[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
A fi bine sa vezi care este uzura rotorului si a axului sau care mai este starea pieselor de cauciuc care centreaza rotorul in motor.Daca este mare si crezi ca merita poti cumpara un rotor cu totul si atunci ai si ax si bucsele de cauciuc.
Filtru este scos dintr-un acvariu(a fost lipit si apoi deslipit ) daca da din ce tip de acvariu sau este cumparat separat.Ar fi bune niste poze cu filtru.
lisandram wrote:salut! melcul pomaceea, uneori iese la suprafata sa ia aer, recunosc ca nu am mai auzit pe nimeni sa se planga ca a iesit melcul din acvariu (probabil avea un exces de adrenalina )

De obicei melci pomaceea ies din acvariu ori de cete ori au ocazia.Se poate sa fi iesit incercand sa-si gaseasca un loc in care sa depuna.Nu te panica melci rezista si in aer ,ai mei ieseau noaptea si bimineata trebuia sa-i culeg cu lanterna de sub pat.
tyna wrote:
Am o problema cu melcii pomaceea care au cochilia gaurita ... carenta de calciu

Aceeasi problema am avut-o si eu ,se gaurea cochilia si dupa un timp mureau.Am adaugat calciu in apa da se depunea pe pereti acvariului si in partea de sus de la evaporare era tot timpul o dunga de
depuneri.Acu am numa melci de substrat care nu au probleme cu carenta de calciu ,la acesti melci nu se gaureste cochilia.
Atasez poze cu melci la masa. Dupa ce servesc masa dispar in substrat la culcare .
Filltrul se prinde cu un suport de plastic si cu 4 ventuze(la tipurile mai noi sant numa 3),tu de fapt ce cauti ?
barzone wrote:Vand carte acvaristica "Cresterea pestilor de acvariu" scrisa de Ing. MARCEL STANCIU, tiparita in 1979
Tot ce se gaseste acum pe internet se afla in cele 200 de pagini ale cartii impreuna cu multe imagini color.

Cred ca esti cam categoric ,continutul acestui forumului depaseste cu mult continutul cartii.
Am un prieten care are carasi si dupa spusele lui intradevar sant ca niste purcei ,murdares tot.Au face curat acu este murdar si plin de rahatei.Cat despre plante omul a renuntat la ele si ocum are niste buturugi in acvariu.
Sant vesnic flamanzi si daca stau inpreuna cu vivipari nu o sa ai pui niciodata in acvariul .
jokerul wrote:
merge sa ii vand sau donati ??

Asta este cea mai grea alegere.
Avind fetele inclinate o sa ai probleme si cu reflexiile surselor de lumina.Privind acvariul o sa te vezi ca in vitrina cand mergi pe strada.
Daca baza este mai mare si tot ocupa atata loc nu este pacat sa nu il faci drept in sus si astfel sa mai castigi ceva la volum.
tyna wrote:Am vazut ca exista un filtru pentru sorb fabricat de Ehaim ... in principiu este cam acelasi lucru cu buretele imporovizat de tine dar este mult mai compact si ocupa mult mai putin loc in acvariu. Pana la urma o sa-mi pun un astfel de sorb ca sa nu mai am probleme.

L-am vazut si eu da cred ca are buretele cam mic si se va colmata mai repede,plus ca este destul de scump al meu de la Resun a costat 10 lei buretele si corpul de plastic.
La mine spal buretele o data pe saptamana cind fac si schimbul de apa de 25%.
tyna wrote:
Sti cumva daca la JBL e900 ( filtrul meu) se poate regla debitul ? La inceput imi facea ciclon in acvariu , acum dupa 3 saptamani abia mai curge si am impresia ca rotind butonul de amorsare de la filtru, se schimba si debitul dar nu am gasit pe nicaieri informatii in acest sens.

Debitul se poate regla din cele 2 parghii de pe lateralele racordurilor,dar mai bine lasa-l pe maxim si foloseste un burete pe admisie pe care-l curati de cate ori observi o scadere a debitului.
Asa nu o sa umblii in filtru decat foarte rar.
Eu la un filtru Eheim am adaptat un burete de la Resun ,cred ca se poate adapta si la tine.Daca gasesti si numai buretele simplu este suficient sa-l tragi peste sorb.
Uite 2 variante de modificare a capacului ,ai de unde te inspira.
Ma mir ca nu gasesti valva in Bacau sant 3 petshopuri si toate au valve de tip Resun,incearca la Reef.
Vand filtru EX600 nou in cutie complet cu mediile de filtrare originale sigilate ,filtrul este fara garantie pentru ca a fost cumparat de la in magazin ce a dat faliment si in momentul cumpararii nu sau mai gasit hartiile insotitoare.
Pret filtru 200 lei fara transport,bonus 5 bureti de filtrare negrii si 5 pasle de filtrare albe.
Felicitatari ai citit atent ,ai ascultat atent sfaturile primite si acum se vede rezultatul=un acvariu de care tu esti multumit.Si eu am aplicat acelasi principiu:filtrarea externa e biologica ,cea interna e mecanica si astfel schimb apa cam 25% din obisnuinta nu ca ar fi neaparat necesar.
Bogdan_Musat wrote: pe care nu prea mai am cum sa-i prind si sa-i separ, sper sa nu-i pape ceilalti, macar unul sa scape

Cu ajutorul unui furtunas cam de 10mm poti sa absorbi puii intr-o galetusa,nu este greu numa ca trebuie un pic de atentie.
Echipamente separate cu siguranta ,spre exemplu ce te faci daca se defecteaza sau curge filtrul(adio incalzitor ,racitor).Sau daca scade debitul filtrului in urma colmatarii ?,sau daca te hotarasti ca in timp sa treci la in acvariu mai mare.
Probabil ca gasesti si ceva complect da nu vreau sa stiu la ce pret.
La un acvariu bine plantat si intretinut nu este nevoie,daca o lasi mai moale cu curatenia te poate ajuta intro oarecare masura dar atentie ca acest ajutor este in detrimentul plantelor.
Persomal am folosit o lampa Sera de 18w la un acvariu de 60l suprapopulat si plin de plante sintetice.Pesti o duceau bine apa era limpede dar parca era prea mult plastic in acvariu.
Acu am acvariul plin de plante ,destui de multi pesti fac curat saptamanal ,mai am si alge da e cu totul alceva.Lampa nu o mai folosesc si sper sa nu o mai folosesc niciodata.
buzghy wrote:pompa are un debit de 400l/h si am dat pe ea impreuna cu primul meu acvariu pe care l-am achizitionat 30 ron,pe teava am dat 2 ron,burete am avut in casa
in rest... imaginatie )

Mare atentie la burete ca cel de acvaristica se deosebeste de cel de uz casnic.Primul are canalele de comunicare libere ,pe cand al doilea le are destul de obturate.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: