| Message |
|
|
|
Cumpar lampa pentru acvariu lungime 100cm, preferebil cu 2 neoane circuite independente. Rog oferte pe pm
|
 |
|
|
|
Asadar, ma intereseaza sa schim un capac acvariu Aquatlantis 100/30cm cu lampa lungime 100cm iluminat undeva in jur de 35-50W + diferenta. Astept oferte pe pm
|
 |
|
|
Buna si bine ai venit. Frumos acvariul, nu prea arati a incepator.....  .
|
 |
|
|
|
Nu trebuie ciclat acvariul pentru broscute, dar cred ca ar fi bine ca materialul filtrant sa beneficieze de acest tratament, altfel nu are cine sa se ocupe de azot.....
|
 |
|
|
|
Cumpar lampa acvariu minim 30-35W, suporti reglabili pentru acvarii cu lungimea cuprinsa intre 80 si 100cm. Astept oferte pe pm
Daca cineva este interesat, pot sa ofer un capac Aquael 100/30cm plus diferenta (neon de 70cm Hagen AquaGlo vechime cca 2 luni)
|
 |
|
|
Plante + carasi.....din cate stiu cam greu. Nu am avut carasei, dar parca Microsorium ar fi o varianta. O parere vis a vis de aparatura din acvariu - incearca sa le organizezi undeva intr-un colt pe toate, cam strica imaginea (plus ca poate asa reusesti sa le maschezi cumva mai bine).
Overall mi se pare un acvariu cu un aspect mult prea artificial si cred ca va trebui sa decizi (macar acum in ceasul al 12-lea  ) - carasi sau acvariu cu plante (plantat e un termen mai pretentios......fara suparare).
|
 |
|
|
|
O s-o iau un pic inainte....in legatura cu pestii, parerea mea ca nu ai prea multe alternative in 20litri brut (sa zicem 18 net). Cred ca cel mai bine ar fi sa te gandesti la niste creveti, eventual ceva Boraras si cam atat. Sau poate un mascul Betta......
C aplante, mergi pe ceva easy, gen Vallisneria in spate si niste moss pe ceva lemn
|
 |
|
|
|
imi amintesc ca le-au placut tabletele (pentru sanitari) de la Tetra....nu mai stiu cum se numeau, aveau o forma usor bombata si se faramitau usor dupa 2-3 minute in apa, ceva de culoare inchisa (probabil ceva cu spirulina). ATENTIE - nu cele multicolore (tot de la Tetra, care sunt aplatizate si destul de dure).
|
 |
|
|
|
Salut Severus. Nu cred ca sunt in masura sa dau sfaturi, dar pot sa spun ca am avut doua exemplare cumparate din pet-shop. Unul a avut aceiasi problema in exact aceiasi locatie presupun ca de la filtrul intern pe care-l aveam la acea vreme (era locul lui preferat de hranire), dar si-a revenit fara probleme si a trait mult si bine (vreo trei ani dupa care l-am donat). Deci.....cred ca va fi OK
|
 |
|
|
Vad ca armonia a revenit in familie, acum am ajuns acasa si se pare ca s-au inteles cumva sa-si salveze mariajul  .
Interesant este ca acum icrele au codita si au inceput sa miste si sa se desprinda de pe frunza de Microsorium pe care erau atasate, asa ca parintii au ocumatie full time. Apropos, ca sa nu mai deschid alt topic, cam dupa cat timp eclozeaza icrele la Scalari? pot sa las puietul cu parintii?
|
 |
|
|
Am o pereche de scalari de dimensiuni medii, recent aleasa, pana acum a depus de doua ori.
Acum, de la inceput vreau sa mentionez faptul ca nu ma intereseaza sa obtin pui de la ei, am un acvariu de 120litri brut care ar deveni total neincapator pentru toti.
Ideea e ca acum 2-3 zile au depus pentru a doua oara, icrele au ramas cu ei in acvariu si vad ca femela se ingrijeste destul de bine de ele (le inlatura pe cele alb-sidefii - din cate am inteles cele nefecundate/mucegaite?), la fel si masculul (alearga toata ziua cei 3 ancistrusi cu care coabiteaza).
Azi dimineata am constatat insa ca se bateau.......ca chiorii, acum vad ca femela il alearga pe bietul mascul de-l zapaceste
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat/o solutie? oare daca scot icrele se mai calmeaza spiritele?
MNultumesc anticipat
|
 |
|
|
|
In privinta echipamentelor de acvariu, alegerea lor este puternic influentata de pestii la care o sa te hotarasti sa-i ai. Daca e vorba de ciclide, atunci filtrarea trebuie sa fie una de exceptie, binenteles bazata pe filtre externe cu o putere adecvata si nu in ulimul rand cu un volum al canistrei extrem de generos, in plus stiu ca e nevoie de un sump. Daca va fi vorba de un acvariu plantat, atunci trebuie lucrat un pic la iluminare, fertilizare etc.
Asadar, in functie de pesti, vom putea sa-ti dam mai multe sfaturi
|
 |
|
|
|
Am rezolvat, multumesc colegului Oase pentru pont. Se poate inchide, multumesc pentru gazduire
|
 |
|
|
Asadar, ma intereseaza sa achizitionez fertilizant macro gen PPS Pro, cei care ma pot ajuta sunt rugti sa-mi scrie pe pm.
Multumesc anticipat
P.S. Nu stiu ce s-a intamplat, dar vad ca mi-a disparut anuntul initial din aceasta rubrica.....sper ca imi este permisa cererea.... 
|
 |
|
|
|
Aaaaaaaaaa, acum am inteles. Atunci cu atat mai bine, o sa renunt la pietris si las doar Ferti Soil.
Multumesc inca o data pentru ajutor
|
 |
|
|
|
OK, multumesc mult tuturor pentru sfaturi, am vb la magazin si maine ma duc sa iau FertiSoil. O sa vad cum fac cu pestii, poate gasesc un compromis.
P.S. folosesc Aquasafe la fiecare schimb si intr-adevar nici eu nu am avut surprize legate de calitatae apei
|
 |
|
|
|
As mai avea o intrebare, am vazut ca au si niste stick-uri cu nutrienti care acopera o suprafata de 40cm patrati pentru fertilizare. Ar fi indicat sa iau si asa ceva? sau este fie substrat fie stick-uri? care varianta ar fi mai buna?
|
 |
|
|
|
OK, am trimis mail la ei sa vad daca au pe stoc
|
 |
|
|
|
Am inteles. Acum intrebare de........100 puncte. Inainte de a-l baga in acvariu necesita spalare sau pregatire prealabila?
|
 |
|
|
Multumesc Xeroxclona. M-am uitat un pic pe oferta si vreau sa intreb - pentru mine care ar fi mai bun, cel cu granulatie mica sau cel cu granulatie medie? adica pt Vallisneria mea 
|
 |
|
|