[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MishuM
Forum Index » Profile for MishuM » Messages posted by MishuM
Buna ziua tuturor si bine v-am regasit.

Asa cum probabil v-am obisnuit , va supun atentiei una dintre dilemele pe care le am ca novice in acest domeniu. Mai exact, am identificat pe piata un distribuitor pentru produsele Tropica (produsul Tropica Plant Nutrition + Liquid) si dupa o cautare pe internet am ajuns la concluzia ca probabil este una dintre firmele consacrate in acest domeniu. Totusi, inainte de a face pasul spre achizitionarea acesteia, doresc sa va intreb si pe Dvs daca in practica se confirma superioritatea produsului si daca se merita sa "dezlantui" vantul schimbarii.

Mentionez ca in momentul de fata utilizez Easy Life Pro Fito in combinatie cu Easy Carbo si plantele pe care le detin sunt in marea majoritate Microsorum si Bolbitis, alaturi de Ceratopteris si zambila de apa.

Multumesc anticipat tuturor pentru sfaturi
Ma intereseaza pe mine Bolbitis, am trimis si pm, multumesc
M-ar interesa daca mai ai niste Riccia, vreau sa fac un gazon sau ceva de genul......
M-ar interesa si pe mine Bolbitis, daca mai este de actualitate. Imi permit sa las un nr. de telefon 0744635374. Multumesc anticipat
Din cate stiu, acest model de filtru la care te referi (sump) este destul de pretentios...nu cred ca este indicat pentru noi, incepatorii.... . Sfatul meu este sa renunti la el si sa achizitionezi un filtru din comert - intern sau mai bine extern (acesta este mai scump, dar in final merita banii). Vezi ce-ti convine de la MP, Tetra, JBL etc (eu as merge pe MP......). MARE GRIJA, este poate cea mai importanta piesa din acvariu!!!!
Bine v-am regasit stimati acvaristi.

Cu permisiunea Dumneavoastra, va supun atentiei o dilema pe care o am cu privire la sistemele de CO2. Mai exact, ma gandesc sa achizitionez un astfel de sistem (cel home made iese din discutie......pot sa spun cu mana pe inima ca nu mi-a iesit niciodata ce mi-am propus in acest domeniu, asa ca m-am hotarat sa nu mai experimentez ). Am cautat pe internet o solutie cat mai OK si binenteles cat mai ieftina si m-am decis pentru sistemul Tetra CO2 Optimat (este undeva la 60 RON tot sistemul....). Idea este daca a mai folosit cineva astfel de sistem si daca merita incercat. Mentionez ca am un acvariu de 63 litri (set complet de la Hornbach - Aqua Pro de la MP - deci se inscrie in cerintele de la Tetra, referitor la capacitatea acvariului - sub 100 litri) si ca plante Java Fern atasata pe un covor de lemn (aschii de lemn de mangrove din comert). Totodata, ca fertilzanti folosesc Plantamin tot de la Tetra si Easy Carbo.

Cea de-a doua rugaminte la Dvs este sa-mi recomandati un neon care sa favorizeze cresterea plantelor si binenteles sa fie compatibil cu acvariul pe care-l detin. Am cautat si am gasit ceva de la Osram (proflora sau cam asa ceva), dar din nou apelez la Dvs pentru sfaturi/recomandari (in principiu, din cate am citit, plantele din acvariul meu nu ar fi chiar pretentioase, dar.....). Apropos, am citit ca se recomanda ca neonul sa fie schimbat anual?!?!

Si in final, poate cineva sa-mi spuna daca se gasesc in comert folii de fundal reflectorizante (ceva gen oglinda) pentru o mai buna uniformizare a luminii in acvariu...

Multumesc anticipat
Din cate am citit, pentru toate solutiile de alge pe care le-am utilzat, se recomanda oxigenarea din abundenta a acvariului pana la rezolvarea problemelor. Oricum, din experienta mea, alaturi de solutiile pentru alge (momentan folosesc Algizit) am apelat si la oxigenarea din abundenta si am fost multumit de rezultate.
Eu sunt de parere ca era in care se intrebuintau asemenea artificii (sare, zahar etc) este demult apusa, din copilarie nu am mai facut asa ceva (si aici ma refer doar la sare, de zahar nu am auzit niciodata ca s-ar intrebuinta). In ziua de azi, exista o paleta extrem de larga de solutii, incat nu vad de ce s-ar mai merge.....babeste. Oricum, dupa parerea mea, i-as recomanda lui x-man sa renunte la toti pestii pe care-i detine (donatie, cazare temporara la un prieten etc), sa achizitioneze TOATA aparatura necesara, sa cicleze corespunzator acvariul si abia dupa-aceea sa se gandeasca la pestii pe care-i poate introduce. Intre timp.....DOCUMENTARE
Din punctul meu de vedere, sustin parerile pentru achizitionarea unui fundal monocrom, de culoare inchisa (negru, albastru etc). Este singura solutie de care am fost multumit - si eu, ca si tine, am un acvariu de capacitate redusa (60 litri) si intr-adevar un fundal 3D (home made sau cumparat) ocupa muuuult prea mult spatiu
http://www.youtube.com/watch?v=9li_IZ3VG0M&feature=related

