[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rasborele nu maninca - ce le fac?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Claudiavis
Junior member

IP:

Buna ziua tuturor!

Am luat ieri 3 rasbore arlequin (pt acvariul meu de 20-24 l, in care mai am o fitza de Molly de 2.5 cm). Problema e ca nu prea maninca. La suprafata apei nu urca, asa ca mincarea "plutitoare" gen Tetramin-foite e mincata de Molly. Daca le dau granule, ii tenteaza oarecum, dar numai daca le dau mura-n gura, adica: daca hrana e deasupra ochilor lor sau dedesubt, nu o vad sau nu se deranjeaza sa se duca dupa ea. Ce sa le dau de mincare? Ei asa par veseli... inca
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Inca nu s-au acomodat cu mediul acvariului tau,mai lasa-i o zi si lucrurile isi vor intra in normal,asta daca si mediul din bazinul tau este ok
[Email]
Claudiavis
Junior member

IP:

Hai ca pina la urma au papat ceva, dar a trebuit sa opresc filtrul si sa le dau mincarea exact "sub nasul lor". Mi-e tare drag de ele. Multumesc de raspuns.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Claudiavis wrote:a trebuit sa opresc filtrul

Grija mare, se poate intampla sa il uiti oprit iar consecintele nu vor fi tocmai placute.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Claudiavis
Junior member

IP:

Hehe, multumesc de avertisment. O satin cont de el.
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Rasbora nu urca la suprafata sa manance decat daca au burta lipita se sira spinarii. Da le mancare mai maruntica gen AQUATIC NATURE ENERGY FOOD S sau HIKARI MICRO PALETS si o sa vezi ce or sa mai manance.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Giany
Membru de baza

IP:

cum sa nu urce la suprafata sa manance?! la mine sunt primele cand dau de mancare, pe langa asta mai sar si putin din apa cand vad mancarea
[Email] [Yahoo!]
Claudiavis
Junior member

IP:

Giany, trimite-mi si mie citeva rasbore de-ale tale, poate invata si ale mele sa vina la suprafata.... Ale mele nu maninca decit mincarea care li se "plimba" pe sub nas si stau in permanenta la vreo 15 cm sub luciul apei. Nu maninca nici mincarea cazuta pe fund. Au maniere, dom'le!

Cred ca rasborele mele sint rude cu cele ale lui donpisote, daca maruntesc mincarea si o umezesc, ca sa nu mai pluteasca, o maninca cu viteza luminii.

Si da, si ale mele isi iau citeodata un avint, de mai-mai ca sar din apa. Dar nu cind vad mincare. Si nu le tine mult avintul asta, se intorc repede la "adincime".
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

rasborele arlechin sunt fiinte foarte sfioase in general...inoata in card,prefera acvarii bine plantate,deci pana se vor acomoda,mai ales ca sunt doar 3,dureaza ceva timp.
inafara de asta,nu sunt pesti de suprafata, iar anatomia ``gurii`` nu le permite o hranire eficienta la suprafata (gen guppy,molly,etc) de aceea ai nevoie de orice mancare care se scufunda lent .
exp
Member
[Avatar]

IP:

Ai grija sa nu le dai prea mult de mancare, ai rabdare si vor manca. Mie mi-a supravietuit un scalar 6 zile fara sa manance, pana s-a acomodat (dupa aceea a inceput sa manance prea mult: mancare + aripioare de colocatari).
Daca vrei un mascul black molly ti-l donez cu placere, just pm.

It is fear that gives men wings.
Giany
Membru de baza

IP:

vorbiti de Rasbora heteromorpha nu ? va fac si filmuletz sa vedeti am rasbora si red phantom, red phantom apuca pe final dupa ce se satura rasborele ...
[Email] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vorbim de rasbore neadaptate...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: