| Message |
|
|
|
Multumesc mult pentru donatii, nisipul si plantele au ajuns la mine. Mult succes cu noul proiect
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor,
Am convins o prietena sa faca un pustiu de bine la un scalar si sa nu-l mai tina (adult fiind) in 15 litri asa ca trebuie sa scap de locuitorii actuali care nu sunt compatibili, adica masculii de guppy (cca 6 la numar, diverse culori).
Melcii sunt tineri (cca 1cm) crescuti cu mancare de pesti, morcov si dovlecel
Mesajele le astept pe pm incepand de vineri (maine nu sunt in principiu disponibil)
|
 |
|
|
|
sunt interest de achizitionarea unui numar de cca 10-15 masculi guppy preferabil varietatea "Moscow". Nu sunt pretentios, vreau sa-i achizitionez pentru a anima un pic acvariul. Ca si colorit ceva de genul negru, albastru, galben, rosu, alb? etc (as prefera culori individuale, nu mix).
Multumesc anticipat si astept pm
|
 |
|
|
|
Va multumesc tuturor pentru ajutor, o sa ma duc azi sa rezolv problema.
|
 |
|
|
Buna seara tuturor
Am si eu o problema cu melcii pomacea, mai exact cu cochiliile acestora. Vara aceasta s-au inmultit considerabil (peste 100 pui, intre timp am mai donat din ei...) si am constatat de ceva timp ca la adulti au inceput sa albeasca si ulterior sa se fisureze cochiliile. Banuiesc ca problema este lipsa de saruri din apa (calciu probabil) si, avand in vedere numarul mare al acestora am hotarat sa suplimentez aportul acestora.
Intrebarea este.....exista asa ceva (supliment de saruri) in comert? ceva gen supliment mineral pentru creveti de exemplu?
Multumesc anticipat tuturor pentru pareri/raspunsuri
|
 |
|
|
|
Guppy au plecat, ma raman Pomacea (cca 20-30) si Vallisneria (7-10 tufe tinere)
|
 |
|
|
donez in acest week-end pui Pomacea, Vallisneria si Guppy (colorit preponderant rosu). Pentru cei interesati 0744635374 Mihai, zona Panduri-Monitorul Oficial cu rugamintea de a aduce si un recipient pentru transport (nu am identificat nimic adecvat prin casa  )
|
 |
|
|
|
Pestii si-au gasit un noua casa, multumesc pentru gazduire.
Se poate inchide
|
 |
|
|
Pentru cei interesati, detaliile au fost expuse la rubrica schimburi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25281.page.
Reiterez rugamintea ca doritorii sa posede acvariu corespunzator si, asa cum am vazut intr-un alt post de la aceasta rubrica, sa posede o activitate minima pe acest forum (cerinta ce o consider extrem de decenta).
Multumesc si astept raspunsuri de la doritori pe pm.
P.S. ancistrusii din rubrica schimburi nu sunt pentru donat.
|
 |
|
|
OK, ideea e ca ai suficienti pesti, poate un pic cam multi dupa mine dar in fine, sa mai iei altii doar pentru algele astea eu zic.... mai bine nu. Cory nu rezolva sigur problema, SAE ti-am expus parerea mea, otto nu am avut. Din experienta mea curatirea periodica e sfanta. Mai poti incerca EasyCarbo, poate le mai taie din elan 
|
 |
|
|
|
Daca se formeaza ceva puncte in decurs de 1-2 saptamani atunci e sa zic normal, un magnet de curatat/burete etc eezolva problema. Cat priveste SAE, intr-adevar cei tineri sunt mult mai harnici. Problema e ca se maresc destul de repede si devin extrem de teritoriali, ceea ce la dimensiunile acvariului tau inseamna razboi total....asadar consider ca este o rezolvare de moment a problemei si nu o solutie viabila
|
 |
|
|
|
Asadar, doresc sa schimb o pereche tanara de scalari in principiu cu neoni sau vivipari. Fac mentiunea ca masculul are un ochi cu probleme (probabil dintr-o altercatie) dar este perfect sanatos. Masculul este varianta Koi iar femela portocaliu cu putin negru. Pentru cine doreste mai am si doi Ancistrus albino.