Am gasit acest link pentru a explica mai bine ideea de compartimentare. Binenteles, asa cum am amintit, eu doresc cel mult 3 compartimente pentru masculi (6 cate sunt prezentate mi se par cam mici, chiar si pentru un betta). Mai mult, doresc ca aceasta compartimentare sa nu fie permanenta (peretii interni/ansamblul sa poata fi inlaturat) si nu agreez nici solutia aleasa pentru circuitul apei (mi se pare nefezabila) - raman la ideea cu pereti din material plastic, gauriti corespunzator. Ideea e....CINE MA POATE AJUTA????
M-am gandit si eu la solutia cu taiatul intr-un colt....ideea e ca, fiind 4 compartimente, consider ca ar fi mai bine cu gauri (cca 10/perete transversal si 20-25 pentru peretele longitudinal din fundal, cu un diametru de 3-5mm) amplasate cat mai uniform pe suprafata peretilor, pentru un circuit mai bun al apei - nu de alta, dar mi-e frica sa nu ma trezesc cu o invazie de alge....
Revin cu mai multe amanunte ale vajnicului proiect: dimensiuni acvariu (masurate in interior) L X l X h = 59 X 29 X 30cm. M-am gandit sa impart lungimea totala folosind 2 pereti transversali si de asemenea sa reduc latimea celor 3 spatii printr-un perete longitudinal amplasat in spate, astfel incat se vor crea 4 spatii: 3 amplasate frontal, cu dimensiuni de cca L X l = 19 (59 impartit la 3, plus grosime pereti interni si ceva toleranta) X 20cm si unul in fundal, cu dimensiuni de cca L X l = 59 X 8cm. Asadar, peretii interni transversali vor fi lipiti de peretele longitudinal din fundal si tot ansamblul va putea fi scos la nevoie. In compartimentul din spate va fi amplasat filtrul intern al acvariului si eventual 2-3 femele betta, in timp ce compartimentele frontale vor caza cate un mascul. Acum, ca sa fie treaba si mai incurcata, ma gandeam ca acesti pereti separatori sa beneficieze de spatii perforate pentru a asigura un circuit al apei cat mai adecvat si, asa cum ati amintit, sa fie mat/colorat pentru a nu stresa masculii. Ca material, am citit ca s-ar putea realiza din ceva material plastic (mat si care sa suporte perforarea/gaurirea).

Hmmmm, cred ca v-am inebunit..........
Nu ma poate ajuta nimeni? m-am gandit sa ma duc la un magazin din cartier specializat in geamuri si oglinzi, care zice-se ca face si acvarii, dar nu prea am incredere....silicon, geam, manopera etc.
Salutare tuturor. Revin cu o noua nascocire de-a mea si anume ma intereseaza daca poate cineva sa-mi spuna de unde as putea sa cumpar/comand un sistem de compartimentare interna acvariu. Am un acvariu MP mai mic, de 63 litri si as dori sa cazez in el 2-3 masculi Betta.

Multumesc anticipat pentru sugestii
Multumesc pentru aprecieri dexlink si te asigur de reciprocitate. Poate pe viitor o sa ai posibilitatea de a posta ceva poze cu micutzii
Cei 4 scalari au plecat catre dexlink.

Multumesc de gazduire. Se oate inchide
Scalarii au fost rezervati pana maine de "dexlink"
URGENT donez 4 scalari - 1 scalar voalat argintiu, 1 varianta clasica si 2 varianta koi (portocaliu, negru, argintiu) posesorilor de acvarii de dimensiuni corespunzatoare. Din pacate, oferta este valabila NUMAI pana miercuri dupa amiaza, dupa care, in cazul in care nu sunt doritori, vor fi predati la un pet-shop. Pestii sunt perfect sanatosi, din nefericire pentru mine dimensiunile la care au ajuns sunt peste capacitatile acvariului meu de 63 litri. Tel 0744635374, zona de livrare 13 Septembrie (Monitorul Oficial), dupa orele 15:30-16.
Buna Irinuk si bine ai venit. Dupa ce am vazut post-ul tau m-am gandit ca ar fi bine sa-ti scriu fiind unul dintre cei care s-au apucat de acvaristica in imprejurari asemanatoare. Asadar, ca sa te scutesc de experientele deloc placute prin care am trecut, sfatul meu este ca, pentru inceput, SA SCOTI TOTI PESTII din acvariu si eventual sa-i donezi/schimbi cu plante - personal folosesc Jawa Fern si Jawa Moss atasate pe lemn de mangrove (luat din orice pet-shop sau mai bine de pe forum, ca de altfel si plantele). Asa cum s-a mentionat, acvariul tau are nevoie de ciclare, proces care dureaza cca 1-2 saptamani (sfat - foloseste culturi bacteriene speciale), timp in care poti lejer sa te documentezi cu privire la specii de pesti, numar, compatibilitati etc etc. De asemenea, sustin cu tarie eliminarea din acvariu a plantelor/decorurilor artificiale......pana la urma cred ca-ti doresti sa creezi un colt de habitat acvatic acolo .......In concluzie, RENUNTA LA ORICE COMPROMIS SI VEI AVEA REZULTATE PE MASURA.

Forum Index » Profile for MishuM » Messages posted by MishuM
Go to: