| Message |
|
|
|
Poti sa incerci si un filtru cascada de la Hagen,am auzit lucruri bune despre ele,am unul si sant multunit de el chiar daca este cel mai mic din gama(20).
Aquael Internal UNI 1000 sau cel cu UV-nu am avur dar pe alte forumuri din discutiile purtate s-a tras concluzia ca cel care are UV nu face nimic pentru ce de obicei UV este generat de tuburi cu descarcare in gaz inert si nu cu diode emitatoare de UV.Aceste diode exista, se fabrica dar sant de puteri mici si practic nu au nici un efect.Ai tutea incerca su un Eheim Aquaball 2212 sant foarte fiabile si foarte bine cotate de utilizatori.
Daca ar fi dupa mine -Hagen.Se intelege de la sine ca la volumul tau de apa o sa folosesti 2 filtre,astfel vei putea sa faci mai usor mentenanta(le speli pe rand) fara pericol de deciclare.
|
 |
|
|
|
GOOGLE
- For aquariums from 90 L to 150 L(20 to 40 U.S. Gal.)
- 3 way flow control with adjustable output
- 2 foam pads, 2 poly/carbon cartridges
- 40 g Bio-Max
- 1 Venturi, 2 Output diverters
- 230 V, 50 Hz, CE/UK Version
- 180 cm line cord
|
 |
|
|
|
Daca te referi la filtrele de acvarii sant doua feluri de folosire a carbonului.
-burete cu particule de carbon activ(eu personal nu prea cred ca este eficient,poate doar la firmele de prestigiu)
-saculeti sau cutioare cu granule de carbon activ
la ambele culoarea este neagra,deci daca ai asa ceva in filtru atunci ai si carbon activ,vezi ca la acvariile plantate nu se foloseste carbonul decat an cazuri speciale(dupa un tratament) pentru ca va retine si nutrientii necesari plantelor.Dupa o perioada de timp carbonul ajunge le saturatie cu absorbtia si atunci daca nu e schimbat va elimina an apa tot ce a retinut an timp si atunci e de rau.
|
 |
|
|
|
Ghici ?,scuze dar la asa intrebare asa raspuns.Detaileaza mai mult,probabil ca e vorba de un filtru
|
 |
|
|
xeroxclona wrote:stie cineva unde pot gasi Hagen AquaClear 30?
Eu am cumparat de la acvamax.ro din Iasi.
|
 |
|
|
xeroxclona wrote:am filtru extern,si in sorb am bagat un burete,dar am sa-mi cumpar unul cascada ptr.nano ca asta extern este prea puternic 600L/h si-l potolesc din robinet ,dar i-mi incalzeste apa in felul asta ca se forteaza
Daca cumperi un filtru cascada incearca unul de la Hagen,ala pentru acvarii de la 18-76 litri(20 gallons).
Eu am unul montat la 10 l la care am lasat numai buretele original si in rest ceramica de la Eheim,face fata cu brio cu debitul la minim si nu este zgomotos deloc.
De curatat nu curat decat buretele de pe sorb saptamanal.
|
 |
|
|
|
Crevetii sant foarte rosii datorita acelui fenomen numit mimetism.Aceiasi familie de creveti tinuti in 2 acvarii cu solul de culori diferite (unul negru si unul alb-gri) vor avea culori diferite ca nuanta,in acvariul cu solul mai inchis la culoare si culoarea crevetilor va si mai accentuata .La tine fiind solul negru normal ca rosul va fi mai accentuat.
|
 |
|
|
|
Daca buretele care se monteaza pe turul de la filtru este de firma nu sant probleme de scaderea debitului.Prin burete de firma eu inteleg un burete la care alveolele conunica intre ele, si este de porozitate medie spre mare.Pentru exemplificare atasez pozele a 2 bureti :unu de firma(Boyu) si unu de la un " burete bolborositor" noname
|
 |
|
|
|
O poza face cat ..... cuvinte,asa trebuie facut .
|
 |
|
|
narcis.b wrote:Lumina calda la becuri Philips are din cate stiu eu 827,o lumina usor rosiatica,..... un bec 827 ar trebui insotit de inca 2 becuri 827(flancat) astfel se asigura "rosul si albastul"necesar plantelor cat si "ochiul"privitorului.Combinatia asta am folosit candva la un nano,si a fost oky
Mai explicit ca zapacesti omul,poate ai vrut sa spui " un bec 827 ar trebui insotit de inca 2 becuri 865(flancat)"
|
 |
|
|
|
De obicei " lumina calda " inseamna o temperatura de culoare in jur de 2700K in cazul tau trebuie sa te duci la un magazin de electrice si te robi sa probeze ei un bec economic de 865,si apoi sa probeze si becul tau .Daca lumina aste asamanatoare ca culoare atunci sant sanse ca becul tau sa fie 865,dar specific ca este o metoda nu prea exacta.Atasez si ceva despre spectre ,pentru informarea ta.
- albul perfect = 5500K (pentru fizicieni, fotografi si ochiul uman, deoarece cantitatea de energie este aceeasi pentru toate lungimile de unda);
- lumina soarelui la pranz = 6000K-6500K;
- lumina diminetii si dupa-amiezii = 5000K-5500K;
- lumina rasaritului si apusului soarelui = 2000K-3000K;
- lumina pe timp noros poate ajunge si la 10500K.
O sursa mai mica de 5500K va avea o culoare galbena sau rosie. O sursa mai mare de 5500K va avea o culoarea albastru.
Este de preferat ca la un acvariu de apa dulce sa nu se depaseasca limita de 10000K.
|
 |
|
|
|
Ca sa intelegi de ce becuri economice vorbeste Faraonu' ,atasez niste poze .La Bacau se gasesc la Dedeman sau la Baumax si costa 24-26 lei.Personal am modificat doua capace de acvariu cu aceste becuri si rezultatele au fost bune din punct de vedere al cresterii plantelor.Am ales varianta spiralata ca ocupa mai putin loc si este usor de gasit un loc liber de montat sub capac.Vezi ca din punct de vedere constructiv exista doua dimensiuni de becuri la aceasi putere(23w) .
|
 |
|
|
|
Schimba tubul existent cu unu de la osram t5/24w care este un pic mai scurt ca lungime si deci incape .Demonteaza capacul de la acvariu si schimba droserul cu unul de 36w de la lohuis .De la nevertebrate.ro cumperi un set de socluri T5 fixare capat .La bornele de lagatura ale soclurilor bagi 2 bucati de sarma de cupru rigida de 2mm diametru.Scurtezi sarmele pana ajungi la lungimea tubului t8,distanta dintre bornele soclului t5 este la fel ca cea dintre picioarele tubului t8.Peste soclurile T5 cu fixare capat infasori banda izolatoare de PVC pana ajungi la grosimea tubului t8,si astfel ai un tub t5 cu doua socluri adaptoare ce se potriveste ca distanta in capacele cu tuburi t8 si socluri cu protectie la apa. Atasez o fotografie pentru ca am realizat montajul ca sa poti intelege mai bine,nu am avut sarma de 2mm si am facut cu 1.5 mm si fara banda izolatoare ca nu avea rostul sa o stric pe o fotografie,Vezi ca trebuie sa infasori banda PVC pana ajungi la diametrul tubului t8 care este de 26mm.Tot cu acest tip de socluri t5 poti sa montezi si al doilea tub in capac pentru ca setul are si cleme de fixare .Droserele electronice de la lohuis de 36w merg perfect la tuburile t5/24w(am masurat cu un luxomertu de laborator intensitatea luminoasa si rezultatul era aproximativ identic cu al unui tub alimentat cu droser dedicat de la osram,nu pot spune nimic de spre temperatura de culoare pentru ca nu am avut cum sa o masor).Sper ca sfatul meu sa-ti fie util.
|
 |
|
|
|
Dupa stiinta mea molly este peste vivipar deci naste pui si nu stiu cum poti sa vezi icre in maternitate.
Poate nu e molly ?
|
 |
|
|
|
Nici unu nici altul,la ambele firme am avut probleme cu ventuzele de fixare in acvariu.Cauciuc de proasta calitate si dupa o perioada de timp se deslipesc foarte usor de pe geam.Daca ai posibilitatea cumpara Tetra sau Eheim.Eu de la Resun folosesc acum numai pompa cu un furtun de 8 m cu care schimb apa in acvariu.
|
 |
|
|
|
Incet si cu rabdare se rezolva totul.
Eu am reusit sa conving sotia si am trecut pe nesimtite de la un nano la unu de 72l si duc tratative de spatiu pentru unu de 100l
|
 |
|
|
|
Avand un pic de timp revin cu clarificari la acvariile mele.
-acvariu Dennerle 10l(cresa) cu lampa homemade 18w/840 in canal de cabluri electrice tip PVC,filtru Aqua Clear 20 plin cu burete si Eheim substrat pro.
Filtrul are burete pe sorbul de intrare si astfel mentenanta este redusa ,filtrarea perfecta,nu am aspirat niciodata substratul timp de 6 luni.
Schimb 25% apa la 4 zile,fertilizat cu pps pro si easycarbo cate 2 picaturi pe zi.
-Acvarium mare 600x300x450 sticla 8mm lumini 4x23w /865 Philips/1450 lumeni.
Bomba cu co2 si piatra de aer,stiu ca nu este perfecta dar acuma asta e tot ce am
Filtrare EHEIM Professionel 2224 cu burete pe intrare si in fiecare cos cate un burete si restul EHEIM substrat pro ,pe post de filtrare biologica
spalat numai buretele de la intrare o data la 7 zile
Filtru EHEIM Aquaball 2212 pe post de filtrare mecanica spalat total o data la 7 zile.
Schimburi de apa de 50% la 7 zile ,nu este aspirat de 6 luni.
Fertilizare complecta cu linia de la EASY LIFE.
Locatari o femela guppy,5 platy, 3 molly ,8 neoni ,4 neoni negri,5 zebre,5 zebre roz,4 ancistrusi.
Apa in general este curata dar lupt cu algele de pe plante care apar si dispar dupa bunul lor plac.
Stiu ca este a ciorba de pesti ca plantele nu sant aranjate ,dar esta acvariul meu,locul meu de recreere.
Atasez si niste poze cu acvariile mele si cu lampa de 4x24w la care lucrez.
|
 |
|
|
|
Buna ziua,ma numesc Mihai si locuiesc in Bacau.Fara modestie pot spune ca citesc forumul zilnic de aproape un an .Dupa 3 luni de citit am inceput si eu modest cu un acvariu de 20l cu vivipari.La inceput cu plante de plastic ,acum cu plante naturale si bomba cu co2.Modest dar asta este ,am in plan un acvariu de 600x400x450 cu sticla de 10mm si lumini 4x24w t5 .Atat ,deocamdata va urez apa limpede.
|
 |
|
|