[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tzec_u
Junior member

IP:

Salutare si bine v-am gasit din nou.De ce din nou?Pentru ca dupa 2 ani m-am hotarat sa imi refac acvariul dupa ce am incercat tot felul de animalute cum ar fi caini,papagali,hamsteri am decis ca prefer pestii.
Deci mi-am luat inima in dinti si am scos acvariul de la garaj.L-am spalat bine l-am lasat sa se usuce apoi l-am spalat cu sare de bucataraie si l-am lasat sa se usuce.Asa am scapat si de petele de pe el.Am luat apa de la tara de izvor si in el au incaput 10 litri.
Am fost la piata am luat pesti si cum nu aveam bani sa le iau si pompa din prima am ramas momentan la pesti.Am ajuns acasa i-am pus in acvariu in punga lor 5 minute sa se acomodeze cu apa de la piata apoi le-am dat drumu.Sa nu uit de mancare adica pureci de mare sau de balta.Nu stiu exact cum se numesc defapt nu stiu niciunul cum se numeste asta o sa imi spuneti voi(sper)...Asta s-a intamplat acum 2 zile.
Ieri am facut rost de bani si pt pompa de aer care se numeste Resun.Tot asa am avut si la fostul acvariu care intr-un final s-a ars..Whatever...Si daca tot am luat si pompa am luat si 2 pesti.

Pana acum mi-a murit un caras negru din acela cu ochii bulbucati si singurul pe care il luasem poate pt c anu am avut pompa de oxigen...astazi am mai gasit unul pe fund portocaliu cu dungi pe el.Nu stiu ce sa le fac sa nu mai moara poate nu sunt compatibili dar vanzatoarea mi-a spus ca sunt.Conditii au...Va cer voua ajutorul sa imi spuneti ce sa le fac sa nu imi mai moara..O sa pun si cateva poze in curand cu acvariul,amplasare si pestii din el..

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 20:15:56

[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

"...conditii au..."

Zau!?... la petshop aveau intr'adevar conditii fata de ce le oferi tu...
Daca in 2 ani ai schimbat tot ce-ai zis acolo... nu poate decat sa-mi fie mila de ce va urma sa mai achizitionezi...

Vezi in stanga sus a paginii "LINK-URI UTILE" ... ia mai citeste putin de acolo si apoi pune intrebari si vezi ce-ai gresit...

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 19:59:20

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
tzec_u
Junior member

IP:

nu tinere am mers in paralel pesti i-am avut mai mereu de un an am renuntat la ei pentru ca am fost pelcat nu am nevoie de rautaciosi ca tine..okey?abtineti-va va rog de la comentarii inutile pt a parea voi superiori..
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

doamna de la petshop nu vrea decat sa iti ia banii,crede-ma ca in ziua de azi multe persoane care au petshop-uri,sau vand in ele, vor decat profit.iti vand pesti bolnavi,nu te informeaza corect sau chiar deloc
decat cu un scop:sa iti moara ca sa vii sa cumperi iara.

conditii NU au!
in 10 litri nu se tin carasi,oricat de dragalasi ti-se par.sunt niste pesti care au nevoie de spatiu mare si filtrare buna.
in 10 litrii poti tine eventual o pereche de guppy sau 1 betta.
in orice bazin in care se tin pesti exotici (mai putin cei de apa rece,respectiv carasi,macropodusi,etc) trebuie sa ai filtrare si incalzire!
deci cumpara macar un ``burete bolbositor`` si un incalzitor de 25w daca nu vrei sa dai ceva bani in plus.

sfatul meu este in primul rand sa iti achizitionezi un acvariu de minim 40 l,dotat pe partea tehnica cu incalzitor cu termostat,un filtru intern sau hang-on si o lampa cu bec economic sau neon.
daca ai de gand sa tii niste plante,cumparati un kitt de incepator de la jbl.
costul se va ridica per total undeva la 200-250 ron MAXIM daca stii de unde sa cumperi.

in final te sfatuiesc si eu sa citesti toate articolele de la link-uri utile,sectiunea incepatori ca sa nu mai ai parte de informatii eronate sau incomplete in ce priveste un acvariu.

FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Ai multe de citit cum ar fi ciclul azotului pe care dumneata nu l-ai facut.
In aia 10l nu prea ai ce pesti tine... poate niste creveti.
Cumpara filtru si foarte important incalzitor. Astea sunt de baza.
Dupaia iluminare fertilizare plante etc etc.
Bafta
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Citeste pentru inceput
Ciclul azotului - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
si
Ghidul incepatorului - http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

Mai discutam dupa.
Asta daca vrei un acvariu adevarat, fara pesti morti, bolnavi sau alte probleme. Daca vei arata si tu ca esti dispus sa inveti, ca esti deschis la sfaturi si chiar si la critici, oamenii te vor ajuta.

Eu iti sugerez inca de pe acum ca acvariul de 10l sa il pastrezi pe post de acvariu spital/carantina.
tzec_u
Junior member

IP:

mai am un acvariu de 50 de litri dar pana o sa il fac pe ala vroiam sa reinvat ce trebuie cu acesta..le-am citit..multumesc frumos..