Astept oferte pe pm.
Oferta valabila DOAR pentru cei cu acvarii corespunzatoare.
|
 |
|
|
|
Multumesc inca o data tuturor pentru sfaturi, am oprit procesul de fierbere, o sa-l mai las in apa pana maine si apoi il bag in acvariu. Daca dupa 2 zile e totul in regula pun Microsorium pe el si gata aventura.
|
 |
|
|
Help me OviWan, you're my only hope  . Multumesc de informatii, am fiert la el 3 ore pana acum si pot sa spun ca apa e tot maro.......mai dau un clocot-doua si apoi in apa pana-n week-end
|
 |
|
|
@ Severus - am rezholvat  ))))
|
 |
|
|
Hmmmm, stiam eu (ca nu m-am tampit.....inca). Deja este la fiert, si, DA Severus, e ...... maro situatia (de la tanin, fireste  ). Multumesc Dragos, stiu ca trebuie rabdare si tigari pana sa-l pot instala, da' nici Microsorium stiu ca nu se grabeste, asa ca nu-mi fac probleme ca se transforma intr-o tufa gigant  .
|
 |
|
|
Salutare tuturor,
Azi am fost pe langa un pet-shop cunoscut din Drumul Taberei si binenteles ca nu m-am putut abtine sa nu intru sa-mi clatesc ochii. OK, ca multi dintre voi, gandind la rece, am constientizat ca nu-mi mai trebuie NIMIC in acvariu, totul este relativ OK...sau ma rog...stabilizat. Si totusi  , mi s-a agatat de mana un mopani si-un Microsorium, asa ca ce era sa fac, le-am luat. Acum ca am ajuns acasa, ca niciodata am citit si eu eticheta, unde scrie ceva de genul.......poate contine tanin care nu este daunator pentru pesti, plante, poate colora apa dar nu-i bai etc etc eventual pot sa-l tin in apa cateva zile DAR NU se fierbe. Hmmm, de-aici si dilema, eu toate lemnele din acvariu (mangrove ce-i drept) le-am fiert de le-au iesit....ochii (si mie, ce-i drept :eek  , dar acum, pus in fata faptului, intreb si eu ca sa nu gresesc.....Cum sa procedez?? Ma gandesc ca nu are cu ce sa-i dauneze o fiertura zdravana, in sensul ca nu se vor indrepta nodurile ca parul cu placa  .
Asadar, ca de obicei, intreb pe cei care detin astfel de lemn, ce e de facut? Momentan este in......pending, in sensul ca l-am bagat in oala cu apa si astept parerile voastre.
Multumesc tuturor si astept cumintel pareri
|
 |
|
|
|
Din cate am citit (am vrut si eu gurami) cred ca cei mai indicati ar fi cei perlati (Trichogaster Leeri), au un comportament mai adecvat intr-un acvariu fata de gurami albastru. Cat priveste Pomacea, am si eu cativa si sunt multumit de ei (inclusiv ca beneficiu estetic). Recomand totusi si niste melci de substrat, sunt mai eficienti pentru resturi decat pomacea
|
 |
|
|
|
Deci, vreau sa schimb o pereche scalari (femela portocaliu, masculul koi) cu neoni sau guppy. Ideea e ca s-au facut cam mari, au inceput sa depuna si nu prea mai au loc la mine in acvariu. Fac mentiunea ca masculul a pierdut unul dintre ochi, dar este perfect sanatos. Cei interesati pm
|
 |
|
|
|
O parere legata de filtrul extern intr-un bazin neplantat - personal m-as uita foooarte atent la capacitatea canistrei (si aici imi permit sa contrazic afirmatia colegului svlmarin, la un astfel de setup-fara plante- filtrarea biologica si implicit chimica se realizeaza exclusiv in canistra filtrului, asadar...cu cat mai mare canistra cu atat o suprafata de filtrare mai mare respectiv un acvariu echilibrat). Cat despre filtrarea mecanica, daca ai si-un filtru intern, ai rezolvat problema. Asadar, cred ca unul din criteriile foarte importante pentru cazul tau trebuie sa fie capacitatea canistrei
|
 |
|
|