie, dar cand s-au facut mari se fugareau ca nebunii prin acvariu si am renuntat la ei)
|
 |
|
|
azi am golit aproximativ 2/3 din apa din acvariu (80 litri) si ma pregatesc sa-l umplu cu cca 50 litri astazi si eventual luni restul (ma gandesc sa nu fortez nota si sa-l deciclez  )
cat priveste lemnul, asa cum am spus l-am pus in cada cu apa calda si l-am lasat peste noapte. Ce am observat este ca apa are o tenta maronie, de asemenea pe pereti s-a depus o...mazga maronie, deci...sa-mi fie invatare de minte  . O sa repet figura si-n seara asta si inca vreo trei-patru zile si vad daca se imbunatateste situatia cu ele. Ideea e ca mi-ar parea rau sa le arunc, im plac foarte mult cum dau in acvariu
|
 |
|
|
|
multumesc tuturor pentru sfaturi, o sa revin cu noutati pe masura ce ele apar.
|
 |
|
|
|
am scos lemnul si l-am pus in cada cu apa fierbinte. Intr-adevar, problema era lemnul, dat fiind faptul ca acum nu se mai simte mirosul atat de pregnant.
oare daca oxigenez apa ar fi un beneficiu ca sa dispara complet si repede mirosul?
|
 |
|
|
lemnul a fost luat drept decor pentru acvarii, din putina germana pe care o stiu asa scria pe eticheta atasata.
acum, o sa ma intorc la vechea problema - nu am recipient atat de mare ca sa fierb lemnul. Asadar, m-am gandit sa-l bag in cada si sa pun apa calda/fierbinte peste el, sa-l las asa peste noapte/zi si sa repet figura aproximativ 3 zile (mai mult....cred ca mi le face sotia guler  ). Poate fi de-ajuns? sau trebuie mai mult.............
sa pun oare si sare in apa?
|
 |
|
|
am scos unul dintre decoruri si l-am inspectat, sunt aproape 100% sigur ca mirosul este de-acolo. Parametrii apei sunt OK (conform unor teste JBL 6 in 1......bine, ceva orientativ).
Acum, in privinta mucusului, nu prea vad melcii ca se-nghesuie sa-l manance (am 10 pomacea), probabil ca aceasta specie de lemn este mai......kinky
Daca ma hotarasc sa scot lemnul pentru o noua incercare de prelucrare, rezista moss-ul cca 1 saptamana asa.....in aer (adica liber in apa......)
|
 |
|
|
Buna ziua tuturor,
va supun atentiei o problema pe care o am cu moss-ul din acvariu. Asadar, am niste moss (Christmass, Phoenix si Flame) atasat pe decor lemn luat din Hornbach (Desert wood - decor bogat ramficat). Din pacate datorita dimensiunilor nu am reusit sa fierb acest decor, l-am tinut 3 zile in apa cat mai fierbinte si lasat peste noapte in ea. In urma cu doua saptamani am observat ceva albicios (un alb sidefiu), initial am suspectat ca sunt secretii ale lemnului datorate tratamentului incomplet al acestuia (de altfel, in momentul de fata sunt nevoit sa tin capacul deschis, in caz contrat apare un miros intepator....deci nu este exclus sa fie si acesta un factor). Totusi, de cateva zile, aceste "secretii" sunt localizate doar la nivelul moss-ului, asadar m-am gandit sa nu fie vorba de ceva alge / mucegai  .
S-a mai confruntat cineva cu acest aspect? care ar fi solutia?
Multumesc anticipat tuturor.
Am uitat sa precizez - mai am in acvariu niste Microsorium si Valissneria care nu au aceasta problema..........sa fie deci lemnul?
|
 |
|
|
|
am rezolvat, multumesc frumos pentru gazduire
|
 |
|
|
|
multumesc Severus, acum am gasit si eu pe net
|
 |
|
|
|
lampa minim 2X15W lungime 60cm sau 2X24W lungime 100cm.
mai am nevoie si de 1-2 litri de substrat fertil
Astept oferte pe pm. Multumesc
|
 |
|
|
|
ce lungime are lampa? se da separat? la ce pret?
Multumesc
|
 |
|
|
|
Am rezolvat, pestii si-au gasit o noua casa chiar mai spatioasa. Se poate inchide, multumesc pentru gazduire
|
 |
|
|
|
Rezervati pana maine
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns, cred ca mi-am dat seama ce si cum.
Mai am trei care doresc sa-i donez, am deschis un topic la rubrica respectiva daca-i vrea cineva
|
 |
|
|
Buna tuturor,
am si eu o intrebare, azi am observat ca mi s-a ales o pereche de scalari care au inceput sa depuna. Acum, deoarece nu sunt complet maturi, nu observ nici un dimorfism sexual la ei, totusi unul dintre ei (suspectez femela) are acum la depunere o......excrescenta tubulara in zona ventrala (  scuze de termeni). Poate cineva sa ma ajute cu sexarea?
Multumesc anticipat
|
 |
|
|