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 21:02:15

[Yahoo!]
tzec_u
Junior member

IP:

scuze pt double post..stiu ca aveti dreptate o sa mai tin putin acvariul asta si o sa il pun pe cel mare de 50 de litri...dar face fata oare pompa de acum la acela mare?
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Oricum nici in acel acvariu de 50l nu vei putea tine carasi.
Doar guppy, molly, xifo, guppy, neoni etc sau de ce nu creveti.
Bafta si cumpara echipamentele necesare deoarece cu pompa aia de aer nu faci nimic. Poate o sa iti fie buna pe viitor la carantina.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Hello

Bine ai venit
citeste te rog materialele puse de Dolly la dispozitie si paralel te ajutam si noi

fostul user ozy
[WWW]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

50l suna mult mai ok decat 10.
colegu de mai sus are dreptate,nu poti tine carasi nici in 50l.
cat priveste pompa de aer sa stii ca nu este inutila cum spun multi,eu consider ca nu trebuie sa ii lipseasca nimanui,fiindca este ieftina si practica.
o poti transforma in un filtru gutiera,o poti tine in continuare daca nu ai filtru,iar in cazul in care iti iei un filtru o tii pentru orice eventualitate(tratamente,defectiuni la filtru)

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2011 19:13:28

tzec_u
Junior member

IP:

o sa vad ce fac cu acel caras pt ca este so foarte mare.Astazi am cumparat incalzitor si nisip..Nispiul l-am spalat cu vreo 5-6 jeturi de apa si l-am lasat in apa pana maine cand o sa il pun.Am cumparat si nuca de cocos sa o fac ceva micut pentru ca nu imi permite acvariul chiar deloc dar totusi gol gol este uratel..Am cumparat si termometru sunt pe drumul cel bun.Sper

In legatura cu neonul am doua neoane unul verde si unul roz..Merg puse oare?Din ce am citit sunt neoane speciale dar vreau sa va intreb daca totusi merg..
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

pentru ce sa mearga neoanele? ce vrei sa faci cu ele?

ca sa iti raspundem ar fi interesant de stiut macar producatorul, codul, IRC, wati, lumeni, temperatura de culoare, spectru.....

ca daca vi si spui unul "verde si unul roz" e aproape 0..

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Daca sunt speciale de ce nu ar merge .
Te sfatuiesc sa treci cat mai repde la acvariul de 50l si sa renunti la acel caras.
Poti sa iei pesti vivipari sau pesti de talie mica dar in acvariul de 50l.
In acesta nu prea ai ce pesti tine.
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

iti recomand sa oparesti nisipul si sa il mai clatesti bine dupa oparire.asa esti 100% sigur ca nu introduci gargauni in bazin.
neoanele roz/rosii in combinatie cu cele normale ajuta la dezvoltarea plantelor,dar dane mai multe detalii.
cat despre pesti sa stii ca poti tine o pereche de ramirezi,gurami pitici cu niste rasbore,neoni,caracide mici,tetras,etc.sunt destule optiuni.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

uitasem o chestie referitoar la decor.poti pune ceva lemne,pietre,plante ieftine si nepretentioase.chiar nu e greu.
gasesti lemne deja pregatite,dar poti sa le faci si tu..
lemnele trebuiesc tratate inainte sa fie inroduse(curatate de scoarta,periate,fierte sau oparite,tinute in apa pana nu mai elimin tanini).lucrul acesta este valabil si pentru nuca ta de cocos,doar ca trebuie sa o oparesti zdravan,pana iese apa mai clara,nu este necesar sa o tii in apa dupa.
pietrele nu trebuiesc sa fie calcaroase sa sa contina metale grele(se face test cu o picatura de otet,daca face reactie,adica ``spuma`` nu sunt bune),si trebuiesc curatate de praf,oparite si spalate fara detergenti inainte de introducere.
tzec_u
Junior member

IP:

asa am facut cu nuca de cocos...acum am bagat-o si sub ea am adaugat si un strat de nisip de 1 kg punga..Spalat bine cu vreo 30 de jetuuri de apa si lasat in apa intr-o galeata timp de 24 de ore.Am mai aruncat cateva bile rotunde micute albastre.De ce ma concentrez pe albastru pt ca a mea camera are peretii vopsiti albastru si portocaliu.Vroiam sa va intreb daca pot pune un fundal portocaliu simplu la acvariu pe spate?Nu imi permit sa adaug multe accesorii pt ca oricum este acvariul mic.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2011 17:02:52

[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acvariul ar trebui gandit ca un colt natural, iar albastru, daca e de la altceva decat de la pesti, nu e deloc natural. Iar plantele oricat de mic e acvariu, schimba total chiar daca verdele lor nu se asorteaza cu peretii tai albastri.....
tzec_u
Junior member

IP:

nu conteaza de plante ca se asorteaza sau nu.In prim plan pun sanatatea pestilor deci..Dar nu stiu de unde as putea sa iau niste plante.La mine in Slatina i-am cerut vanzatoarei sa imi aduca plante dar a spus ca nu se incurca si mi-a recomandat artificiale din plastic dar am refuzat categoric.Si orice ar fi din acelea nu bag.Cineva din Slatina,Bals sau Craiova care poate sa imi dea,I-as fi recunoscator...Si as vrea sa va intreb am vazut pe site acavriul acelui dany alexa si apa lui are o culoarea albastra ca de ocean..As putea sa am si eu o astfel de apa.Am nevoie de neon asta este clar si ce fundal sa pun atunci la el sa imi dea un astfel de efect la apa.Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2011 17:19:14

[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tzec_u wrote:mi-a recomandat artificiale din plastic dar am refuzat categoric.Si orice ar fi din acelea nu bag.

bravo, imi place deja cum gandesti, esti pe drumul cel bun. Nu stiu sa iti recomand un magazin unde sa gasesti plante in orasul tau dar pot sa te ajut cu fundalul care in gen se face din autocolant negru sau albastru inchis.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: