Message |
|
Cel mai bine treci pe la rubrica donatii si dai sanitarul unui user cu acvariul pe masura.
|
 |
|
Salutare, in dorinta de a-i diversifica alimentatia bettanului, i-am cumparat, printre altele, JBL NOVO Daph care aparent nu ii plac, desi am citit ca multi ii hranesc cu asa ceva.
Prin urmare, schimb un borcanel nou nout de 15g (100ml) cu alta mancare gen larve rosii, artemia etc. Fara tubifex.
Ofer si diferenta in caz ca mancarea respectiva este mai scumpa (am dat 12 ron pe asta).
Stau in Bucuresti, sector 5, astept pm sau reply aici.
|
 |
|
Un acvariu genial, prin naturaletea sa!
|
 |
|
Multumesc pt reply-uri. M-am gandit si la cabomba, stiu ca este nepretentioasa dar am zis ca nu prea se potriveste cu habitatul lui natural, in schimb valisneria da. O sa incerc diverse aranjamente de plante oricum, nu e nimic stabil. As incerca sa leg un anubias de varful lemnului, "amano style", sa vad daca reusesc.
Fundalul va fi negru simplu.
Ma duc acum sa-i iau hrana congelata, sper sa gasesc. Peste mai curios ca asta n-am mai vazut, cand nu se lupta cu imaginea sa din oglinda, se uita indelung la fiecare coltisor din acvariu, buturuga nu mai zic... Trebuie neaparat sa-l plantez sa-i dau mai multe locuri de explorat. Deci, daca are cineva de vanzare vreo 3 fire de anubias pitici, si unu de valisneria, pm me.
|
 |
|
Se leaga cu guta de pescuit. Nu patesc nimic plantele, oricum nu e nevoie sa le legi prea strans. Multa lume leaga moss sau anubias de buturugi.
Succes
|
 |
|
Alte poze cu inculpatul.
|
 |
|
Salutare!
Acvariul are masurile 30x27x30. Ciclarea a fost de peste 4 saptamani.
Cele 2 buturugi sunt din hornbach, legate strans cu guta ca sa stea in forma dorita. Singura pata verde, din pacate, este un muschi. "Buturugile" inca mai elibereaza putin tanin, dar sper sa scap la schimburi.
Substrat fertil nu am, pt ca o sa cumpar doar plante nepretentioase, am cautat anubias nana si in hornbach si in petshop-ul din afi, insa din cate am inteles se da ca painea calda. Pe langa anubias o sa mai cumpar probabil o valisneria pe care o voi pune sa mascheze filtrul. Daca o sa am probleme cu plantele o sa cumpar bile de fertilizare. Deasemenea urmeaza un background negru. Teste o sa fac intr-o sapt sau 2 dupa ce se duce absolut tot taninul din apa.
Locatarul, este un betta crowntail stelist, luat la mega oferta din petshop-ul din afi (12 lei). Am incercat sa-i fac poze, insa este prea extaziat de noua casa si nu sta locului, explorand fiecare coltisor non stop. Scuzati calitatea pozelor!
Am citit ca trebuie sa-i dau hrana cat mai diversificata. Unii am vazut ca ii hranesc cu tubifex, dar din cate stiu e o hrana periculoasa pt orice peste...
Prin urmare, rog vechii posesori de pesti luptatori siamezi sa imi recomande cateva tipuri de hrana pt un bettan sanatos si fericit.
Deasemenea astept si pareri in legatura cu amenajarea acvariului.
|
 |
|
Salutare! Am un acvariu cu masurile 30x27x30 si vreau sa gazduiesc un mascul betta.
Acvariul a stat la ciclat de aproximativ 4 saptamani. Problema este ca acum o saptamana am adaugat o buturuga din hornbach.
Cel de la acvaristica mi-a spus ca nu trebuie sa o fierb, pt ca sunt pregatite anterior. Am spalat-o bine, am legat niste moss de ea cu guta si am bagat-o in acvariu. Problema este ca apa si-a schimbat culoarea, buturuga eliberand tanin. In prima zi era galbena apa, am inceput cu schimburi de 25% din apa, pe zi, iar acum este doar putin colorata. Nu vreau nici sa schimb mai multa apa, pt ca l-am ciclat degeaba.
Este ok sa cumpar pestele acum? O varianta pe care am evitat-o ar fi sa fac niste schimburi mai mari de apa si sa folosesc easy life easy start pt coloniile de bacterii.
Astept pareri, multumesc.
|
 |
|
Nu exagera cu mancarea, e foarte important sa nu le dai mult, chiar daca e distractiv. Le dai de 2 ori pe zi cat apuci intre VARFURILE degetelor. Mancarea multa schimba chimia apei, imbolnaveste pestii, duce la aparitia algelor, etc.
