[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MishuM
Forum Index » Profile for MishuM » Messages posted by MishuM
Rezervati pentru Aryna pana sambata seara
Salut,

Asa cum spune si titlul, m-am apucat de curatenie si am de donat 2 Cory (albino si panda), 1 Chinese Loach (nu stiu exact denumirea), ceva Microsorium, Ceratopteris etc.
Oferta valabila pentru acest week-end si doar pentru Bucuresti.

OK, multumesc mult de tot pentru sfaturi.
Hmmmm, deci o bomba nu tine o luna? Merita oare sa incerc reteta de la JBL (ei sustin ca dureaza 40 zile......)
Stiu ca suna cam aiurea, dar mai bine ma fac de ras decat sa fac vreo boacana.....filtrul de tigara/vata le introduc pe furtunul de CO2, nu-i asa? daca da, trebuie sa fie indesat acolo? (in sensul micsorarii porozitatii materialului.....).

Cu ce frecventa se schimba filtrul? sau rezista cca 1-2luni (pe toata durata de viata a bombei)
Buna ziua,

O intrebare am si eu legat de numaratorul de bule. M-am hotarat sa fac un sistem Home Made de CO2 - o bomba, ca sa fiu mai exact. Am achizitionat furtun, valva antiretur si o piatra pentru eliberare sub forma de bule mici (genereaza bule cu un diametru de cca 1mm).
Acum, analizand problema, am si eu cateva intrebari:
1. Acest sistem genereaza CO2 prin fermentare, asadar producere primara de alcool, situatie in care conectarea directa a reactorului la acvariu poate duce la eliberarea vaporilor de alcool in apa?
2. Numaratorul de bule, pe langa functia sa primara, are si rolul de a solubiliza vaporii de alcool in acest recipient? Daca da, trebuie schimbata apa? Cu ce frecventa?
Inca o data, mii de multumiri.
Pardon......adaos de gelatina
Multumim pentru precizari, sunt intr-adevar binevenite. O rugaminte: daca se poate furniza reteta cu adaos de drojdie......
Am lasat pm pentru endleri. Multumesc
Nu stiu sa-ti spun, probabil cu reteta clasica se genereaza o cantitate mai mare de CO2 in prima faza. Totusi, asa cum am citit, difuzorul taifun e cam puturos, asa incat probabil ca nu va putea sustine pentru o perioada de timp rezonabila aportul adecvat de CO2.

PS. in prima faza si eu as fi inclinat spre JBL (poate ca e o firma mai........consacrata), dar, repet, difuzorul de la Ferplast pare mai eficient.

Oricum, asa cum am precizat si la mine acest aspect este la faza de preachizitie, poate ne poate lamuri mai bine cineva care are si stie plusurile si minusurile....cu toate ca la topicul meu marea majoritate au optat pentru Ferplast.

Succes
Cred ca o sa merg pe cel de la Ferplast (varianta classic). Pare mai buna varianta de solubilizare CO2 si din cate am mai citit reactorul de la JBL este cam puturos (probabil ingredientele......). Oricum, asa cum am scris, nu-ti recomand varianta de la Tetra (CO2 Optimat), la mine nu a dat rezultate nici dupa 2 luni.
Vezi mai jos, la topicul "Alegere sistem CO2" deschis de mine
Referitor la "apele limpezi" pe care vrei sa le ai, parerea mea este ca ai cam multi pesti pentru un acvariu de 40L. Asa cum am citit pe acest forum, cei mai experimentati recomanda apelarea cat mai rara la solutiile comerciale de "cosmetizare" inclusiv pentru apele limpezi, asa ca-ti recomand sa mai reduci din numarul de pesti pana obtii un echilibru natural.

Referitor la plante, eu am apelat la ReBella (sectiunea vanzari), acolo vai gasi plante de calitate si ti se vor da sfaturi utile/pertinente despre ingrijire si specii adecvate acvariului tau
Salut. Si eu am aceiasi dilema ca si tine. Poti sa citesti discutiile de pe topicul deschis de mine de curand http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19315.page.

Sper ca-ti va fi de folos
Cred ca ar fi corect sa mentionez ca folosesc de asemenea fertilizanti si anume Easy Life Profito si Easy Carbo............asta ca sa se inteleaga ca totusi nu mizez totul pe o singura carte (CO2)
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, cred ca pana la urma o sa raman la varianta Ferplast pe principiul bomba (este cat de cat OK ca pret, sper sa ma descurc si cu prepararea mediilor......). Acum, in ceea ce priveste productia de CO2, intr-o astfel de varianta aceasta va fi continua si din cate am citit nu se recomanda suplimentarea cu dioxid pe timpul noptii, cand nu se realizeaza fotosinteza. Stiu ca pare stupid, dar am zis ca mai bine sa intreb: dezafectez circuitul sau reduc frecventa bulelor din numarator la un minim.....si cam care ar fi minumul. O sa tin cont si de sfatul lui Naitsirc (recipienti in serie), eventual dupa ce mai capat experienta o sa adaptez din mers.

Multumiri inca o data xeroxclona pentru toate variantele propuse. Acum, ca sa fiu sincer, referitor la sistemul Optimat de la Tetra, am incercat asa ceva dar mi se pare TOTAL neconvingator, dupa 2 luni de zile nu am observat nici o diferenta......din aceasta cauza am decis sa trec la un sistem incercat si testat de marea majoritate, poate poate va merge si la mine.

Multumesc de asemenea Humbert pentru sfat, dar cred ca o sa fac un efort sa cumpar totusi jucarioara de la Ferplast....nu sunt un mare mester si cred ca-mi vor fi utile accesoriile gen difuzor, numarator, valva etc.
Pfuuu, m-am uitat la preturile pentru Ferplast Kit Co2 Energy Profesional si cel pentru butelia de la bixy (multumesc xeroxclona) si cred ca deja sar un pic cam mult din bugetul prevazut. Ideea e ca, la acvariul meu amarat de 63 litri nu stiu daca merita investitia - nu am decat niste Microsorum si niste Bolbitis, nu tintesc performante deosebite dar as fi vrut ceva decent.....

Scuze Humbert, xeroxclona mi-a recomandat kit-ul profesional de la ferplast, cel pe baza de fermentatie este kit-ul clasic.
OK, deci sa-nteleg ca ar fi recomandat sa achizitionez Ferplast Kit Co2 Energy Profesional si de asemenea o butelie de CO2 de dimensiuni cat mai mari (sau cat mai mari). In rest, mai trebuie sa cumpar alte componente? Referitor la buteliile de CO2, acestea se gasesc in magazinele cu profil acvaristic sau tre' sa caut in alta parte?

Multumesc tuturor pentru ajutor
Din cate am citit e ffff greu sa diferentiezi cele doua sexe, asa incat ar fi bine sa ai in acvariu 4-6 exemplare. Eu am avut 8 exemplare intr-un acvariu de 80 litri si nu au patit nimic, erau chiar OK
Buna ziua,

M-am hotarat sa achizitionez un sistem de CO2 pentru acvariul meu MP Aqua Pro de 63 litri si, dupa documentari pe net, am ajuns la 2 variante acceptabile ca pret si sper performanta :

Kit CO2 Ferplast Energy Classic
Unul dintre cele mai avansate sisteme pentru producerea de bio-CO2, cu o productie lunara semnificativa. Kitul include:
• reactor activ cu pompa inclusa
• recipient pentru producere CO2
• numarator de bule
• valva antiretur
• tub de silicon
• cheie de reglaj
• ingredientele A, B si C pentru generare CO2
Kitul se monteaza usor si se poate folosi in cateva ore.

Kit generare CO2 JBL Proflora eco bio160
Sistem biologic de generare CO2.

• Asigura dioxid de carbon timp de 40 de zile pentru acvarii de 50-160 L.
• Ofera un succes vizibil in cresterea plantelor, in acelasi timp limitand aparitia algelor.
• Usor de instalat. Va fi gata de utilizare în câteva minute.
• Contine containerul de preparare, componentele bio, 2 m de furtun negru special pentru CO2, ventuze si difuzor taifun.
• Containerele si componentele bio de schimb pot fi achizitionate ulterior separat.

Din cate am vazut, ambele variante se bazeaza pe producerea de CO2 prin fermentare - asadar tehnologia este aceiasi ceea ce nu stiu si poate ma puteti ajuta cu pareri este cat de eficiente sunt sistemele de solubilizare a CO2 in apa.

Multumesc tuturor

Forum Index » Profile for MishuM » Messages posted by MishuM
Go to: