Am facut rost si de buturugi de vita de vie.Sper sa va placa o sa ii confectionez un capac si cred ca greul a trecut.Ce imi recomandati sa mai fac?
... ok
Ce ai tu in acvariu, noi numim "ciorba" adica ai multi pesti si incompatibili (anabantide, vivipari, cyprinidae, catfish etc.) Pe langa asta carasii nu au ce cauta in bazinul acela: 1. Sunt pesti de apa rece 18-22grade, 2. E prea mic bazinul, unui caras ii trebuie in medie 50L apa, hai sa zic 85L ptr 2 carasi cu o filtrare supradimensionata.
Nisipul nu este potrivit, are o granulatie mare (carasii se pot rani cand scurma dupa mancare).
Parerea mea ar fi sa renunti la carasi, e prea mic bazinul.
parerea ta este buna si am auzit-o de la multi.la cine sa ii dau nu vrea nimeni deoarece cred ca au vreo boala..am fost sa ii duc inapoi la doamna de la care i-am luat si a spus ca nici gratis nu i-ar primii inapoi.
Ia trece-i la sectiunea donatii. Si eu am avut carasi si i-am dat imediat. E greu sa te desparti de ei pt ca sunt foarte vioi si prietenosi, dar incearca. Baga-i la donatii.
S-a deshis in sfarsit si la noi primul pet-shop cu numele mai mult deoarece are aceeasi marfa pe care o avea intr-o taraba din aceea in care isi tin marfa cei care vand flori,un chiosc.Acum au facut frumos acvarii supraetajate cu pestii pe specii si ceva mai multi si de dimensiuni diferite.Am intrebat-o de plante daca le mananca carasii si mi-a recomandat niste plante care au frunza mai tare si pe care carasii nu le mananca.Sa fie adevarat?iar daca da se pot prinde in substratul pe care il am?Planta are cam 10-15 cm inaltime cea cu frunza tare de care mi-a zis si costa 150 de mi(bani vechi).
In legatura cu pestii dupa cum observati in video unul potrocaliu mic il alearga pe cel mare carasul.Oare de ce?
This message was edited 4 times. Last update was at 16/02/2011 16:21:52
as vrea sa va mai intreb un lucru.Cand l-a lipit demult tatal meu a lasat foarte mult silicon pe interior si exterior.As putea sa il tai sa il curat ca sa nu apara asa urat?rezista acvariul?ma refer sa ramana doar ce s-a lipit surplusul sa il tai.
Cu ajutorul lui Emil am facut rost de niste plante unele donate de el unele cumparate de la un prieten de-al lui.Tin sa ii multumesc din nou pe aceasta cale.
ps:are un acvariu superb
This message was edited 2 times. Last update was at 17/02/2011 19:34:50
@ Emil1979 - te rog foarte mult sa iti faci o scurta prezentare la rubrica Despre noi si apoi sa postezi ce ai de vindut la rubrica Vinzari. Nu mai iti strecura posturi de acest gen in topicurile celorlalti useri pentru ca nu este un mod tocmai civilizat sau de bun simt.
Parerea majoritatii cred ca o stii deja, fara suparare. Daca nu iti mai spune nimeni nimic...probabil ca nu mai are ce sa iti mai spuna sau au renuntat sa incerce sa te convinga ca nu esti pe drumul cel bun. Ai prea multi pesti si un acvariu prea mic. Un timp poate ca nu vei observa problemele, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Nu poti tine un gurami la aceeasi temperatura cu un caras. Gindeste-te apoi ca se vor face mari. Citeste pe net despre fiecare specie in parte daca nu ma crezi si ai sa ajungi singur la concluzia asta.
Cit despre domnul Emil...ma bucur pentru tine, dar maniera sa de a actiona nu este tocmai cinstita. Si te rog foarte mult sa ne oprim aici cu dezbaterile asupra acestui subiect.
@tzecu_u
da,poti sa tai siliconul in exces cu un cutter si multa atentie...
ai putea lejer sa ii donezi si sa iti bagi pesti potriviti pentru acvariul acesta ,sau sa iti faci un bazin pe masura celor care ii ai acum.
nu te umfla in pene daca nu ti-a raspuns cineva imediat,iar data viitoare cand mai schimbi/vinzi ceva fao in categoria corespunzatoare.
@EMIL1979
citeste mai spus ce ti-a spus dolly.nu este frumos ce faci aici...
am inteles.am postat ca ii vand sau ii schimb unde trebuie.pestii care sunt in plus eu i-as da dar nu are cine sa ii ia intelegi va rog.in slatina daca merg la doamna de la care i-am cumparat imi spune de fiecare data ca nu ii ia deoarece risca sa ii moara ei luand boli de la ai mei,ceilalti pesti.Nu doar o data am fost sa ii schimb sa ii dau.a spus ca nu ii primeste nici gratis daca i-as da.acum eu ce sa le fac?sa ii arunc nu ma lasa inima si nu lasa pe nimeni.am mai pus astazi cateva planticele.
Am pus pe acel decor de vita de vie planta aceea.Am bagat-o putin mai fortat sa zic asa ma refer la faptul ca nu scapa de acolo si nu a fost nevoie sa o prind cu guta sau altceva.Vroiam sa va intreb daca oare se va prinde intr-un final de acel decor sa para ca si un copac?
Am oprit si bulele de oxigen si am ridicat mai la suprafata pompa sa faca putin valuri.In spate intr-o maternitate am un guppy care trebuie sa fete.
This message was edited 3 times. Last update was at 01/03/2011 18:41:46