Oricum ai probleme si cu numarul pestilor, sunt prea multi si prea variati in acvariul tau. Iti propun sa cercetezi mai bine despre cerintele fiecarei specii in parte, iar mai tarziu, poate dai din ei. Un acvariu neciclat, suprapopulat, cu pesti suprahraniti nu duce decat la boli/decese ale pestilor, alge si multa bataie de cap pt posesor.
Cand ai timp, incepe si citeste sectiunile de incepatori de pe site si de pe forum si o sa vezi cum poti sa ai un acvariu frumos si sanatos, bineinteles CU SACRIFICII.
Succes!
|
 |
|
Imi pare rau Ionut, ai un acvariu cu specii necompatibile.
Am gasit stapana pt pestisori, se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
Salut, pestii se pastreaza 2 zile pt cineva de pe forum. Daca nu se concretizeaza, te contactez.
|
 |
|
Valabil. Astept pe cineva cu un acvariu stabil de vivipari, care mai are platy / molly.
|
 |
|
Donez un mascul platy tuxedo, un mascul black molly, si un pui platy de 1cm (femela din cate vad) portocaliu, nu este puiul platy-ului tuxedo.
Doar bucuresti.
|
 |
|
Carasii nu se tin cu molly si guppy, cer temperaturi diferite pt apa.
Citeste intai articolele de la coltul incepatorului daca vrei sa faci ceva din acvariul ala. Carasii iau in gura si scuipa nisipul tot timpul, 24 din 24, mancati, nemancati, pur si simplu asta le place sa faca.
Nu este asta cauza pt care sunt letargici. Citeste toate articolele, despre ciclul azotului, chimia apei, filtrare, schimburi de apa si iti vei da seama unde ai gresit.
Cel mai important: nu le da mult de mancare: maxim de 2 ori pe zi, cat iei in VARFUL degetului. Daca vrei sa te ajute cineva trebuie sa dai mai multe detalii despre acvariul tau, cum l-ai ciclat, ce filtru ai, ce temperatura ai pus...etc,etc.
Deasemenea foloseste semne de punctuatie corespunzatoare si alineate.
|
 |
|
Ai grija sa nu le dai prea mult de mancare, ai rabdare si vor manca. Mie mi-a supravietuit un scalar 6 zile fara sa manance, pana s-a acomodat (dupa aceea a inceput sa manance prea mult: mancare + aripioare de colocatari).
Daca vrei un mascul black molly ti-l donez cu placere, just pm.
|
 |
|
Nu mai descurajati omul. Nu sunt chiar asa de murdari, sunt foarte vioi, nu stau locului o secunda, scormonesc tot (deci daca vrei sanitari ai grija sa nu ramana nemancati), si sunt foarte prietenosi, n-am mai vazut peste sa te intampine de fiecare data. Oriunde ma duceam prin camera cand aveam carasi, ei erau in coltul dinspre mine cersind.
Mi-a parut foarte rau cand i-am dat. Am avut valisneria si anubias cand erau ei si nu am avut probleme, nu le-au ciugulit/scos din substrat. E bine sa faci in asa fel incat sa nu manance tot de la suprafata, mai bine lasi mancarea sa cada pe fund, sa aiba si sanitarii o masa buna, si carasii sa fie ocupati cu nisipul.
Succes si astept cu nerabdare acvariul cu acesti pesti plini de notorietate
|
 |
|
In primul rand trebuie sa-ti placa tie. Din ce m-am uitat si eu la acvariile de la ADA, am observat ca predomina V-shape-ul. In niciun caz plantele/pietrele nu trebuie sa fie asezate simetric.
Muta planta din dreapta fix langa filtru, sa-l astupe putin, si lasa loc de o "carare" pe mijloc, formand astfel un V. Vezi cum arata, daca-ti place.
Plante inalte, de fundal ai, iti mai trebuie vreo 2 plante de inaltime mijlocie..iar in fata ceva moss. Tu ai o vegetatie luxurianta in spate iar in fata e cam pustiu.
Un fundal negru ar putea ajuta si el.
|
 |
|
Ia trece-i la sectiunea donatii. Si eu am avut carasi si i-am dat imediat. E greu sa te desparti de ei pt ca sunt foarte vioi si prietenosi, dar incearca. Baga-i la donatii.
|
 |
|
Un inceput ar fi sa acoperi filtrul cu o planta.
|
 |
|
Chiar toata lumea foloseste maternitatea? Eu nu stiu cand a nascut femela mea de platy dar am gasit 2 pui. Cand m-am uitat mai bine printre plante si sub pietre am mai gasit 5. Au supravietuit toti. Intr-un acvariu plantat nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu puii. Prefer sa mai cumpar o egeria si o valisneria decat o materninate 
|
 |
|