[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: exp
Forum Index » Profile for exp » Messages posted by exp
Nu face bolboroci, dar daca torn otet si pun o piatra foarte aproape de ureche se aude un sfarait mic. Sa iau alt pietris? Stie cineva o firma buna? Un loc de unde sa iau..?
Imi placea mai mult scalarul cand era "in adaptare" sau bolnav Acum e ok, cauta de mancare peste tot, prin mancare ma refer si la aripioarele vecinilor....
Asa ca...cine vrea un scalar SANATOS, pm pls.
Astept pareri in legatura cu pietrisul. Multumesc anticipat.
Scalarul il dau oricum, doar il "revitalizez". Inca este pui si nu-l chinui, toti sunt pui, au loc in acvariu deocamdata... La inceput nu manca, nu aveam de unde sa stiu daca e bolnav sau doar se acomodeaza greu. I-am dat 26 de grade la inceput, acum sunt 24 in acvariu. E activ, studiaza fiecare colt din acvariu, cauta de mancare, mananca (chiar daca e mai timid si retinut ca ceilalti). Fiind sanatos, o sa-l donez cuiva de pe forum. Nu puteam sa dau un peste bolnav...
Cu plantele in ghiveci, vreau doar sa testez carasii, sa vad cum se descurca cu o valisneria gigantea, ca nu-mi place cum se vede un ghiveci in acvariu. Mi-a spus cineva de pe forum ca a pus valisneria in pietris, fara substrat fertil, cu o solutie. Oricum o sa plantez acvariul dupa ce stabilesc ce pietris e bun, cu vallisneria si cu anubias.

@ozy Multumesc pt sfaturi. Recomanda-mi un pietris te rog. Cum pot sa testez pietrisul? Are si un miros specific, e f casant, alb... Sa caut roca vulcanica? Nu am pretentii sa fie alb sau negru, doar sa nu schimbe chimia apei. Pot sa bag o valisneria cu tot cu ghiveci (asa am vazut la pet shop) pana pun substratul sa testez cum reactioneaza vacutele?
Help! Am cumparat pietris alb. De 3 zile il tot spal, l-am dat si prin sita sa se duca praful, cand il las in apa mult nu isi schimba culoarea apa, dar daca il vantur, se albeste putin, chiar si dupa atatea spalari. Pietrele pot sa le rup cu mana... Am luat pietrisul gresit? E calcaros? E luat de la petshop special pt acvarii, scria sa-l spal 24 de ore, nu mai tin minte firma. Sa-l pastrez sau sa cumpar altul, cu culoare naturala (nu am luat d-ala pt ca era prea mic)?
Nu prea vreau sa schimb chimia apei pt ca am d-abia am revitalizat scalarul,a inceput sa manance, inoata, se vede ca e mai bine. I-am facut schimburi mici de apa, i-am luat alta mancare de la tetra (cea pt colorit) care aparent ii place mai mult, i-am dat temperatura putin mai sus (se baga ca sobolanul la caldura intre incalzitor si geam). Vreau il tin sanatos si sa-l donez cuiva de pe forum.
Deci, ce sa fac cu pietrisul?

Ok, dar un vanzator care da combinatia asta de pesti intr-un acvariu mic... nu prea poti sa-i spui altfel.
Pt a ajuta ciclarea am cumparat si un easy life easystart bacterial combi system (jbl recomandat de toti chiar n-am gasit). L-am luat din carrefour orhideea. O sa-l pun, iar dupa o sapt fac testele sa vedem cum stau (o sa fie si o vallisneria sigur in acvariu pana atunci). Aveau si vallisneria, insa doar normala, eu vreau gigantea pt ca am vacute si macar sa nu dispara toata din prima seara
Pietrisul este la spalat de 24 de ore dar nu-l pun inca, parca oricat l-as spala tot pare murdara apa.
Scalarul inca nu l-am dat, e abatut, cred ca e singur, am pus temp in acvariu 26 de grade. Daca are cineva un vas de carantina si vrea un scalar, il donez. E tigrat negru cu alb.
Am gasit si pompa de schimbat apa/curatat acvariu. Am cerut cea mai mica, dar mie tot mi se pare mare... In fine, aveam nevoie deci am luat-o.
Ca sa ne destindem putin sa va spun despre primul meu "acvariu". Eram eu mic, iar tata s-a intors de la pescuit cu un caras de vreo 15 cm intr-o punga (fara apa). Mama cand l-a vazut cat de vioi e a zis ca ii e mila sa-l omoare sa-l gateasca si ca-l lasa sa moara singur. Am luat un lighean mare si l-am pus acolo cu apa de la robinet, iar apoi am testat sa vedem daca mananca paine. Bineinteles ca a acceptat painea, si asa a continuat CATEVA LUNI Ii schimbam apa direct de la robinet, toata odata nu doar 30%. Dupa aceea a trebuit sa plecam la mare, o saptamana. Cand ne-am intors, am gasit o apa verde, murdara la el in lighean, am fost la cada zicand "a murit sigur". In timp ce aruncam apa in cada, deodata se trezeste pestele la viata super-vioi . Am vrut sa-l eliberam dar a mai rezistat doar cateva sapt. Cam asta despre rezistenta caraseilor...
Ape limpezi!
@ozy nu inteleg ce vrei sa spui prin "cuvinte deosebite". Multumesc pt sfaturi.
Am cautat valisneria la 2 pet shop-uri si nu aveau. Mai imi place anubias, dar mi-ar trebui o lumina mai puternica. Nu stiu ce sa fac cu caraseii, imi plac mult, sunt f prietenosi, vioi, inoata frumos, deja vin la mine, alearga dupa deget. Nu-i dau inapoi, ori ii dau cuiva care sa-i tina bine ori ii mai tin pana le gasesc casa (nu pet shop sau canalizare). De scalar inca nu am scapat, eu vroiam sa-l dau pe valisneria dar daca nu au il mai tin putin, si asa e pui si are loc. O sa aduca sapt viitoare si il dau atunci pe planta.
Am luat si incalzitor, vreau sa-l pun la 26 de grade pt scalar care prefera temp mai ridicate.
JBL nu aveau nimic, trebuie sa gasesc un pet shop serios.
S-a notat, scalarul oricum dispare azi, iar carasii cred ca zboara si ei. Idiot vanzatorul, i-a dat persoanei care mi-a facut cadou acvariul acesti pesti, chiar daca tot de la el a luat acvariul. Ma duc acum la pet shop sa vad ce pot sa fac, poate dau inapoi carasii si iau niste plante in schimb, fac ciclarea si gazduiesc niste neoni sau o specie mica mai incolo.
De sanitar am nevoie? Azi dau scalarul, imi fac ordine in viata Si asa nu prea mananca. Temp in camera e de 28 de grade. Ieri a mancat, azi nu l-am vazut.
@ozy ziceam sa incerc la inceput fara substrat sa vad cum se comporta carasii cu valisneria. Daca vad ca sunt vaci si rumega tot, poate ii dau la schimb pe alta specie si plantez acvariul cum trebuie. Daca pot sa ii tin, ii tin. Le trantesc si o buturuga pe centru, sa vad ce gasesc.
PS: un petshop cu articole de acvaristica in sectorul 5 pls.
Maine iau valisneria, imi place mult cum arata, iar daca o iau ceva mai lunga, combinata cu pompita mea cred ca va arata bine in miscare. Deocamdata nu iau substrat, sa vad cum se comporta caraseii cu ea (am inteles ca o cam smulg din substrat). Mai vreau o planta gen "gazon", frunzulite mici, pe care sa le pun in partea din fata, dar inca nu le-am gasit denumirea. Vroiam sa iau o pestera pt ei, sa aiba unde sa se ascunda, nu sunt fan "peste auriu in bol cu un castel". Ma intereseaza sa arate cat mai natural, cu mult verde, lumina galbena asemanatoare cu cea a soarelui si nici la pesti nu am pretentii, imi plac cam toti.
Un magazin bun in sectorul 5 cunoaste cineva?
Ape limpezi tuturor!
Multumesc pt urari si rabdare. Eu nu vroiam sa iau plante naturale ca sa nu trebuiasca sa-i stresez iar cu pescuit + punga.
Dupa aceea trebuie sa pun apa in alt recipient, sa pun substrat, dupa aceea pietris, plantele etc. Dar, daca spuenti voi ca e mai bine asa o sa fac. Maine sa-mi urati fir intins O sa caut plante mai nepretentioase. Eu speram sa nu trebuiasca sa-i scot, pt ca mi-a spus cineva mai sus ca pietrisul (fara substrat fertil) poate fi pus cu ei in acvariu, cu atentie.
Nu e vb de bani, doar sunt vietati, nu facem economie la asa ceva. Vreau sa pastrez carasii, pt ca imi plac, se poate sa il fac pe asta artificial si dupa ce mai aprofundez sa cumpar inca unul mai mare, de 50 sa-l fac cum trebuie cu plante naturale si alta specie de pesti.
Maine cumpar si testele de apa. Am pus deja o galeata cu apa pe balcon pt declorificare. Dupa aceea o aduc la temp. camerei ca sa fac primul schimb. Nu pot sa sufar acvariul asa gol, abia astept sa le iau plante sa aiba unde sa se ascunda. Cand o sa am timp o sa deschid un thread despre acvariu unde pot sa primesc sfaturi "live".
De hranit i-am hranit acum, seara (tetra min) cat am prins intre degete de vreo 3 ori, dar au mancat chiar tot, nu a mai ramas nimic. Iar pe forum vad ca nu exista o masura exacta. Unii spun ca trebuie sa le dau pana vad ca nu mai mananca, altii ca nu trebuie sa-i indop.
Multumesc pt rabdare si revin (sper) cu vesti (bune).
Multumesc pt raspuns. Am citit despre suprapopulare, am gasit deja o casa pt scalar. O sa-l iau intr-o punga umpluta cu apa din acvariu si o sa-l dau zilele astea. Nu vreau sa fac aceeasi greseala si cu plantele, sa ma grabesc. Ma gandeam intai sa iau nisip si plante artificiale sa creez un mediu aproape de cel natural pt ei (maine dimineata), iar apoi sa cercetez despre cresterea plantelor naturale. Am citit ca plantele artificiale se pot decolora, pot adauga substante nedorite in apa, nu participa la ciclul natural..etc. Dar intai sa stapanesc ingrijirea pestilor si dupa aia sa aprofundez plantele.
Lampa este de 11, o sa o schimb cu una mai puternica atunci cand iau plantele naturale. Anubias si egeria densa imi plac mult, iar decorul cred ca va fi ceva natural, o sa caut o pestera ceva. Trebuie sa-mi fac un plan si despre cum le asez, de fundal, de mijloc, etc.
Acum 2 zile s-a oprit curentul noaptea. Cat rezista pestii fara filtru, pompita etc?
Momentan sunt f vioi. Am observat ca majoritatea userilor au pompita asezata intr-un colt, la fel si eu insa pestii par sa prefere sa stea sub ea, ori se joaca ori prefera apa mai oxigenata. Sa o dau mai tare? Este hailea rp-200/400 cu flow de la 50 la 200l/h. E data momentan la minim, dar face curenti, iar pestii sunt pui.
Salut, astazi am primit un acvariu, cu filtru, pompa, mancare tetra, 3 carasi aurii si un scalar negru (scalarul a fost "bonus" de la vanzator, dar din ce am citit nu prea se inteleg bine impreuna). Eu doream de mult sa-mi cumpar un acvariu, insa pe acesta l-am primit cadou. Stiu ca trebuia sa citesc mult inainte, dar, pt bunastarea pestilor care mi-au fost daruiti, ne descurcam cu ce avem.
Am citit repede pe net si am pus pestii in apa plata, am lasat punga de la vanzator pt acomodarea cu temperatura apei din acvariu, am bagat apoi apa din acvariu in punga pestilor, putin cate putin. Dupa o ora de acomodare le-am dat drumul in acvariu. Are 30L, hailea, filtrul si pompita tot hailea, o sa revin maine cu poze.
I-am hranit o data, mananca toti frenetic. Par ca se simt bine, sunt vioi toti, caraseii se joaca la curentii formati de pompita.
Intrebarile ar fi:
1 - Sunt ok pestii o noapte fara "biotop"? Stau doar in acvariu, fara plante, fara nisip. Maine la prima ora ma duc sa le cumpar "cele trebuincioase". O sa cumpar nisip (normal, nu colorat), si niste plante artificiale (intai vreau sa invat cum sa tin pestii sanatosi, dupa aceea o sa ma interesez si de plante naturale). O sa mai cumpar un minciog micut, pompa de schimbare a apei, termometru + incalzitor (e cald in casa, tot timpul peste 22 de grade, dar e mai bine sa fim siguri).
2 - Cum sa introduc plantele si nisipul in apa? Sa scot pestii intr-o punga cu apa din acvariu? Sa iau "plante" ambalate in pungi de plastic sau sa cer direct din acvariu? Trebuie sa le curat cumva?
3 - Am o camera luminoasa, as prefera sa-i tin pe lumina naturala (am aprins neonul din capac si pestii s-au cam speriat). E ok sau sa le aprind neonul ziua si sa-l sting cam 8-10 ore in timpul noptii?
4 - Muzica afecteaza pestii cu ceva?
5 - Cand o sa le schimb apa, pot utiliza apa plata, sau sa folosesc de la robinet si sa o las 24 de ore?
6 - Ce mai trebuie sa cumpar?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri si pt rabdare

Forum Index » Profile for exp » Messages posted by exp
Go to: