| Message |
|
|
|
Felicitari ,am urmarit si citit cu interes topicul tau .
Sant curios de ce filtre interne ai folosit.
|
 |
|
|
Candva am avut o lampa cu 4 becuri economice de la philips de 23 w de care nu am fost multumit( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11262.page).Acu cu una cu 2 tuburi t5 24w plantele cresc mult mai bine.
|
 |
|
|
|
La fel ca in schema prezentata de colegul scificuss am lagat si eu 2 tuburi de 18w pe un droser de 36w de la Lohuis si merge perfect.
|
 |
|
|
Estera wrote: eu vreau sa devin contabila.
Nevasta mea este contabila si totodata sponsorul principal al acestui hobi(destul de scump).
Uite ce pui de gupy am eu de astazi de la pranz.
|
 |
|
|
|
Pe returul de la filtrul extern este montat un aparat negru si cu o forma clindrica. Nu stiu ce este , daca functioneaza, dar daca il bag in priza nu se observa nimic.
Cred ca pe returul filtrului ai montat un filtru cu UV
|
 |
|
|
|
Am vazut in magazinele de acvaristica lampa cu totu de care ai tu montata in capac.
Ar fi si asta o solutie.
|
 |
|
|
|
Fii mai explicit ,cate tuburi ai ,de ce putere ,ce fel de droser(e) folosesti.De care startere folosesti(vezi ca sant si startere speciale pentru 2 tuburi si un singur droser)
|
 |
|
|
|
Nu ma pricep la comenzi externe de pe ebay dar sant dispus sa contribuii si eu .
|
 |
|
|
|
Pe un alt forum cineva se plangea de aceeasi problema si a rezolvat-o cu o comanda colectiva pe ebay (nu vindeau decat set de 100 de garnituri oring).
Daca faci comanda vreau sa contribuii si eu.
|
 |
|
|
|
De cantitatea de caldura degajata nu spui nimica?
La t5 nu se poate folosi decat balast electronic.
In general se foloseste balastul electronic pentru ca are randament mai bun si disipa mai putina caldura.
|
 |
|
|
|
De ce sa pui robinet de reglaj daca are din dotare si pe tur si pe retur
|
 |
|
|
|
Uite ce am folosit eu la margina de sus ca sa nu se vada apa.
Adera foarte bine si cred ca poti taia fasii cu care sa imbraci colturile acvariului.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit,incearca sa schimbi filtrul ca este cam mic la volumul acvariului.
Cam toti de pe aici la 160 litri au filtre externe.
Mai pui unul extern pe post de filtrare biologica si cu cel intern faci filtrare mecanica.
|
 |
|
|
|
La 72 litri ar trebui un filtru extern din gama jbl e700 sau e900 asta daca iti poti permite(cu cat este mai mare este mai bine pe viitor cand te vei hotara sa schimbi acvariul)
Daca ar fi dupa mine as cauta pe forum unu SH si as rezolva problema imediat.
|
 |
|
|
|
Vezi de aceea este bine ca sa fi ajutat la lipirea primului acvariu de un coleg mai experimentat.
Nu umbla inca la lipituri ,am vazult acvarii care aveau bule si care functioneaza de ceva timp fara probleme.
|
 |
|
|
|
Primul meu tub dedicat de acvaristica a fost aquarelle dar ca si cheloo nu am fost multumit de el.
Pesti se vedeau extraordinar dar in 4 zile m-am umplut de alge .
Am incercat si combinatia de aquarelle si 865,dar la plante le merge cel mai bine cu 865(asta la mine in acvariu).
Din ce am citit si pe alte forumuri foarte multi acvaristi nu au fost multumiti de aquarelle la acvariile plantate.
|
 |
|
|
|
Cand o sal umpli cu apa ca sa faci proba atunci faci si masuratoarea cu firul de ata ca sa vezi ce burta face .
Daca burta trece de 4 mm atunci te poti gandi si la intaritoare.
|
 |
|
|
|
Cu cat lungesti traseul de furtun cu atat scade debitul pentru ca creste suprafata de frecare cu peretii tubului,nu cred ca este o solutie viabila da tu persevereaza si o sa te convingi singur.
Mai citeste despre filtre pentru ca pe cei 5 mm de tub din desenul tau nu o sa ai niciodata un volum de apa corespunzator pentru filtrare(cauta si citeste despre volumul acvariului vis a vi de debitul pompei filtrului).
|
 |
|
|
LeicaBogdan wrote:mdea...mai ales ca sunt mai ieftine ce iau ele decat...ce luam noi chipurile prin donatii sau de la un prieten  cum mai mint unii dintre noi
Nevoia ne impinge ca acvaristica nu e eftina ,de multe ori pestisorii mananca mancare mai de firma dacat mine  , mare noroc cu donatiile astea
|
 |
|
|
|
ovidiucro- crezi ca mai prexinta interes acest topic vechi de mai bine de 2 ani?
|
 |
|
|